nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Vera

Geboortejaar: februari 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
23-06-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Iedere dag begint en eindigt met een big smile. Vera is een blij hondje en vindt het geweldig om haar goede humeur met iedereen te delen. Het is net alsof ze overal geluksstofjes strooit, want het lukt haar altijd om een glimlach op je gezicht te toveren. Als jij blij bent, dan is Vera het ook. Ze kijkt je dan aan met twee stralende oogjes, die extra groot lijken door de grote zwarte eilandjes waarin ze verzonken liggen. Vera’s koppie spreekt. De stand van haar oortjes en of ze al dan niet haar pretoogjes op zet, verraden meteen in wat voor bui ze is. Is het tijd om te spelen, slapen, knuffelen, ontdekken… Vera is een open boek, want ze wil graag samen met jou de bladzijden vol schrijven.

Het liefst met avonturen en mooie momenten. Zowel het leven buiten in de natuur, in de bossen, de parken, de hondenspeeltuinen als het leven binnen in huis, in de luie stoel, in haar mand, tegen de verwarming aan liggend en vooral dicht ingemetseld tussen de armleuning van de bank en het opvangbaasje zijn momenten die menig hoofdstuk vullen. Ze is er namelijk dol op. In huis is Vera rustig, tuurlijk speelt ze wel eens een spelletje met de andere honden in huis, maar dat hoort erbij. Ook een verdwaalde slipper wil ze nog wel eens als een grote buit in haar mandje verstoppen. Ja, humor heeft ze ook. Ze doet er verder niets mee, maar ze weet dat je vroeger of later erom gaat zoeken en de buit vindt bij Vera. Komt dat even goed uit, kan ze gelijk duidelijk maken dat het tijd is voor een wandeling.

Buiten is één grote speeltuin voor Vera, of ze zich er nou letterlijk in bevindt of niet. De struiken, de grasvelden, de hekjes, het maakt niet uit, haar neusje gaat op de grond en ze snuffelt de hele wereld af. In het algemeen luistert Vera heel goed, maar buiten heeft ze soms een beetje extra aandacht nodig. Ze wil haar neusje nog wel eens achterna lopen en hoe groot haar oren ook zijn, dan kunnen ze wel eens even uit staan. Vera kan nu alleen loslopen op goed afgesloten plekken. Dat vindt ze ge-wel-dig. Ze rent en speelt met andere honden, maakt zoomies, houdt wedstrijdjes wie er als eerste aan de andere kant van het veld is en ploft dan uitgeput (voor even) neer op de het zachte zand met haar tong op de knieën, want ze wint iedere keer weer.

Vera hecht veel waarde aan één of meer honden om haar heen. Daar leert ze van, voelt ze zich beter door en andere honden maken haar gelukkig. Hoe blij ze ook is met de mens, één of meerdere honden in huis is voor Vera een must. Vera zal Vera niet zijn om toch altijd als een veertje om je heen te dwarrelen. En als je lekker met haar aan de slag gaat, zal ze ontzettend veel kunnen leren. Ze is leergierig, snel, soms een beetje eigenwijs, maar dat is Podenco-stijl, (levert trouwens wel vaak hilarische momenten op), en boven alles is ze enorm lief. Een beetje stoer van buiten, maar zacht van binnen, want het kroontje op haar dag is nog altijd die heel dikke knuffel.

(Input 23 juni 2022)

Video

dogstars