LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Filippe

Geboortejaar: juli 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 43
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 21-01-2023
Toegevoegd:
05-07-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 21 januari 2023: Filippe is nog steeds een blij ei. Hij heeft enorm veel energie en wordt dan ook blij van een flinke wandeling. Hier gaat hij 2x per dag voor een lange wandeling en 1x per dag een korte. Samen met  één van onze andere honden kan hij niet los. Wel zou hij dat graag willen maar zijn jachtinstinct is groot. Hij komt braaf als ik roep maar bij een muis of rat in de tuin hoort hij me niet meer. Hij accepteert de lijn en gaat net zo vrolijk mee.

Filippe heeft een grote speelgoedmand waar hij graag mee speelt. Het is nodig dat hij veel kauwmateriaal heeft. Hij geniet van pluche speelgoed met een pieper. Echt kauwmateriaal bijt hij stuk, zelfs zijn Kong. Filippe is snel gewend aan het huiselijke leven. Hij weet dat we  ’s avonds naar boven gaan en staat bij de trap te kwispelen als we weer beneden komen. Hij kan een paar uur alleen blijven.

Ik ben in januari gestart met werken. Hij accepteert dat ik ’s morgens weg ga en 4 uur alleen red hij goed. Maar twee keer per dag weg is voor hem te heftig, dan zoekt hij iets van mij om op te kauwen. Het liefst speelt  Filippe met de andere honden. Deze spelen echter niet maar soms krijgt hij Tygo zover. Hij blijft het proberen, bij alle drie. Een huis met een andere jonge hond zou voor hem heel fijn zijn.

Filippe is graag in de tuin, hij houdt van rondstruinen en snuffelen, daar krijgt hij geen genoeg van. Hij gaat graag overal achteraan, vogels, muizen, ratten en katten…. Het is daarin een onbevreesd hondje. Wel kan hij nog steeds schuchter zijn als mensen te bruusk bewegen.

Met kerst zijn er twee dagen gasten geweest, daar gaat hij prima mee om. Met oud en nieuw zijn we een aantal dagen naar Texel geweest, er is dan niets van spanning te merken. Het bos, het strand, hij vindt het allemaal alleen maar leuk.

Voor Filippe zou een baasje met ervaring met Podenco’s, een grote tuin en een andere jonge hond perfect zijn.

Update 16 december 2022:  Filippe is nu ongeveer 3 weken in Nederland in een gastgezin. Hij is makkelijk met de andere honden maar laat niet de kaas van zijn brood eten. Als hij een kluifje heeft mogen ze best naast hem liggen maar hij laat het niet afpakken.

Filippe is een pienter mannetje en een echte Podenco. Ook is hij heel gevoelig, als iemand zijn stem verheft of een iets te bruuske beweging maakt, is zijn staartje al tussen zijn pootjes.

En hij leert snel en graag, na een paar keer meegegaan te zijn, springt hij zelf al in en uit de auto voor een uitje naar bv het bos.

Filippe is al bijna zindelijk, doet af en toe nog een plasje op de kokosmat maar verder doet hij alles netjes buiten. Hij geeft ook al goed aan wanneer hij naar buiten wil. Hij is graag buiten aan het struinen in de tuin maar komt netjes meteen terug als je hem roept.

Filippe geniet erg van spelen met andere honden. En gaat dan helemaal op in het spel en dat kan er best wat ruig aan toe gaan.

Filippe gedraagt zich (in alle opzichten) nog als een jonge hond, bijna als een pup. Hij is erg vriendelijk en lekker vrolijk. Ook is hij nog een druk , levendig en erg ondernemend ventje. Die alles interessant vindt om te onderzoeken, het liefst met zijn bek. Hij moet hierin echt nog leren wat is toegestaan en wat niet. Zo haalt hij elke ochtend met veel plezier zijn speelgoedmand leeg maar een rondslingerende trui of een paar schoenen zijn ook heel leuk. En niet alles blijft heel ….

Ondanks dat Filippe waarschijnlijk nooit in een huis heeft geleefd, doet hij dat verbazend goed. Wel is te merken dat hij ook voor zijn eigen eten heeft moeten zorgen. Hij pakt wat hij vindt. Een muis buiten maar ook de kip en het brood van het aanrecht.

