nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Merrick

Geboortejaar: februari 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 46
Gewicht: 9
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
18-11-2022

Omschrijving

Opvang Greet:

We kregen een telefoontje van een familie die ons vertelde dat er een hond bij de deur van een gesloten bar zat en bleef zitten in Priego de Córdoba. Een collega ging kijken en toen ze de hond zag controleerde ze eerst of het dier ziek was maar hij bleek alleen uitgeput te zijn. Zijn redding ging heel gemakkelijk omdat hij snel onze hulp accepteerde en heel gemakkelijk in de auto stapte.

Honden zijn vaak onze beste vrienden en hierbij stellen we dan ook Merrick voor, hij is een duidelijk voorbeeld van een trouwe en aanhankelijke vriend.

Merrick kwam met nog wel enig wantrouwen en verlegenheid bij het asiel aan, maar elke dag is een grote stap vooruit voor hem. Op dit moment heeft hij al veel vertrouwen in alle mensen die hij kent en met die mensen die hij nog niet kent heeft hij maar 5 minuten nodig om te zien dat hij ze kan vertrouwen.

Het meest opvallende aan Merrick is de emotionele band die hij opbouwt met de mensen die hem aandacht en liefde geven. Hij volgt ze overal waar ze ook gaan, gaat naast ze liggen en zitten en maakt gebruik van elke gelegenheid die hij krijgt om aaitjes te vragen en is blij met elke knuffel die hem geven wordt. Merrick is gek op mensen, hij heeft ze het liefst zo dicht mogelijk in zijn buurt. Hij heeft mensen nodig om een ​​gelukkige hond te zijn en, heel belangrijk, hij is zo zachtaardig en trouw. Het is zelfs zo erg dat hij het niet leuk vindt als we hem in zijn kennel opsluiten als het tijd is om te vertrekken... het breekt ons hart om te zien hoe triest hij dan achterblijft, maar gelukkig heeft hij het ons de volgende ochtend al weer vergeven dat we weggegaan zijn en verwelkomt ons met een enorme, liefdevolle knuffel.

Behalve dat hij dol is op mensen is zijn relatie met zijn hondenvrienden ook goed; met zowel de vrouwtjes als de mannetjes. Merrick is de hond in zijn roedel geworden die vrede en rust brengt. Dit heeft te maken met het feit dat Merrick niet erg actief is, hij geeft er de voorkeur aan om lekker te gaan liggen en te genieten van de warmte van de zon op een zonnige dag. We hebben inmiddels ook gezien hoe goed hij al aan de riem loopt... hij genoot en wij genoten, zoals altijd ... en dicht bij ons.

De onvoorwaardelijke liefde die Merrick voor mensen voelt moet gedeeld worden met een familie die net zo van knuffelen houdt als hij. Merrick leeft om liefde te geven en om lief gevonden te worden... ben jij degene die zijn liefde wil ontvangen en die hem net zoveel liefde terug wil geven? ADOPEER DAN MERRICK

(Input 18 november 2022)

Video

dogstars