LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Uraya

Geboortejaar: augustus 2017
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 18
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 03-08-2023
Toegevoegd:
14-11-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine)

Update 3 augustus 2023: Hoog tijd voor een update van onze gekke Uraya want helaas is ze totaal onzichtbaar ondanks (of misschien juist door) haar stoere looks!

Laat ik het maar gewoon zeggen: Uraya is niet happy in het asiel. Ze zal hier ook nooit haar plekje vinden... Dit kwetsbare meisje heeft gewoon een eigen thuis nodig, een zachte mand en dagelijkse knuffels. De stoffige patio, de sterke zon en de rest van de honden die haar maar raar vinden met haar bril, zorgen ervoor dat ze hier gewoon niet haar gekke zelf meer durft te zijn. 

Ze is zelfs in de groep aangevallen waardoor we haar apart hebben gezet om haar de rust te geven waar ze zo naar hunkert. Maar het is best zielig want tegelijkertijd zie je dat ze een maatje mist... Eigenlijk weet ze het zelf niet meer helemaal en er zijn dagen dat we gewoon het gevoel hebben dat ze zichzelf een beetje in de weg zit. Dan proberen we de tijd te vinden om bij haar te gaan zitten "babbelen". Ze komt dan rustig bij je en geniet dan duidelijk van de een op een aandacht en rust. Helaas hebben we niet meer tijd of plek om haar de condities te geven die ze verdient maar ook vooral nodig heeft, het asiel zit bom vol.

We hopen echt dat haar welverdiende plekje snel komt zodat ze weer haar vrolijke gekke zelf kan zijn, zonder spanning, zonder rare bril... Die mooie Uraya die we maar al te goed kennen en overal een feest van wist te maken!

Update 17 juli 2023: 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Update 25 mei 2023: 5 nieuwe foto's en nieuwe video toegevoegd.

Update 8 april 2023: Even een update van Uraya want die loopt me toch stoer rond tijdens de buitenwandelingen op dit moment! Uraya heeft namelijk een eigen bril en die draagt ze graag en zelfs heel erg trots. Het is best komisch om te zien en gelukkig heeft ze er geen last van maar het heeft wel een reden, een medische reden namelijk.

Uraya had periodes waar ze last had van natte oogjes die vaak ontstoken raakten. Na een poosje druppelen ging het weer over maar in de drogere periodes zorgden de zon en stof tijdens de wandelingen er weer voor dat de oogjes weer nat en vies werden.

Spelend heeft ze ook nog eens een tikje gehad waardoor ze een kap op moest omdat het wondje ging jeuken...dit dametje heeft dus enige pech gehad! Helaas kunnen we hier in het asiel de sterke zon niet weg halen zonder haar de hele dag binnen op te sluiten. Dat is natuurlijk niet fijn voor haar, ze geniet enorm in de speelpatio’s en ook tijdens de buitenwandelingen namelijk. Maar ook daar komt die vervelende stof weer bij kijken en de natte oogjes... We hadden een oplossing nodig en wel snel en dit is haar stoere bril geworden! Ook krijgt ze 2 keer per dag een paar druppels voor haar oogjes. Deze twee oplossingen samen lijken goed te helpen en we zien al goede verbetering. Uraya blijft voor nu check ups krijgen bij de oog specialist en we zullen binnenkort weer een update sturen over hoe het dan gaat. 2 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 12 januari 2023: nieuwe video geplaatst.

Update 29 december 2022: Hoog tijd voor een belangrijke update van het karakter, de bezigheden en hobby’s van onze mama Uraya want wat is dit prachtige dametje gegroeid in de afgelopen anderhalve maand. Letterlijk en figuurlijk dan ook!

Zo heeft ze ontdekt wat jagen is en dit is nu tijdens haar buitenwandelingen in de bergen rondom het asiel haar bezigheid nummer 1! Ze kan echt intens genieten, en wel urenlang als we haar aan de lange riem de ruimte geven. Het is een genot om te zien, dat enthousiast, kwispelend kontje in de lucht met haar neus in de bosjes. Haar grote oren staan dan uit, haar podenco smile aan en de typische gekke bokkensprongetjes zijn ontelbaar! We lachen enorm om haar capriolen en proberen haar zo lang mogelijk lekker te laten genieten. Wanneer we weer terug naar de patio moeten dan moeten we haar wel even kort nemen zodat ze weet dat we weer even verder wandelen en terug gaan en het muisjes en hagedisjes zoeken afgelopen is. Dit accepteert ze dan ook weer heel goed gelukkig want wat niet veranderd is is dat ze nog steeds gek op onze aandacht is!