We gunnen Filippe een gouden mandje met een andere jonge speelse hond en een baasje met veel ervaring met podenco’s. Die tijd en geduld heeft om dit lieve knulletje verder te leren wat er van hem verwacht wordt. 4 nieuwe foto's en video geplaatst

Update 23 november 2022: Filippe is 22 november aangekomen in Nederland. Hij krijgt nu even de tijd om te wennen aan de Nederlandse temperaturen en geluiden. Binnenkort kunt u hier een update vanuit het opvang gezin van Filippe verwachten.

Geschiedenis uit het asiel Opvang Greet:

Update 2 november 2022: nieuwe video geplaatst.

Update 23 oktober 2022: Van Vip hond naar hond ter adoptie.

De vlucht voor Filippe is geboekt, 22 november a.s. gaat hij naar Nederland.

Hij gaat in de opvang bij een familie die ervaring heeft met wat angstige honden. Filippe zal daar eerst de tijd krijgen om te wennen en tot rust te komen.

Ondanks dat hij eerst in de opvang gaat willen we hem nu al van VIP naar ter adoptie plaatsen op de website. Wat we zoeken voor Filippe zijn adoptanten met veel ervaring met honden (podenco´s) die een rugzakje hebben. We vinden hem absoluut niet geschikt voor drukke steden, appartement, flat, huis met een kleine buitenruimte. Daarom zou het geweldig zijn als hij een plekje zou krijgen bij mensen met een grote tuin en het liefst andere hond(en). Hij trekt zich erg op aan andere honden en hij geniet van hun  gezelschap. 3 nieuwe foto's en video geplaatst.

Update 21 oktober 2022: Vorige week al, en toen voor het eerst en vandaag kwam hij weer naar me toe gelopen toen hij me zag. Deze keer een beetje uit zijn doen omdat het gisteren een spannende dag voor hem was, hij is gisteren gecastreerd. Daarom vandaag maar een korte wandeling met hem gedaan en daarna 15 min. quality time samen. De 2e bloedtest is nog niet gedaan want 13 oktober heeft hij nog een 2e injectie gehad voor de behandeling van babesia (dit is de standaard behandeling). Rond 14 november zal dan de bloedtest gedaan worden. De verwachting is dat de uitslag dan negatief zal zijn.

Update 1 oktober 2022: Vrijdag 30 september is Greet weer bij Filippe geweest. Het is nu oefenen met een tuigje om zodat hij daar aan gewend is als hij in november in de opvang zou gaan in Nederland. De kanjer deed het heel goed, eerst nog even wat onwennig maar hij liep er goed mee en zelfs zijn staart zat niet tussen zijn benen, wat een heel goed teken is. Nieuwe video geplaats.

Update 28 september 2022: Dinsdagavond is Greet op bezoek geweest bij Filippe. Voor het eerst kwispelde hij aan de lijn, dat komt vast ook door het gezelschap van de andere honden. Filippe heeft gezelschap gekregen van een andere podenco die op straat is gevonden. Greet heeft een uur bij hem gezeten en zag wel een verandering vergeleken met afgelopen woensdag, hij was veel meer relaxed. De bloeduitslagen zijn binnen en helaas heeft hij babesia maar daar wordt hij nu voor behandeld met Imizol. Op de andere ziekten is hij negatief getest. Over een maand krijgt Filippe nog een bloedtest voor de babesia en komende vrijdag gaat ze weer naar hem toe. 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Update 7 september 2022: Het gaat goed met Filippe bij Alejandro. Hij is al goed gewend en afgelopen weekend is Alejandro begonnen met hem te laten wennen aan de lijn te lopen. 4 september heeft hij zijn eerste bange stappen gezet (zie video). En 2 dagen later is hij al met sprongen vooruit gegaan, hij loopt nu al goed mee al kun je zien aan het schudden dat hij nog wat angst heeft. (zie video). Maar de kanjer doet het geweldig en zal zeker zijn angst zeer snel overwinnen.

