LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Uraya

Geboortejaar: augustus 2017
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 55
Gewicht: 17,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 12-01-2023
Toegevoegd:
14-11-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine)

Update 12 januari 2023: nieuwe video geplaatst.

Update 29 december 2022: Hoog tijd voor een belangrijke update van het karakter, de bezigheden en hobby’s van onze mama Uraya want wat is dit prachtige dametje gegroeid in de afgelopen anderhalve maand. Letterlijk en figuurlijk dan ook!

Zo heeft ze ontdekt wat jagen is en dit is nu tijdens haar buitenwandelingen in de bergen rondom het asiel haar bezigheid nummer 1! Ze kan echt intens genieten, en wel urenlang als we haar aan de lange riem de ruimte geven. Het is een genot om te zien, dat enthousiast, kwispelend kontje in de lucht met haar neus in de bosjes. Haar grote oren staan dan uit, haar podenco smile aan en de typische gekke bokkensprongetjes zijn ontelbaar! We lachen enorm om haar capriolen en proberen haar zo lang mogelijk lekker te laten genieten. Wanneer we weer terug naar de patio moeten dan moeten we haar wel even kort nemen zodat ze weet dat we weer even verder wandelen en terug gaan en het muisjes en hagedisjes zoeken afgelopen is. Dit accepteert ze dan ook weer heel goed gelukkig want wat niet veranderd is is dat ze nog steeds gek op onze aandacht is!

Het is ongelofelijk om te zien hoe ze opgeknapt is. Haar levenslust, dankbaarheid en de oneindige liefde die ze met iedereen dagelijks hier deelt zijn gewoon voorbeeldig. Er is niks meer te zien van dat gebroken, uitgemergeld en "kapotte" zieltje dat werd gevonden met haar nestje pups... Gelukkig maar! Haar gekkigheid is echt hoogst besmettelijk en we hopen dat ze heel snel deel mag zijn van een eigen familie, voor de rest van haar hondenleventje dat nog maar net is begonnen. Want Uraya weet het nog niet...maar het leven kan zelfs nog mooier zijn! 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 14 november 2022: Mama Uraya is een super lief, gezellig en aanhankelijk podenco dametje dat meteen je hartje inspringt met haar onverbeterbaar karakter! Ook je armen trouwens want deze schat is dol op knuffelen! Ze heeft een zacht moederkarakterje, geen trauma’s of rugzakje en weet enorm te genieten ondanks de zware taak van mama zijn van maar liefst 7 pups in een asiel. 

Ze doet het echt super goed, heeft eindeloos geduld met haar kleintjes en geniet van elke kans die ze krijgt om even apart te zijn en met ons te knuffelen. Lekker in onze armen hangen en knuffelen, even genieten van dat beetje aandacht en rust voor haar zelf...heerlijk vindt ze dat.

Uraya is lief en speels naar andere honden. Ze begroet ze netjes, kent de hondentaal goed en dringt zich niet op. Als ze wordt uitgedaagd voor een spelletje doet ze maar al te graag mee! Ook knuffels, dekentjes en touwtjes vind ze geweldig om trots mee rond te lopen en te verzamelen.

Uraya was nog een beetje wantrouwend toen ze helemaal uitgemergeld werd gevonden met haar kleintjes. Het was ook niet niks natuurlijk opeens al die vreemde mensen, geurtjes en een compleet nieuwe plek met al je kindjes die je veilig groot probeert te brengen. Maar vanaf minuut één mochten we voorzichtig bij haar familie komen en binnen een paar dagen waren we gewoon deel van de familie voor haar. De mensen die haar vonden kwamen een paar dagen later toevallig met nog een podenco teefje met pups, ook zo uitgehongerd en vies...Toeval? Of waren ze van hun zelf? We zullen het nooit weten en soms is dat maar beter ook. Wat wel zeker is, is dat voor beide mooie families hun leventje de dag begon dat ze achtergelaten werden. Nu hebben ze allemaal een kans op een beter leven!

Een halsband vond Uraya best spannend in het begin maar nu begrijpt ze dat met halsband en tuig er een fijne buitenwandeling aan komt en ontvangt ze ons enthousiast en kwispelend. Ze staat altijd klaar voor een "uitje". Jachtinstinct hebben we nog niet bij haar ontdekt buiten maar deze mama had tot nu toe maar één bezigheid en taak in haar mooie koppie: voor haar kindjes zorgen! Daarna kwam en komt nog steeds onze aandacht op haar lijstje te staan, knuffelen, spelen, wandelen...daar is ze nu nog allemaal veel te druk mee om te denken aan jagen. Of ze ooit nog jachtinstinct zal tonen weten we niet maar we kunnen haast zeker zeggen dat ze haar mens nooit lang uit het oog zou houden want wat een trouw meisje is het toch! Een knuffel of een aai is voor haar een hoofdprijs dus ze houdt je goed in de gaten tussen de geurtjes en nieuwe indrukken door van de buitenwandelingen.

We hopen dat deze lieve schat snel een eigen familie vindt zodat er eindelijk voor haar kan worden gezorgd. Een veilige eigen plek die ze thuis mag noemen met lieve baasjes die ze elke dag weer kan overladen met haar besmettelijke vrolijkheid en de oneindige liefde die ze te bieden heeft!

 

Video

dogstars