Het is ongelofelijk om te zien hoe ze opgeknapt is. Haar levenslust, dankbaarheid en de oneindige liefde die ze met iedereen dagelijks hier deelt zijn gewoon voorbeeldig. Er is niks meer te zien van dat gebroken, uitgemergeld en "kapotte" zieltje dat werd gevonden met haar nestje pups... Gelukkig maar! Haar gekkigheid is echt hoogst besmettelijk en we hopen dat ze heel snel deel mag zijn van een eigen familie, voor de rest van haar hondenleventje dat nog maar net is begonnen. Want Uraya weet het nog niet...maar het leven kan zelfs nog mooier zijn! 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 14 november 2022: Mama Uraya is een super lief, gezellig en aanhankelijk podenco dametje dat meteen je hartje inspringt met haar onverbeterbaar karakter! Ook je armen trouwens want deze schat is dol op knuffelen! Ze heeft een zacht moederkarakterje, geen trauma’s of rugzakje en weet enorm te genieten ondanks de zware taak van mama zijn van maar liefst 7 pups in een asiel. 

Ze doet het echt super goed, heeft eindeloos geduld met haar kleintjes en geniet van elke kans die ze krijgt om even apart te zijn en met ons te knuffelen. Lekker in onze armen hangen en knuffelen, even genieten van dat beetje aandacht en rust voor haar zelf...heerlijk vindt ze dat.

Uraya is lief en speels naar andere honden. Ze begroet ze netjes, kent de hondentaal goed en dringt zich niet op. Als ze wordt uitgedaagd voor een spelletje doet ze maar al te graag mee! Ook knuffels, dekentjes en touwtjes vind ze geweldig om trots mee rond te lopen en te verzamelen.

Uraya was nog een beetje wantrouwend toen ze helemaal uitgemergeld werd gevonden met haar kleintjes. Het was ook niet niks natuurlijk opeens al die vreemde mensen, geurtjes en een compleet nieuwe plek met al je kindjes die je veilig groot probeert te brengen. Maar vanaf minuut één mochten we voorzichtig bij haar familie komen en binnen een paar dagen waren we gewoon deel van de familie voor haar. De mensen die haar vonden kwamen een paar dagen later toevallig met nog een podenco teefje met pups, ook zo uitgehongerd en vies...Toeval? Of waren ze van hun zelf? We zullen het nooit weten en soms is dat maar beter ook. Wat wel zeker is, is dat voor beide mooie families hun leventje de dag begon dat ze achtergelaten werden. Nu hebben ze allemaal een kans op een beter leven!

Een halsband vond Uraya best spannend in het begin maar nu begrijpt ze dat met halsband en tuig er een fijne buitenwandeling aan komt en ontvangt ze ons enthousiast en kwispelend. Ze staat altijd klaar voor een "uitje". Jachtinstinct hebben we nog niet bij haar ontdekt buiten maar deze mama had tot nu toe maar één bezigheid en taak in haar mooie koppie: voor haar kindjes zorgen! Daarna kwam en komt nog steeds onze aandacht op haar lijstje te staan, knuffelen, spelen, wandelen...daar is ze nu nog allemaal veel te druk mee om te denken aan jagen. Of ze ooit nog jachtinstinct zal tonen weten we niet maar we kunnen haast zeker zeggen dat ze haar mens nooit lang uit het oog zou houden want wat een trouw meisje is het toch! Een knuffel of een aai is voor haar een hoofdprijs dus ze houdt je goed in de gaten tussen de geurtjes en nieuwe indrukken door van de buitenwandelingen.

We hopen dat deze lieve schat snel een eigen familie vindt zodat er eindelijk voor haar kan worden gezorgd. Een veilige eigen plek die ze thuis mag noemen met lieve baasjes die ze elke dag weer kan overladen met haar besmettelijke vrolijkheid en de oneindige liefde die ze te bieden heeft!

 

Video

dogstars