nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Moro

Geboortejaar: februari 2012
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 65
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 19-07-2022
Toegevoegd:
05-07-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 19 juli 2022: Moro is klaar met zijn filaria behandeling en mocht na zijn laatste prik, om bij te komen, even een paar nachtjes bij een van onze vrijwilligers in huis. Zo konden we meteen zien hoe hij zou reageren buiten de spanning en drukte van het asiel waar hij meestal zichzelf terug trekt en zelfs onzichtbaar maakt om strubbelingen te vermijden. Zoals we al dachten zagen we opeens een andere hond! Zo ging hij van een timide, rustig en haast "verslagen" hond naar een nieuwsgierige en ondernemende opa die maar dapper de buitenwereld wil ontdekken!  Zijn oren groeiden letterlijk, zijn blik veranderde en zijn staart draaide opeens overuren. Voor een "oudje" kan hij nog best actief zijn hoor. Zo sprong meneer zonder te twijfelen en uit zich zelf de auto in. Vastberaden en zonder moeite!

In huis was de eerste nacht helemaal lekker. Het bed werd meteen ontdekt en goed benut. Ook de keuken werd uiteraard gevonden. De uitgang richting tuin, ja dat dit niet via het raam mocht, dat vond hij maar slap...paste toch ook precies? En daar buiten was veel meer te doen! 

Hij was heel braaf met de andere honden in huis, delen is geen probleem. De katten des huizes werden grondig onderzocht. Die vond hij best raar maar toch ook heel leuk. Kunnen die spelen? rennen? Wat moet je er mee? Bang was hij er duidelijk niet voor en dankzij het feit dat de katten ook niet voor hem aan de kant gingen omdat ze honden gewend zijn, werd al snel duidelijk dat ze ook bij de roedel horen. Toch, mocht Moro geadopteerd worden in een thuis met katten, zou dit voorzichtig moeten worden begeleid. Elke situatie en kat is uiteraard anders en als een kat geen honden is gewend en weg rent kan een hond heel anders reageren.

De buitenwandelingen op een voor hem nog onbekende plek vond hij GEWELDIG! Dol enthousiast en trots liep hij vooruit, met zijn staart in de lucht en zijn neus aan de grond. Allemaal nieuwe geurtjes! Echt jachtinstinct liet hij ook hier niet zien maar wel veel zin om alles te ontdekken, te besnuffelen en vooral om heerlijk te genieten van dat beetje extra vrijheid opeens. Moro luistert goed naar zijn naam en komt snel naar je toe als je hem roept aan de lange riem ondanks zijn vastberadenheid en nieuwsgierigheid om al die nieuwe indrukken in te nemen. 

Helaas eindigen (voor nu) hier zijn avonturen en ook zijn update want Moro moest na het bijkomen van zijn behandeling uiteraard weer terug naar zijn plek in het asiel. Hopelijk, nu we iets meer van zijn gedrag en karakter buiten het asiel weten, wordt hij iets sneller opgemerkt door zijn eigen familie want meneer staat te popelen om al die verloren tijd in te halen, dat is nu wel duidelijk. Deze opa heeft ondanks zijn leeftijd nog heel veel liefde, levenslust en gezelligheid te bieden! 4 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 5 juli 2022: Onze prachtige opa, black beauty en hartenrover...Moro! Een aandoenlijk iets ouder mannetje dat niks liever wil dan een beetje rust en zachte knuffels. Hij zal zich zeker niet opdringen. Je zal hem ook nooit vooraan in de rij zien staan springen om aandacht. Maar stilletjes...stilletjes is hij altijd in de buurt en staat hij altijd klaar voor een zachte knuffel of een aai over zijn mooi grijze koppie.

Moro leeft in een groep samen met reutjes en teefjes. Waaronder twee jonge zusjes met heel veel energie waar hij eindeloos geduld mee heeft. Hij wordt vaak omver gelopen en gaat dan met een zucht en laag koppie richting een rustiger hoekje waar hij dan weer gaat liggen.

We hopen dat hij snel wordt opgemerkt door een speciale familie die hem al de rust, liefde en veiligheid kan bieden waar deze opa zo enorm naar verlangt. Het asiel leven wordt te zwaar voor hem, de spanning in de groep te moeilijk te vermijden, de energie van de drukkere honden te vermoeiend, en die betonnen grond...te hard voor zijn oudere botten.

 

Video

dogstars