nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Legra

Geboortejaar: maart 2017
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 43
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
23-07-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Mogen wij u voorstellen aan Legra, een Podenco Orito van 5 jaar jong, vrolijk en in de bloei van haar leven. Begin Juli is zij aangekomen in Nederland, waar ze nu in de opvang woont, maar natuurlijk vinden we voor dit meisje graag haar voor-altijd-thuis.

Legra is een fantastisch hondenmeisje, heel aanhankelijk, lief slim en soms nog wat (te) onderdanig. Zoals vele honden die uit Spanje komen heeft ook zij een (bescheiden) rugzakje. Toch heeft ze zich in de korte tijd dat ze hier is al heel snel ontwikkeld tot een gezellig, beduidend minder angstig hondje. Ze schrikt soms nog van harde/onverwachte geluiden. Maar ondanks haar verleden(bij een jager en later op straat) weet zij zich ontzettend goed en snel aan te passen aan haar nieuwe wereld.

Ze gaat heel graag mee wandelen, lekker op speurtocht, loopt makkelijk mee aan de lijn. Aan de lijn zal ze, in ieder geval voorlopig, zeker moeten wandelen, Legra zou zomaar weg kunnen schieten uit angst voor een vreemd geluid. Met haar overige hondenvriendjes in huis kan ze het heel goed vinden, ze zoekt ze zelfs op en verstaat hondentaal uitstekend. Het is extra fijn voor haar wanneer er al een stabiele hond bij u woont. Verder is het belangrijk dat er geen al te kleine kinderen in huis wonen, gezien haar schrikreacties die ze nog heeft. Ze is dol op een lekkere zachte plaats om te rusten en te slapen. Heel af en toe begint ze een speeltje te pakken. Zoek- en speurspelletjes gaat ze heel leuk vinden en niet onbelangrijk; ze is zindelijk.

Aangezien Podenco’ s waanzinnig goed kunnen springen, loopt ze in de tuin nu nog aan een lange lijn. Zowel in de tuin als tijdens wandelingen is Legra heel alert, maar jachtinstinct hebben we niet kunnen ontdekken, waarschijnlijk is dat de reden waarom ze is afgedankt.

Legra (ze luistert heel goed naar haar naam) doet een vreugdedansje wanneer ze eten of iets lekkers krijgt, maar wacht keurig haar beurt af in de roedel. Buiten is ze extra grappig, doordat ze ieder moment, voor je neervallend, geknuffeld wil worden. Ze volgt je dan letterlijk op de voet. Wanneer je stopt met aanhalen steekt ze haarpootje uit (zie één van de filmpjes). Kortom: een meisje dat meteen in je hart kruipt en een fantastisch hondenvriendinnetje is. Geniet vooral van de foto’s en filmpjes. Denkt u dat Legra bij u past, laat het ons weten, ze is zó leuk!

(Input 23 juli 2022)

Video

dogstars