nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Laudja

Geboortejaar: maart 2012
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 18
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
23-06-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Laudja houdt van het leven. Ze is een levensgenieter in hart en nieren. Haar leeftijd van 10 jaar staat daarbij absoluut niet in de weg, want in haar koppie voelt ze zich nog steeds een jonge hond. Ook al houdt ze nog net zoveel van dutjes als toen ze puppy was, haar levenservaring maakt haar een wijze en gehoorzame hond. Laudja heeft een heel vriendelijk karakter. Andere hondjes worden vriendelijk begroet, als ze tenminste niet te druk zijn want in dat geval loopt ze liever gewoon door, en ook samenwonen met andere honden gaat prima zoals op dit moment het geval is in de opvang.

In haar hartje is Laudja eigenlijk meer een mensenhond. In die zin dat ze het super gezellig vindt om tijd door te brengen met andere hondjes en te spelen en rennen op het veld, maar het liefst dicht bij de mens blijft. Dat is waar ze echt blij van wordt. De aandacht, de lieve woordjes, de aai over haar bolletje en de rust die je uitstraalt als ze naast je op de bank zit zijn haar alles. In de opvang gedraagt Laudja zich prima. Ze is rustig, lekker op haar gemak en houdt zeker nog van een gekkigheidje. Ze heeft de meest schattige manier om aandacht te vragen. Ze tikt voorzichtig even met haar pootje tegen je aan, zo van “Goh, volgens mij is het weer tijd voor een knuffel”. Dan gaat ze vervolgens een beetje gek liggen draaien en rollen op de bank, ze ziet er dan onwijs tevreden en gelukkig uit. Bovendien toveren haar gekkigheden altijd weer een grote glimlach op je gezicht.

Wandelen staat zeker met stip boven in haar lijstje met lievelingsactiviteiten. Laudja vindt het heerlijk om lange stukken te wandelen, nieuwe omgevingen te ontdekken en te snuffelen tussen de struiken en de bosjes, dan zie je haar genieten tot in het puntje van haar staartje dat overigens druk heen en weer zwiept van enthousiasme. Ze luistert goed als ze aan de lijn loopt. De juiste balans tussen vrijheid door bijvoorbeeld een wat langere lijn en nog wel in contact staan met haar zodat ze lekker haar gangetje kan gaan, maken haar intens gelukkig. Laudja kan namelijk niet zomaar overal loslopen. Ze is zeker geen angstig hondje, maar van een onverwacht hard geluid of harde klap wil ze nog wel eens schrikken. Als je haar dan even aandacht geeft en haar gerust stelt, dan trekt ze altijd weer gauw bij. Ze vertrouwt mensen, dus als jij zegt dat het okay is, dan is het okay. Wanneer er al een goede vertrouwensband tussen Laudja en het baasje is, is het wel mogelijk om Laudja op afgesloten velden los te laten.

Kortom, Laudja is een heerlijk maatje om bij je te hebben. Ze is reuze dankbaar en geeft je het gevoel dat ze je op pootjes draagt. Ze weet wie is ze, ze weet hoe het hoort en hoe te genieten van de kleine en mooie dingen in het leven. Maar wat is er nou mooier om dat samen te doen met je eigen baasje? Daarom kan Laudja ook niet wachten totdat ze haar eigen forever baasje vindt met wie ze alle liefde, warmte en gezelligheid die ze in zich heeft kan delen.

(Input 23 juni 2022) 

Video

dogstars