nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Zuco

Geboortejaar: december 2014
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
10-05-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Globetrotter, gangmaker, wonderlust….Zuco is het allemaal. De wereld is zijn achtertuin en hij kan er maar geen genoeg van krijgen. Iedere dag geniet hij met volle teugen van het leven. Hij houdt van avontuur en ontdekken en zolang hij lekker kan snuffelen en bewegen, is alles al gauw een feestje voor hem. Deze grote vriendelijke witte reus is gauw tevreden. Een beetje groen, een beetje gezelschap, een beetje bewegen, een beetje snacken… en voilà een perfecte dag.

Aan de zijde van zijn baasje is hij de koning te rijk. Dan is hij trots. Hij wandelt als een gentleman aan de lijn, maar ook als hij los is verliest hij je nooit uit het oog. In het voor hem bekende bos kan hij loslopen en ook parken die hij en het baasje goed kennen zijn vertrouwd terrein en roep je hem, dan komt hij naar je toe. Bovendien komt hij zich regelmatig bij je melden, zo van “Ik ben er nog hoor”. Als Zuco losloopt, is het altijd op een plekje waar er geen mensen zijn die hij te goede trouw wel eens over de picknickdeken heen zou kunnen drentelen om na iedereen vriendelijk begroet te hebben op de terugreis nog even een sandwich mee te snippen. Ja, een grappenmaker is hij ook.

Hij is gewoon een levensgenieter. In alles wat hij doet zit 100% Zuco. Hij kan heerlijk genieten van een boswandeling, een ritje in de auto, op visite bij de buren, lekker in het water pootjebaden of een wandelingetje naast de fiets, hij is van alle markten thuis. Het is heerlijk om hem van alles te zien genieten. Daar word je blij van. Knappe kerel is het ook en hij weet het. Het is net alsof hij al die complimentjes van voorbijgangers verstaat. Zijn ogen stralen dan een mengeling van trots en verlegenheid uit, want in wezen is hij een grote hond met een klein hartje. Stoer en dapper in een wit ruig vachtje, met een hartje dat hunkert naar liefde en aandacht en het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan op de bank kruipt.

Liefde, dat is zijn andere passie en vooral liefde delen. Zuco is zachtaardig en vriendelijk en houdt van gezelschap. Van mensen én honden, want hoezeer hij zijn baasje ook op pootjes draagt, recent is gebleken dat Zuco zich ook beter voelt in het bijzijn van een ander hondje. Dat is nu net het euvel waarom Zuco op zoek is naar een nieuw thuis. Hij heeft lange tijd een maatje in huis gehad, maar die is helaas onlangs overleden. In verband met ziekte in de familie is het niet mogelijk om er weer een tweede hondje bij te nemen. Zuco mist echter de aanwezigheid van een hondje waardoor hij verdrietig is en niet dezelfde Zuco meer is. Daarom is besloten om voor Zuco’s geluk te kiezen, opdat hij op een nieuw plekje mag komen waar hij in een roedel kan leven en weer happy en gelukkig wordt zoals voorheen. 

(Input 10 mei 2022)

Video

dogstars