LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Lidya

Geboortejaar: juli 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 64
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 01-12-2022
Toegevoegd:
13-08-2022

Omschrijving

Asiel Tanamera:

Update 1 december 2022: Lidya is gegroeid! Niet in de lengte, of de breedte (ok, een beetje dan), maar in vertrouwen. Wat een leuke hond is zij geworden. Staat te wachten als we binnenkomen, en wil graag knuffels halen. En dat terwijl ze voorheen toch eerst de kat uit de boom keek. Wij vinden het heerlijk als honden zo groeien.

Maar soms is het ook wel lastig. Want Lidya woont met Fina samen. En Fientje is een tikkie dominant, en niet gewend aan veel tegenspraak. Met het groeien van Lidya is deze relatie dus ook een beetje onder druk komen te staan. De dames gaan nog steeds goed samen, maar bv de zondagse paella die verzorger Pepe komt brengen, wordt verdeeld over twee bakjes. Lidya gaat niet meer, zoals voorheen, braaf als tweede eten. Ach dat regelt zich meestal vanzelf weer. En Lidya zal nooit roedelleidster worden, maar in elk geval staat ze ook niet alles toe. Emancipatie, bij podenco’s zeg maar!

Lidya gaat een lastige periode tegemoet. Het wordt kouder in Spanje en ze houdt niet van kou. We hopen daarom ook dat er snel een plekje voor haar komt. Want ondanks dat ze steeds stoerder wordt, blijft ze ook wel een prinsesje...dat graag geniet van centrale verwarming en een super zacht bedje. 4 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 01 oktober 2022: video geplaatst

Input 13 augustus 2022: Soms vindt je een hond op straat… en weet je zeker ‘hier komt een jager voor zoeken’. Dun, maar niet ziekelijk, sterk en krachtig, goed voor de jacht, maar ook voor puppies. Dat dachten we ook bij Lidya, dus we plaatsten haar niet op facebook, of in de krant, als gevonden. Geen slapende honden, ik bedoel jagers, wakker maken! Lidya was wat schuchter, maar duidelijk vol liefde, en hoorde niet aan een ketting te leven! Tot onze verassing (en vreugde) kwam er geen jager zoeken. Daarom gaan we nu wel zoeken naar een echt baasje voor haar. Je weet wel, zo eentje met een warme kachel, daarvoor een schapekleed voor de hond, en hotel/a la carte service.

Lidya is een schat van een hond. Enigszins voorzichtig in het begin, maar al snel wil ze niets liever dan knuffelen. Ze houdt je goed in de gaten, maar zonder over gefocust te zijn. Al snel zal dit meisje dat schapekleedje verkiezen boven het volgen van de baas naar het toilet. Al hoewel een tripje naar de keuken haar wel van dat kleedje krijgt. Tenzij er roomservice is natuurlijk.

Kortom.. geen moeilijk hond, maar met een mini rugzakje. In het juiste gezin gaat Lidya helemaal opbloeien. Andere honden zijn daarbij fijn, maar niet noodzakelijk. Die hotelservice en personal trainer wel trouwens. Met katten is Lidya nog niet getest maar ze is gezond, gesteriliseerd en ingeënt. Haar koffer is gepakt. Eh, we bedoelen haar mini rugzak, want veel bezittingen heeft deze grande dame nog niet…

 

Video

dogstars