nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Txula

Geboortejaar: oktober 2013
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 41
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
02-07-2022

Omschrijving

Asiel Malaga Animales y Plantas:

Txula is een prachtige podenco van 8 jaar en net als veel andere podenco's is ze een hondje dat enorm heeft geleden. We weten niet veel over haar verleden, maar we denken dat ze niet veel geluk heeft gehad. Toen ze bij het asiel aankwam ging ze in een hoekje zitten en keek ze ons doodsbang aan. Elke keer dat we een voet in haar richting zetten, rende ze weg om zich te verstoppen op een plek waar we haar geen pijn konden doen. Ons hart brak toen we zagen dat ze zich achter een bed ging verschuilen, wachtend totdat we weer weg gingen. Txula doet verder niets, ze gromt niet, ze laat niet haar tanden zien, ze rolt zich gewoon op als een bal en verstopt zich. Wij vinden dat genoeg, genoeg is en dat ze op 8-jarige leeftijd een thuis verdient. Ze verdient veiligheid en ze verdient het dat er echt van gehouden wordt. Maar het punt is, wie zou er niet van Txula houden? zo'n lief, zachtaardig hondje...

Ze verblijft in een kennel met een teefje en een reu, en hoewel ze erg nerveus was, voelt ze zich heel veilig bij hen. Eerst wilde ze niet eens in onze nabijheid eten, we moesten haar alleen in een kennel laten met haar eten en haar laten eten wanneer zij dat wilde, maar nu ze bij hen is, kopieert ze hun gedrag en hoewel ze nog altijd goed oplet en alert is, wil ze in ieder geval bij ons in de buurt eten. Op een dag, toen we in de kennel gingen zitten om de anderen te knuffelen, kwam ze verlegen naar ons toe om ook een knuffel te vragen. Beetje bij beetje wordt Txula aanhankelijker, maar ze heeft nog steeds haar ruimte nodig. Maar ze laat het nu in ieder geval wel toe dat we haar in het kleine zwembadje zetten en zachtjes water over haar heen gieten. Ze laat het toe dat we haar de knuffels geven die ze verdient.

Ze loopt al heel goed aan de riem maar, zoals elke angstige hond, probeert ze bij elk geluid weg te rennen. Dit is niet iets dat niet kan worden opgelost met een beetje liefde, geduld en genegenheid. Ze laat zich het tuigje en de riem zonder problemen omdoen en ook zonder lelijk te doen. Txula lijkt in het asiel geen probleem te hebben met katten.

Txula wordt elke dag een beetje beter, het gaat, in het asiel, niet heel snel maar we denken dat ze bij een familie veel sneller vooruit zou gaan. Ze zal ongetwijfeld veel sneller veranderen als ze gedurende de dag de nodige aandacht krijgt dan dat zal gebeuren in een kennel terwijl ze steeds andere, gestreste honden hoort blaffen.

Misschien is het het beste voor haar om naar een familie te gaan waar al één of meer hondenvriendjes zijn. De familie die Txula adopteert zal zien dat, als ze haar de ruimte geven en met geduld, liefde en begrip aan haar angst willen werken, ze zich probleemloos zal aanpassen aan een leven in een huis. En we zijn er absoluut zeker van dat ze dan in korte tijd een perfecte hond voor elk gezin zal zijn.

(Input 2 juli 2022)

Video

dogstars