nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Amaya

Geboortejaar: juni 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 45
Gewicht: 13
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
18-11-2022

Omschrijving

Opvang Greet:

Amaya verscheen bij de woning van één van de dierenartsen waarmee Unión Animal samenwerkt. Alles wijst erop dat iemand Amaya daar heeft achter gelaten, wetende wie daar woonde en wetende dat de dierenarts haar zou helpen. Amaya heeft een paar maanden bij de dierenarts gewoond, samen met vele andere hondenvrienden en zelfs paarden, eenden en katten. Toen er een plek was in het asiel is ze daar heengegaan.
Amaya is een superlieve podenco. Alle vrijwilligers die voor Amaya zorgen vertellen hetzelfde, ze geniet van alle aandacht die de vrijwilligers haar geven.
Amaya is fantastisch met mensen, aanhankelijk, zelfverzekerd en geniet van alle liefkozingen.
Als de vrijwilligers bij het asiel aankomen, is zij de eerste die met een explosie van vreugde goedemorgen zegt, blij om ze weer te zien en genegenheid te ontvangen. Ze laat een klein gehuil en wanhopig geblaf horen waarmee ze zegt...goedemorgen! En dan even knuffelen met de vrijwilligers.
De intensiteit waarmee Amaya al haar vreugde met mensen wil delen, betekent dat wanneer ze overdreven opgewonden raakt, bijvoorbeeld wanneer we haar in onze armen nemen om haar te knuffelen of wanneer ze ons nadert om haar te strelen, ze van opwinding een beetje plast. Maar we zijn er zeker van dat dit in een huis zal veranderen.
Ze gaat heel goed om met reutjes en teefjes en dat maakt het leven in de roedel makkelijk. Ze is veel samen met nog twee podenco's met wie we momenteel werken om hun angst voor mensen te overwinnen. Amaya's liefde voor mensen en haar karakter, maakt het voor die twee podenco´s heel gemakkelijk om haar goede gedrag met mensen te imiteren.
Bij het eten in een groep toont ze nooit agressiviteit, ze wil nog wel eens het eten van de andere honden opeten en die laten dat zonder conflicten toe.
We kunnen zeggen dat ze een podenco is met een gemiddeld activiteitsniveau: ze speelt graag met de andere honden, ze raakt opgewonden als ze in de buurt is van mensen en we weten dat ze graag wandelt buiten het asiel. Maar ook ontspannende momenten zijn super lonend voor haar.
Amaya toont ons haar genegenheid en liefde door haar verbale en lichaamstaal: haar staart stopt niet met kwispelen, met haar blafjes en gehuil spreekt ze tot ons, haar gezicht toont een mooie glimlach, ze volgt ons en begeleidt ons naar alle kanten van het asiel, ze strijkt tegen je aan en kruipt lekker tegen je aan om je warmte te voelen... Wil je een flinke dosis superlief gezelschap aan je zijde? ADOPTEER AMAYA.

(Input 18 november 2022)

Video

dogstars