LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Chispa

Geboortejaar: oktober 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 18,3
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 12-07-2023
Toegevoegd:
18-11-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine)

Update 12 juli 2023: 16 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 25 mei 2023: Nadat er belangstelling was voor is er met Chipa een kattentest gedaan en, zoals op het filmpje te zien is, is ze hier ruimschoots voor geslaagd! Nieuwe video toegevoegd.

Update 3 december 2022: 7 nieuwe foto's geplaatst

Input 18 november 2022: Een paar weken geleden ging de bel aan het asiel. Er stond een jager buiten met een prachtig maar heel verlegen podenco teefje. Ze zou niet in de groep passen en hij wou haar niet langer houden. Met het einde van het jachtseizoen zitten we letterlijk bomvol en meer dan de helft van onze hondjes zijn podenco’s of pointers maar uiteraard worden we ondanks deze situatie heel blij wanneer een jager de "moeite" neemt om een hond bij de deur af te zetten in plaats van andere opties te proberen...  Dus we hebben meteen de overname geregeld en sindsdien is Chispa deel van onze "familie" en heeft ook zij een welverdiende kans op een betere toekomst.

Chispa is meteen gecheckt door de dierenarts en ze is rondom gezond gelukkig! Ze was ook niet overdreven mager en ondanks dat ze niet angstig is of een rugzakje heeft kunnen we wel aan haar merken dat ze weinig tot niks gewend is. Zelfs de andere honden vond ze ontzettend spannend. 

We hebben haar voor nu bij onze allemansvriend Jack geplaatst want deze grappige clown weet heel goed hoe hij vriendjes kan maken! Het eerste half uur kon je echt aan Chispa merken dat ze het haast eng vond. Ze liet Jack merken dat ze tijd, ruimte en rust nodig had en meneer gaf haar dat zonder te aarzelen. Na een uur kwam ze een beetje los en s ‘middags waren het al beste maatjes!

Chispa is onwennig en neemt te tijd om nieuwe indrukken en situaties te laten "bezinken". Ze zal niet vluchten maar je hoort haar haast hardop denken om te ontcijferen wat er dan precies van haar wordt verwacht of wat een nieuwe indruk kan betekenen en hoe dan te reageren. Zo zal ze niet meteen bij vreemde in de armen springen maar ook bij andere honden is ze eerst verlegen en een tikkeltje onzeker. In deze paar weken tijd dat ze bij ons is, is ze enorm gegroeid, letterlijk en figuurlijk!

Waar ze eerder nog geen tuig of riem kende staat ze nu enthousiast kwispelend vooraan het hek om gezellig mee te gaan wandelen. Buiten komt ze dan heerlijk los en zie je haar gewoon genieten. Ze besnuffelt alles en gaat nieuwsgierig op onderzoek uit. Korter aan de lijn loopt ze zonder te trekken en trots naast je. Echt een genot om met haar te wandelen. Zelfs aan de lange riem houd ze goed contact met je en ondanks dat ze van een jager was, hebben we hier nog geen jachtinstinct gezien. Misschien wou haar jager haar juist daarom niet meer hebben? Want hier "jaagt" ze alleen op een beetje liefde en een knuffel, en dat op haar prachtige manier: rustig, zacht en met een blik die boekdelen spreekt!  Haar knuffelgehalte heeft ze dan ook inmiddels ontdekt en deelt ze maar al te graag met ons, de vaste vrijwilligers. Bij visite wacht ze eerst op de achtergrond, bekijkt ze iedereen goed en komt dan op een grappig verlegen manier voorzichtig een aai vragen om daarna ook voor de knuffels te gaan. Prachtig om te zien hoe de onzekerheid van eerste instantie verdwijnt door haar nieuwsgierigheid en het verlangen naar contact, liefde, aandacht, steun, veiligheid...

Kortom, Chispa is echt de wereld nu pas aan het ontdekken maar heeft er duidelijk zin in. In deze weken tijd bij ons heeft ze echt al enorme en prachtige stappen gemaakt maar deze zachte, lieve en nu nog iets verlegen prachtige podenco dame heeft zonder enige twijfel nog heel wat te bieden. De spanning van het asiel helpt deze iets zachtere zieltjes niet. Zulke hondjes houden zich nog erg in en vinden pas hun eigen plek en draai in een eigen thuis waar ze zich veilig durven te voelen.

We hopen dat Chispa snel opgemerkt wordt en een heel trots eigen mens van haar stappen kan gaan genieten, elke dag weer!

 

Video

dogstars