LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Chris

Geboortejaar: november 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 26
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 18-11-2022
Toegevoegd:
25-08-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 18 november 2022: 5 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 25 augustus 2022: Chris, wat een beeldschone verschijning, van binnen en van buiten! Een echte podenco: binnen het beste en trouwste maatje dat je je maar kan indenken en een knuffelgehalte...voor 10! Het liefst hangt hij in je armen of zit hij bij je op schoot. Dat dat niet echt past, daar zit hij niet mee. Toch doet hij het heel netjes en voorzichtig, zonder lomp te zijn. Hij weet immers heel goed dat deze zachte aanpak samen met "de Chris" blik... onweerstaanbaar zijn! 

Buiten is Chris een actieve hond en dol op elke uitdaging. In jachtgebied gaan zijn oren uit en zijn neus aan. Bosjes, rotsen en elk paadje wordt grondig onderzocht op zoek naar salamanders. Ondanks zijn jachtinstinct en zijn enthousiasme moeten we er wel bij zeggen dat hij tot nu toe nog niks heeft weten te vangen. Maar hij blijft duidelijk zijn best doen! In deze zone lopen we het liefst met een lange riem met hem. Zowel voor hem, zodat hij lekker zijn ding kan doen als voor ons, want met die gekke huppeltjes in elk bosje kan hij lang bezig zijn!

Wanneer je op straat loopt, buiten het jachtgebied, loopt hij netjes mee en is hij niet zo makkelijk afgeleid. We weten niet hoe hij een drukke stad zou vinden maar hij reageert hier langs de weg tenminste niet op langskomend verkeer. Eigenlijk hebben we nog geen angsten of onzekerheden bij hem gezien. Hij laat alles rustig over zich heen komen alsof hij nooit anders heeft gekend. En dit terwijl hij nog maar een maand bij ons is. Bewonderenswaardig dus!

Chris leeft in het asiel samen met reutjes en teefjes en dat gaat heel goed zonder enige spanning. Een echte allemansvriend die zijn plek kent en goed weet wie hij gek kan maken en wie liever ruimte heeft.

We hopen dat deze knuffelkont snel de volgende stap mag nemen richting het echte hondenleven...een eigen mens met wie hij al zijn gekkigheid en liefde kan delen. Een eigen maatje om heerlijk op avontuur te gaan, een leuke uitdaging elke dag, nieuwe plekken verkennen en eindeloos knuffelen! Zijn koffertje staat al klaar, hij is helemaal gezond, ingeënt en gecastreerd.

 

Video

dogstars