LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Candela

Geboortejaar: december 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 18-01-2023
Toegevoegd:
29-10-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 18 januari 2023: 5 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 29 oktober 2022: Candela werd 3 maanden geleden gevonden samen met Anuba in de bergen. Candela was er niet zo erg aan toe als Anuba maar wel duidelijk ondervoed, vies en ook helemaal uitgeput. Het arme meisje had zelfs blaren op haar pootjes van de kilometers die ze gelopen had. Ze liep strompelend en met pijn naar een stel toeristen en zorgde er voor dat ze haar volgden tot ze bij de totaal uitgeputte Anuba kwamen. Het was duidelijk dat ze niet weg zou gaan zonder haar!

Candela is inmiddels 3 maanden in het asiel en al prachtig aangekomen. Haar vachtje glimt heel mooi en ze geniet duidelijk van onze aandacht. Deze lieverd heeft gelukkig geen trauma’s of rugzakje overgehouden. Ze staat niet vooraan te springen wanneer er visites in het asiel aankomen maar na een paar minuten is ze toch al ieders beste vriendin en wil ze niks liever dan spelen en rennen. Dit zorgt voor hele grappige momenten waar ze probeert in beeld te komen door sprintjes te rennen om dan rustig naar je toe te lopen om een knuffel te halen. Soms weet ze gewoon niet wat ze liever wil, aandacht? spelen? wandelen? of toch even zacht knuffelen en "arm hangen"?  Alles is zo leuk...

De andere honden worden ook vaak uitgedaagd door haar. Ze is de gezelligheid van de patio en samen met Lisa heeft ze elke dag dolle pret!  Ook met Anuba heeft ze nog steeds een speciale band. Eigenlijk kan ze het met haar beschermend en moederlijk karakter met elke hond in het asiel goed vinden. Ze zorgt niet alleen voor extra gezelligheid maar ook voor de nodige stabiliteit in de groep. 

Candela heeft pas de katten van een van de vrijwilligers ontmoet en dit ging voorbeeldig. We denken dan ook dat ze met begeleiding zonder probleem eventueel zou kunnen samen leven met katten in huis. Ook kinderen is ze dol op, vooral al ze zachtjes komen knuffelen maar ook een sprintje trekken vind ze prachtig!

We hopen dat deze dankbare lieverd snel een eigen plekje krijgt waar ze verder kan opbloeien en ze al die liefde kwijt kan. 

 

Video

dogstars