nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Bobi

Geboortejaar: mei 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 0 - 40 cm
Hoogte: 34
Gewicht: 8
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
06-04-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Bobi staat te popelen om de wereld te gaan verkennen. De open velden, de bossen, het strand, het park… de mensen, de honden, het houdt niet op. Er zijn zoveel mooie plekjes te zien en dingen te beleven! Stapje voor stapje raakt hij beter bekend met het Hollandse leven. Momenteel zit Bobi in de opvang en samen met het opvangbaasje en de andere hondjes erop uitgaan, is het kroontje op zijn dag. Altijd optimistisch en vrolijk laat hij iedere nieuwe ervaring en omgeving op hem afkomen. Natuurlijk is hij soms wel een beetje onzeker, maar dat valt meer in de categorie ‘klein hondje, grote attitude’ en als puntje bij paaltje komt, kijkt hij soms eerst nog even liever de spreekwoordelijke kat uit de boom. Hij wil gewoon zo graag, maar als het even te spannend wordt, dan zoekt hij steun bij de mens.

Aandacht doet hem heel goed. Daar wordt hij groot en sterk van. Hij verlangt ontzettend naar die arm om hem heen, die hand over z’n ruggetje en die kriebel achter z’n oren, maar vooral dat figuurlijke steuntje in de rug. Dat maakt hem zelfverzekerder, het kalmeert hem en versterkt de band met zijn baasje. Als hij zich namelijk vertrouwd en veilig voelt, kruipt hij tegen je aan de op bank en dommelt hij zachtjes weg. Heerlijk. Hij voelt de situatie en de sfeer haarfijn aan en past zich feilloos aan. Bobi heeft veel gevoel en een groot hart, hij wil dan ook zo graag het iedereen naar zijn zin maken. Bobi heeft Leishmania, hiervoor wordt hij behandelt met 2 x per dag 1 pilletje Allopurinol.

Recent is hij voor het eerst naar het hondenspeelveldje gegaan. Je zag dat hij nog een beetje voorzichtig was en de situatie aftastte, maar hij kwam steeds meer los. Hij durfde nog niet helemaal mee te spelen, toch zag je dat hij ontzettend graag wilde. Voorzichtig stond hij een beetje te huppelen en te springen van ‘zal ik, zal ik niet, zal ik, zal ik niet’. Zijn oortjes stonden rechtop, zijn staartje kwispelde en je zag Bobi met de minuut meer ontspannen worden. Niet alleen is hij dol op aandacht van de mens, ook spelen en kennismaken met andere hondjes maakt hem heel gelukkig. Zelfs een grappig onderonsje met de kat des huizes, is hij wel voor de porren.

Bobi luistert al goed naar zijn naam en in huis weet hij hoe het hoort. Natuurlijk, Bobi is nog jong en zal nog zeker het één en ander kunnen leren, maar dat doet hij graag. De interactie met de mens om nieuwe dingen te leren, vindt hij ook reuze interessant. Hij loopt tijdens de wandeling ook perfect mee aan de riem en snuffelt rustig de omgeving af. Andere hondjes begroet hij met een big smile, vooral de grote honden, die lijkt ie helemaal tof te vinden. Kortom Bobi is een geweldige kameraad voor jong en oud en die met z’n ganse hart verlangt naar die lieve familie met wie hij voor altijd zijn liefde en gezelligheid kan delen.

(Input 6 april 2022)

Video

dogstars