LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Luca

Geboortejaar: december 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 0 - 40 cm
Hoogte: 36
Gewicht: 8
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 27-02-2023
Toegevoegd:
09-08-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 27 februari 2023: Luca is begin februari naar Nederland verhuisd . Hier verblijft hij bij een opvang gezin. De eerste berichten over hoe hij went aan het leven in huis en ons koude kikkerlandje, zijn heel positief. Maar we wachten altijd een paar weken voordat we een uitgebreide update geven, dan zijn de hondjes wat gestabiliseerd en kunnen we een duidelijkere en betrouwbaardere uitleg geven. 5 nieuwe foto’s geplaatst.

Geschiedenis uit het Asiel Apama:

Update 23 november 2022: Helaas kon Luca niet bij zijn pleeggezin blijven en daarom is hij nu bij ons in het asiel. Maar in het asiel gaat het helaas niet goed met Luca omdat de andere honden hem niet leuk vinden. Op 17 november ging het dan helaas ook echt mis voor Luca en werd hij aangevallen door de andere honden. “Gelukkig” is hij “alleen” gewond aan zijn oor en is hij er dus nog redelijk goed vanaf gekomen maar Luca heeft dus dringend een lief baasje of lieve familie nodig die hem zijn eigen, veilige thuis wil geven. Dit lieve kleine mannetje verdient het zo om gelukkig te worden!  

Update 24 augustus 2022: 6 nieuwe foto's toegevoegd

Input 9 augustus 2022: Op 15 juli 2022 werd dit pupje bij ons gebracht. Hij werd gevonden toen hij rondzwierf rond een Finca door een persoon die in zijn tuin aan het werk was. Luca had veel honger en dorst. We weten zeker dat Luca in de steek is gelaten omdat hij niet goed genoeg was voor de jacht, wat betekent dat het seizoen al is begonnen (wat elk jaar natuurlijk vroeger en vroeger is) en dat we weer overspoeld worden met Podenco's. Als ze geen jachtinstinct hebben, zijn ze nutteloos voor de harteloze jagers.

Luca is een erg brave hond en zeer aanhankelijk met mensen. We hebben hem zonder problemen te pakken kunnen krijgen en omdat onze opvang overvol is hadden we het geluk om een ​​plekje voor hem te vinden in één van onze pleeggezinnen. Daar leeft hij perfect samen met de andere honden en pups waar hij de hele dag mee speelt.

Luca is al heel gehoorzaam, hij blaft niet en maakt ook niets stuk maar hij is natuurlijk wel heel actief.

Het probleem met Podenco’s is erg groot in Andalusië. Aan de ene kant zijn er maar weinig mensen die dit ras willen adopteren, omdat ze gefokt zijn voor de jacht, met bijbehorend jachtinstinct, maar aan de andere kant zijn er duizenden van deze honden die in de steek worden gelaten omdat ze het jachtinstinct missen...

Voor Luca zoeken we een liefdevol familie en een forever thuis, Luca heeft het verdient om een gelukkig en mooi hondenleven te leiden!

 

Video

dogstars