Verder gaat hij goed om met de andere honden bij Alejandro, lekker spelen en rennen met ze in de tuin. Op 20 september wordt hij gecastreerd, krijgt hij zijn chip, paspoort en vaccinaties en ook zal er op die dag bloed worden afgenomen voor de bloedtest. Nieuwe video geplaatst

Update 18 augustus 2022: Op 16 augustus kwamen mijn vrienden uit mijn dorp langs, ze vertelden me dat ze Filippe al een paar keer in het dorp hadden gezien, ik schrok ervan want dat betekent dat hij de autoweg over moet steken. Nog een gevaar erbij buiten gestolen te kunnen worden. Hierop heb ik het besluit genomen dat hij naar hondentrainer Alejandro gaat, de zoon van mijn dierenarts. Hij kan dan werken met Filippe o.a. hem aan de lijn te leren lopen. Ook kan Rafa hem dan na een tijdje meenemen naar de kliniek om hem te castreren etc. Als het voor mij financieel te doen is hoop ik dat Filippe bij Alejandro kan blijven tot hij geadopteerd is en naar Nederland gaat. Alejandro heeft hem net opgehaald. Ik ben verdrietig maar ook heel blij dat hij nu veilig is....Uiteraard ga ik hem, nadat hij een beetje gewend is bij Alejandro, bezoeken. 1nieuwe foto toegevoegd.

Update 16 augustus 2022: Filippe heeft vannacht voor het eerst binnen geslapen, eerder kreeg ik hem niet binnen in de avond, hij ging liever op jacht! Ik heb hem niet gehoord vannacht, vanmorgen ook geen verrassingen gevonden....kan dus wel zeggen dat hij zindelijk is! Nu hem laten wennen aan de lijn, paar minuten en langzaam opvoeren. Het is een kanjer. Nieuwe video toegevoegd.

Update 3 augustus 2022: Rafa heeft de leeftijd van Filippe vastgesteld op 1 jaar oud, hij had de chiplezer bij zich en na wat moeite, Filippe stond niet stil, is vastgesteld dat hij geen chip heeft.

Filippe, hij gaat nog steeds goed vooruit, is meer relaxed maar heeft nog zijn afstandelijke momenten. Op 6 augustus is bekend of er plaats voor hem is in het asiel, en als dat zo is, zal dat voor mij en voor hem moeilijk zijn. Maar half augustus begint het jachtseizoen en ik moet er niet aan denken dat hij gestolen zou worden door een jager. 4 nieuwe foto's en video toegevoegd

Input 5 juli 2022: Het verhaal van Filippe:

Net voor ik naar Nederland ging op 19 mei 2022, voor de Podencoworld strandwandeling, zag ik een prachtige podenco rond mijn huis lopen. Er waren mannen aan het werk en vroeg of het hun hond was, nee, is een achtergelaten hond. Ik vertelde de mannen dat ik voor 6 dagen naar Nederland ging en vroeg of ze hem aub wat te eten en drinken wilden geven. Ja, zeiden ze, dat doen we al. Super. Zij hebben hem de naam Filippe gegeven.

Toen ik weer thuis was waren de mannen weer aan het werk en ja hoor, Filippe was bij ze.

De mannen en dus ook ik konden hem niet benaderen. Hij liep wel achter mijn honden aan en lokte ze ook uit om te spelen. 

Ik heb water neergezet en hem te eten gegeven, hondenbrokken, ipv oud stokbrood wat hij van de mannen kreeg. Hij bleef rond het huis en durfde na een aantal dagen toch dichterbij te komen. Aan zijn gebit te zien schat ik hem tussen de 9 en 12 maanden. Ik zag ook dat zijn oren en nek vol zaten met teken, hij was erg mager. De dagen daarna kwam hij steeds dichterbij me en op een gegeven moment kon ik hem aanraken en lukte het me ook om wat teken te verwijderen. Langzaam aan gaat het steeds beter, hij slaapt in de patio en 23 juni j.l. is het me gelukt een halsband om te doen. Hij is niet bang van mannen zoals jullie op de foto´s en video´s kunnen zien en gaat hij met kleine stapjes vooruit. Hij komt af en toe naar binnen en gaat in de gang liggen slapen. Maar mijn hond Red snauwt hem soms weg,

Op 27 juni heb ik een poging gedaan om de lijn aan zijn halsband vast te maken maar daar schrok hij van, gaf een gil en liep weg. Zolang dit me niet lukt kan in niet met hem naar de dierenarts om te kijken of hij een chip heeft, hem een check up te geven en te laten vaccineren etc. Tot zover zijn verhaal, updates zullen volgen.

 

Video

dogstars