nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Nito

Geboortejaar: november 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 45
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
12-05-2022

Omschrijving

Asiel SPAP Refugio Kimba:

We kunnen  wel zeggen dat Nito’s leven niet goed begonnen is, hij zat in het gemeentelijk asiel en werd meegenomen door een familie. Maar ze namen Nito mee als cadeautje voor een hele oude dame, zodat die wat gezelschap zou hebben! Een podenco-puppy …. we denken dat dat niet het beste idee was, misschien was een ouder hondje dat niet veel meer speelt en die ook niet zoveel beweging meer nodig heeft beter geweest voor deze oude dame.

Waar verbleef Nito de tijd dat hij bij de oude dame woonde? Hij zat hele dag in een kennel, dat was zijn hele leven, maand na maand... hij ging alleen de kooi uit om zijn behoefte te doen en dan weer de kennel in.....

De dame werd erg ziek en moest naar het ziekenhuis en daar ook blijven. Dus dacht de familie erover om hem weer naar het gemeentelijk asiel te brengen. Een vrijwilliger hoorde dat en nam hem mee naar huis en in de opvang. Gelukkig, want hij is eigenlijk nog te jong om in het asiel te zitten en hij moet ook nog alles leren, aangezien hij nog helemaal geen “normaal” leven heeft had.

Petra, de opvangmama, vertelt dat hij de eerste 2 dagen de kennel niet uit wilde, hij was overal bang voor, hij kende niks, geen mensen, andere honden, een tuin, de straat, alles was nieuw!

Maar al een paar dagen later was hij heel blij om met andere honden te spelen, vrij te rennen in de tuin, met mensen te spelen en vooral met kinderen, hij kan het heel goed vinden met Fynn, de zoon van het opvanggezin, ze spelen veel samen.

Petra is mijn buurvrouw, ze kwam onlangs langs om foto's en video's te maken en om met de andere puppy's te spelen. We hebben thuis een puppyfeestje gegeven en hij vond het echt heel leuk. Nito is nu 6 maanden oud en nu pas begint zijn leven... Hij is speels, vriendelijk, alert en schattig. Hij moet nog veel leren, hij is nog een puppy. Nito is geweldig en heel lief!

Het leven voor Nito begint nu, hij verblijft in een opvanggezin om de te leren hoe het leven is in een huis. Hij mag nu gaan genieten en de tijd gaan inhalen die hij verloren heeft door de tijd die hij doorgebracht heeft in de kennel. We hopen dat hij bij opvang kan blijven totdat hij een gezin heeft gevonden! Wie geeft deze lieverd zijn eigen thuis en laat hem zien hoe een echt hondenleven er uit ziet.

(Input 12 mei 2022)

Video

dogstars