nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Filippe

Geboortejaar: juli 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 43
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 23-11-2022
Toegevoegd:
05-07-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 23 november 2022: Filippe is 22 november aangekomen in Nederland. Hij krijgt nu even de tijd om te wennen aan de Nederlandse temperaturen en geluiden. Binnenkort kunt u hier een update vanuit het opvang gezin van Filippe verwachten.

Geschiedenis uit het asiel Opvang Greet:

Update 2 november 2022: nieuwe video geplaatst.

Update 23 oktober 2022: Van Vip hond naar hond ter adoptie.

De vlucht voor Filippe is geboekt, 22 november a.s. gaat hij naar Nederland.

Hij gaat in de opvang bij een familie die ervaring heeft met wat angstige honden. Filippe zal daar eerst de tijd krijgen om te wennen en tot rust te komen.

Ondanks dat hij eerst in de opvang gaat willen we hem nu al van VIP naar ter adoptie plaatsen op de website. Wat we zoeken voor Filippe zijn adoptanten met veel ervaring met honden (podenco´s) die een rugzakje hebben. We vinden hem absoluut niet geschikt voor drukke steden, appartement, flat, huis met een kleine buitenruimte. Daarom zou het geweldig zijn als hij een plekje zou krijgen bij mensen met een grote tuin en het liefst andere hond(en). Hij trekt zich erg op aan andere honden en hij geniet van hun  gezelschap. 3 nieuwe foto's en video geplaatst.

Update 21 oktober 2022: Vorige week al, en toen voor het eerst en vandaag kwam hij weer naar me toe gelopen toen hij me zag. Deze keer een beetje uit zijn doen omdat het gisteren een spannende dag voor hem was, hij is gisteren gecastreerd. Daarom vandaag maar een korte wandeling met hem gedaan en daarna 15 min. quality time samen. De 2e bloedtest is nog niet gedaan want 13 oktober heeft hij nog een 2e injectie gehad voor de behandeling van babesia (dit is de standaard behandeling). Rond 14 november zal dan de bloedtest gedaan worden. De verwachting is dat de uitslag dan negatief zal zijn.

Update 1 oktober 2022: Vrijdag 30 september is Greet weer bij Filippe geweest. Het is nu oefenen met een tuigje om zodat hij daar aan gewend is als hij in november in de opvang zou gaan in Nederland. De kanjer deed het heel goed, eerst nog even wat onwennig maar hij liep er goed mee en zelfs zijn staart zat niet tussen zijn benen, wat een heel goed teken is. Nieuwe video geplaats.

Update 28 september 2022: Dinsdagavond is Greet op bezoek geweest bij Filippe. Voor het eerst kwispelde hij aan de lijn, dat komt vast ook door het gezelschap van de andere honden. Filippe heeft gezelschap gekregen van een andere podenco die op straat is gevonden. Greet heeft een uur bij hem gezeten en zag wel een verandering vergeleken met afgelopen woensdag, hij was veel meer relaxed. De bloeduitslagen zijn binnen en helaas heeft hij babesia maar daar wordt hij nu voor behandeld met Imizol. Op de andere ziekten is hij negatief getest. Over een maand krijgt Filippe nog een bloedtest voor de babesia en komende vrijdag gaat ze weer naar hem toe. 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Update 7 september 2022: Het gaat goed met Filippe bij Alejandro. Hij is al goed gewend en afgelopen weekend is Alejandro begonnen met hem te laten wennen aan de lijn te lopen. 4 september heeft hij zijn eerste bange stappen gezet (zie video). En 2 dagen later is hij al met sprongen vooruit gegaan, hij loopt nu al goed mee al kun je zien aan het schudden dat hij nog wat angst heeft. (zie video). Maar de kanjer doet het geweldig en zal zeker zijn angst zeer snel overwinnen.

