nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Enco

Geboortejaar: juli 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 40
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 05-11-2022
Toegevoegd:
10-05-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 5 november 2022: Dit grappige en stoere ventje die ook nog eens knuffelkont 2.0 is, is nu bijna een maandje in de opvang in NL. En wat doet Enco dat goed !
Hij is al helemaal zindelijk, loopt parmantig en braaf mee aan de lijn (en geniet daar met volle teugen van), is braaf met andere honden, vriendelijk naar mensen, kan al even alleen thuis blijven, kent de bench en begint al clowntjes gedrag te laten zien .
Steeds meer laat Enco zijn staartje kwispelen,  worden er sprintjes getrokken en op schattige manieren aandacht getrokken en contact gemaakt met de mensen in het gastgezin. 
Enco laat zien dat hij een lief, slim en sociaal hondje is. Hij is dol op knuffelen met de mensen die hij vertrouwd.  Luistert goed naar zijn naam, begrijpt routines en begint zelfs "commando's " te begrijpen.
En ondanks dat hij nog iets onzeker en afwachtend is naar vreemde mensen, gaat hij wel zelf voorzichtig contact maken en wint zijn nieuwsgierigheid het altijd van zijn neiging om wat terughoudend te zijn. Kinderen vindt hij ook heel leuk !
Enco is dol op wandelen, als hij mee mag "op avontuur " en "ontdekkingsreis" is hij helemaal in zijn element. Vanwege zijn jachtinstinct kan hij niet los en we betwijfelen of dit in de toekomst gaat kunnen. En vanwege dit jachtinstinct vermoeden we dat een kat als huisgenoot ook niet ideaal gaat zijn. Maar aan de lijn heb je geen last van dit jachtinstinct, hij loopt makkelijk en braaf mee. 9 nieuwe foto's en video geplaatst.

Geschiedenis uit het  asiel SPAP Refugio Kimba:

Update 10 september 2022: Enco is nu nog in het asiel in Spanje maar dit kleine geluks-vogeltje mag binnenkort naar Nederland vliegen om daar, bij een opvanggezin, te wachten tot zijn forever familie zich voor hem meldt. 4 nieuwe foto's en een video toegevoegd

Input 10 mei 2022: We hebben Enco samen met Trini en, een andere Podenco Andaluz, Pepito gered, ze komen allemaal uit het gemeentelijk asiel in Chiclana. Enco is een jonge hond, maar in Kimba gedraagt hij zich erg rustig. Het is een erg lief hondje, hij heeft eerst even 5 minuten nodig om zeker te weten dat je hem geen pijn zult doen en om zich op zijn gemak te voelen. Maar na een paar minuten is hij echt schattig, hij houdt van knuffels. Enco is goed met mensen en andere honden, hij is erg zachtaardig, rustig, lief en vriendelijk. Hij is een kleine prins met korte pootjes, hij is mooi en hij heeft echt prachtige ogen. Enco is een leuk, ongecompliceerd mannetje en zal zeker een aanwinst zijn voor de familie die hem zijn verdiende kans geeft.

 

Video

dogstars