LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Judo

Geboortejaar: april 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 61
Gewicht: 24
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 02-02-2023
Toegevoegd:
25-05-2022

Omschrijving

Asiel La Huella Verde Olvera:

Update 2 februari 2023: Judo is al heel lang bij ons en we begrijpen er niets van. Hij is een hond uit duizenden. Hij is één brok pure liefde,  een uitstekend maatje voor andere honden, hij is onderdanig, speels en aanhankelijk...zowel met honden als met mensen. Judo houdt heel veel van kinderen, hij is helemaal niet bang en is heel lief en aanhankelijk.

Zijn activiteitenniveau is gemiddeld en in huis is hij erg gehoorzaam en braaf. Hij zou bij een familie kunnen wonen waar al honden zijn maar ook bij een familie die geen honden heeft. Judo vindt het heerlijk om knuffels te krijgen en lief gevonden te worden, dus als zijn nieuwe familie lief voor hem is, heeft hij geen andere honden in huis nodig. Hoewel het natuurlijk ook leuk zou zijn om nog een hond als vriendje in huis te hebben.

Judo kan zich aanpassen aan lange wandelingen in de natuur, maar ook aan kortere wandelingen in de stad. Hij is getest met katten en kan heel goed met hen samenleven.

Wat zijn gezondheid betreft, hij heeft zijn Leishmania 100% onder controle, de waarde is op een zeer laag niveau, dus hij leidt een 100% normaal leven.

We zouden het zo fijn vinden om een lieve familie voor hem te vinden, want hij is een geweldige hond en we weten dat de familie die hem adopteert heel blij met hem zal zijn. 11 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 25 mei 2022: Judo werd verlaten op een weg. We kregen een telefoontje van de politie die ons op de hoogte bracht van een hond die het risico liep te worden aangereden. We gingen hem zoeken, en vonden hem alweer enkele kilometers verder. Hij was bang maar had ook  honger en daarom slaagden we erin hem te redden met de hulp van eten. Volgens de politie liep hij al dagen rond in die buurt, gelukkig is hij in die tijd niet aangereden. We denken dat ze hem op die plaats hebben achtergelaten en dat hij daarom daar niet is weggegaan.

Toen Judo in het asiel aankwam was hij bang en had hij erge honger. De eerste dagen was hij ook nogal dominant ten opzichte van eten maar dat is normaal als ze veel honger hebben gehad. Beetje bij beetje heeft hij inmiddels geleerd dat hij andere honden moet respecteren en nu is hij niet meer dominant met eten. Judo weet nu ook dat hij elke dag eten zal krijgen en dat hij geen honger meer zal hebben, dat heeft hem zekerheid en vertrouwen gegeven.

Judo is leuke en blije hond, hij is niet bang, in het asiel heeft hij geleerd om te delen en te eten zonder angst. Hij heeft een zacht karakter is onderdanig, lief, kalm en schoon.

Met andere honden is Judo onderdanig en respectvol, zowel naar reuen als teefjes, klein en groot. Hij is ook vrolijk en vriendelijk en van tijd tot tijd speelt hij graag met andere honden, maar het is niet zo dat hij altijd maar wil spelen. Judo kan zowel geadopteerd worden door een familie met of zonder honden. Met katten is hij nog niet getest

Judo is  erg lief voor mensen, hij is zacht en respectvol. Hij wantrouwt vreemden nog wel steeds, vooral als iemand dicht bij hem wil komen, dan trekt hij zich terug. Hij houdt van knuffels, maar benadert liever zelf de mensen die hij kent om om knuffels te vragen. Judo kan heel goed overweg met kinderen, hij is een beetje speels, maar niet extreem. Hij vindt het leuk om een tijdje spelen met andere honden, of met een bal, maar hij houdt vooral van wandelen. Judo heeft niet veel activiteit nodig omdat hij niet bijzonder actief is, maar hij heeft wel een paar lange wandelingen per dag nodig.

Judo’s bloedtest laat zien dat twijfelachtig is voor Leishmania (1/40). Hij heeft op dit moment elke dag allopurinol nodig, maar het is zeer waarschijnlijk dat over een paar maanden de waarde van de Leishmania negatief zal zijn, dus dat hij dan geen medicatie meer nodig zal hebben, maar hij zal wel om de 6 maanden een bloedonderzoek nodig hebben. Judo is op zoek naar een lief baasje of familie die hem door zijn eerste verlegenheid door helpen en die hem zijn eigen thuis willen geven.

 

Video

dogstars