LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Luca (NL)

Geboortejaar: december 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 0 - 40 cm
Hoogte: 36
Gewicht: 8
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 26-10-2023
Toegevoegd:
09-08-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 26 oktober 2023: Maak kennis met Dutchie Luca, een Podenco Andaluz reutje van bijna 2 jaar, geboren in de Spaanse regio Malaga. Vanuit het asiel in Spanje is hij in een Spaans gastgezin geplaatst en van daaruit bij ons in Noord-Holland gekomen in afwachting van een heuse Gouden Mand.

Omdat hij al bijna 9 maanden bij ons verblijft, is er ook veel te vertellen.

Luca heeft zich vanaf het eerste moment naadloos gevoegd, gaat uitstekend samen met onze grote Podenca waar hij mee slaapt en mee ravot, gaat gezellig mee in de auto, loopt aan de riem, is zindelijk, kan prima langere tijd alleen zijn (met collega hond) kortom een heerlijke hond. Met zijn 9 kilogram, 40 cm schofthoogte en een hoog knuffelgehalte is hij echt fantastisch.

In kleine Luca schuilt een heuse grote Podenco met enorme sprongkracht. Zijn grote sprongkracht is alleen verticaal, hij begrijpt gelukkig niet dat hij ook voorwaarts over het tuinhek zou kunnen springen of op het aanrecht kan landen. Luca is zowel voor mensen als voor honden een allemansvriend. Hij begroet iedereen enthousiast springend. Om die reden is hij minder geschikt voor een gezin met kinderen onder de 12 jaar, hij springt ze letterlijk omver. Luca kán wel met kinderen als echte allemansvriend, dit vraagt alleen wel om wat begeleiding vanwege zijn onstuimigheid.

Ook is er jachtinstinct aanwezig daarom kan Luca buiten niet loslopen.

Luca heeft nog zijn Spaanse naam, daar luistert hij alleen naar als zijn Podenco-oren goed staan. Hij is geen circushond dus doet niet aan af, zit en lig maar wel aan 'wacht'. Hij is behoorlijk actief en speels met hoge energie en heeft behoefte aan snuffeltijd. Liever een goede snuffelsessie dan een wandeling van een uur. Hij loopt goed aan de lijn, hij kan soms nog wel trekken, afhankelijk van het spoor dat in zijn neus terecht komt.

Hij is zindelijk, maakt niets kapot, kan goed voor langere tijd alleen zijn met een metgezel, hij waarschuwt bij bezoek met zijn wat schelle blaf. Luca verstaat de hondentaal heel goed en wil of spelen, of negeert de ander. Het is wel een hondje dat gebaat is bij de aanwezigheid van een andere stabiele hond.

Aan Luca is niets negatiefs op te merken of het moet zijn dat hij niet fotogeniek is. Hij komt wat fel en stuurs over op foto's maar hij is 100% knuffelbaar. Gaat je wekker, weet dan dat hij bovenop je springt om zich prompt te laten vallen in een kuiltje en nog uren door te pitten. Met jou!

Een meet & greet met deze Spaanse hartendief is te regelen maar wees gewaarschuwd: hij springt hoog en zo je hart in.

Luca kwam met een positieve besmetting van Leishmania maar dit is na de nodige medicatie volledig onder controle en in-actief. Klaar voor een eigen Gouden Mand met mensen die hem in hun hart sluiten. 11 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 27 februari 2023: Luca is begin februari naar Nederland verhuisd . Hier verblijft hij bij een opvang gezin. De eerste berichten over hoe hij went aan het leven in huis en ons koude kikkerlandje, zijn heel positief. Maar we wachten altijd een paar weken voordat we een uitgebreide update geven, dan zijn de hondjes wat gestabiliseerd en kunnen we een duidelijkere en betrouwbaardere uitleg geven. 5 nieuwe foto’s geplaatst.

Geschiedenis uit het Asiel Apama:

Update 23 november 2022: Helaas kon Luca niet bij zijn pleeggezin blijven en daarom is hij nu bij ons in het asiel. Maar in het asiel gaat het helaas niet goed met Luca omdat de andere honden hem niet leuk vinden. Op 17 november ging het dan helaas ook echt mis voor Luca en werd hij aangevallen door de andere honden. “Gelukkig” is hij “alleen” gewond aan zijn oor en is hij er dus nog redelijk goed vanaf gekomen maar Luca heeft dus dringend een lief baasje of lieve familie nodig die hem zijn eigen, veilige thuis wil geven. Dit lieve kleine mannetje verdient het zo om gelukkig te worden!  

Update 24 augustus 2022: 6 nieuwe foto's toegevoegd

Input 9 augustus 2022: Op 15 juli 2022 werd dit pupje bij ons gebracht. Hij werd gevonden toen hij rondzwierf rond een Finca door een persoon die in zijn tuin aan het werk was. Luca had veel honger en dorst. We weten zeker dat Luca in de steek is gelaten omdat hij niet goed genoeg was voor de jacht, wat betekent dat het seizoen al is begonnen (wat elk jaar natuurlijk vroeger en vroeger is) en dat we weer overspoeld worden met Podenco's. Als ze geen jachtinstinct hebben, zijn ze nutteloos voor de harteloze jagers.

Luca is een erg brave hond en zeer aanhankelijk met mensen. We hebben hem zonder problemen te pakken kunnen krijgen en omdat onze opvang overvol is hadden we het geluk om een ​​plekje voor hem te vinden in één van onze pleeggezinnen. Daar leeft hij perfect samen met de andere honden en pups waar hij de hele dag mee speelt.

Luca is al heel gehoorzaam, hij blaft niet en maakt ook niets stuk maar hij is natuurlijk wel heel actief.

Het probleem met Podenco’s is erg groot in Andalusië. Aan de ene kant zijn er maar weinig mensen die dit ras willen adopteren, omdat ze gefokt zijn voor de jacht, met bijbehorend jachtinstinct, maar aan de andere kant zijn er duizenden van deze honden die in de steek worden gelaten omdat ze het jachtinstinct missen...

Voor Luca zoeken we een liefdevol familie en een forever thuis, Luca heeft het verdient om een gelukkig en mooi hondenleven te leiden!

 

Video

dogstars