Verder gaat hij goed om met de andere honden bij Alejandro, lekker spelen en rennen met ze in de tuin. Op 20 september wordt hij gecastreerd, krijgt hij zijn chip, paspoort en vaccinaties en ook zal er op die dag bloed worden afgenomen voor de bloedtest. Nieuwe video geplaatst

Update 18 augustus 2022: Op 16 augustus kwamen mijn vrienden uit mijn dorp langs, ze vertelden me dat ze Filippe al een paar keer in het dorp hadden gezien, ik schrok ervan want dat betekent dat hij de autoweg over moet steken. Nog een gevaar erbij buiten gestolen te kunnen worden. Hierop heb ik het besluit genomen dat hij naar hondentrainer Alejandro gaat, de zoon van mijn dierenarts. Hij kan dan werken met Filippe o.a. hem aan de lijn te leren lopen. Ook kan Rafa hem dan na een tijdje meenemen naar de kliniek om hem te castreren etc. Als het voor mij financieel te doen is hoop ik dat Filippe bij Alejandro kan blijven tot hij geadopteerd is en naar Nederland gaat. Alejandro heeft hem net opgehaald. Ik ben verdrietig maar ook heel blij dat hij nu veilig is....Uiteraard ga ik hem, nadat hij een beetje gewend is bij Alejandro, bezoeken. 1nieuwe foto toegevoegd.

Update 16 augustus 2022: Filippe heeft vannacht voor het eerst binnen geslapen, eerder kreeg ik hem niet binnen in de avond, hij ging liever op jacht! Ik heb hem niet gehoord vannacht, vanmorgen ook geen verrassingen gevonden....kan dus wel zeggen dat hij zindelijk is! Nu hem laten wennen aan de lijn, paar minuten en langzaam opvoeren. Het is een kanjer. Nieuwe video toegevoegd.

Update 3 augustus 2022: Rafa heeft de leeftijd van Filippe vastgesteld op 1 jaar oud, hij had de chiplezer bij zich en na wat moeite, Filippe stond niet stil, is vastgesteld dat hij geen chip heeft.

Filippe, hij gaat nog steeds goed vooruit, is meer relaxed maar heeft nog zijn afstandelijke momenten. Op 6 augustus is bekend of er plaats voor hem is in het asiel, en als dat zo is, zal dat voor mij en voor hem moeilijk zijn. Maar half augustus begint het jachtseizoen en ik moet er niet aan denken dat hij gestolen zou worden door een jager. 4 nieuwe foto's en video toegevoegd

Input 5 juli 2022: Het verhaal van Filippe:

Net voor ik naar Nederland ging op 19 mei 2022, voor de Podencoworld strandwandeling, zag ik een prachtige podenco rond mijn huis lopen. Er waren mannen aan het werk en vroeg of het hun hond was, nee, is een achtergelaten hond. Ik vertelde de mannen dat ik voor 6 dagen naar Nederland ging en vroeg of ze hem aub wat te eten en drinken wilden geven. Ja, zeiden ze, dat doen we al. Super. Zij hebben hem de naam Filippe gegeven.

Toen ik weer thuis was waren de mannen weer aan het werk en ja hoor, Filippe was bij ze.

De mannen en dus ook ik konden hem niet benaderen. Hij liep wel achter mijn honden aan en lokte ze ook uit om te spelen. 

Ik heb water neergezet en hem te eten gegeven, hondenbrokken, ipv oud stokbrood wat hij van de mannen kreeg. Hij bleef rond het huis en durfde na een aantal dagen toch dichterbij te komen. Aan zijn gebit te zien schat ik hem tussen de 9 en 12 maanden. Ik zag ook dat zijn oren en nek vol zaten met teken, hij was erg mager. De dagen daarna kwam hij steeds dichterbij me en op een gegeven moment kon ik hem aanraken en lukte het me ook om wat teken te verwijderen. Langzaam aan gaat het steeds beter, hij slaapt in de patio en 23 juni j.l. is het me gelukt een halsband om te doen. Hij is niet bang van mannen zoals jullie op de foto´s en video´s kunnen zien en gaat hij met kleine stapjes vooruit. Hij komt af en toe naar binnen en gaat in de gang liggen slapen. Maar mijn hond Red snauwt hem soms weg,

Op 27 juni heb ik een poging gedaan om de lijn aan zijn halsband vast te maken maar daar schrok hij van, gaf een gil en liep weg. Zolang dit me niet lukt kan in niet met hem naar de dierenarts om te kijken of hij een chip heeft, hem een check up te geven en te laten vaccineren etc. Tot zover zijn verhaal, updates zullen volgen.

 

Video

dogstars