LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Yuna

Geboortejaar: augustus 2021
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 22-10-2022
Toegevoegd:
25-03-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 22 oktober 2022: 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 9 juli 2022: Yuna mocht deze week voor het eerst mee naar het strand! Nou... dat was me even een avontuur. Wat een belevenis! En best spannend hoor. De auto vond Yuna prachtig. Ze ging heerlijk op schoot liggen en keek nieuwsgierig af en toe uit het raam. Na een half uurtje rijden kwamen we aan in het dorp. Dat was wel even spannend hoor. De drukte, het lawaai, de auto’s, dat was even allemaal nieuw voor Yuna! Ze werd er een beetje onzeker van en hield haar maatje goed in de gaten om te weten of het allemaal wel zo eng was of dat ze gewoon lekker door kon lopen en al die nieuwe geurtjes kon ontdekken.

Eenmaal buiten de drukte, rond het strand, begon Yuna echt te geniet en op te bloeien. De bosjes werden enthousiast ontdekt en ze liep trots vooruit.

Bij terugkomst in het asiel was Yuna blij om weer "thuis" te zijn. Het was duidelijk een mooie maar spannende dag voor dit meisje. Ze ging dan ook meteen voldaan met een zucht in een rustig hoekje bijkomen en dromen over al die leuke nieuwe indrukken die ze had meegemaakt. We hopen binnenkort weer de tijd te vinden om haar nog een keer mee te nemen zodat ze de mooie buitenwereld verder kan ontdekken maar uiteraard zou het veel fijner zijn als deze lieverd tegen die tijd inmiddels is opgemerkt en deze avonturen kan delen met een familie die ze eigen mag noemen, voor altijd!

*Op het filmpje in de auto kan je een bult zien rond Yuna haar elleboog. Ze heeft afgelopen maand vochtophoping gehad rond haar ellebogen. Het is door de dierenarts onderzocht en niks kwalijks, er is geen infectie en er is ook geen behandeling nodig behalve een beetje tijd. Ze heeft er ook geen pijn of last van gelukkig en we hopen snel te kunnen zeggen dat het weer helemaal is weg getrokken. 5 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 24 april 2022: 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Input 25 maart 2022: Yuna is een heerlijk vrolijke pup zonder angsten of trauma’s. Ze vindt alles en iedereen even leuk en gezellig en staat voor alles al kwispelend klaar voordat de vraag ook nog maar is gesteld! Een spelletje? leuk! Een wandeling? ja! Een knuffel... zeker! Yuna is nieuwsgierig, ondernemend en leert heel graag. Ze vind nieuwe dingen en indrukken leuk en is dol op een uitdaging. Kortom, Yuna is niet makkelijk onder de indruk te krijgen!

In het berg gedeelte laat Yuna tijdens de wandelingen al een beetje jachtinstinct zien. Zo kan ze urenlang met een kromme kwispelende kont de bosjes induiken op zoek naar salamanders ook al zal ze er nooit eentje vangen. Het houdt haar wel lekker bezig en voor ons is het altijd een genot om toe te kijken. 

Als je verder met haar loopt heb je ook snel weer haar aandacht en buiten de bosjes langs let ze goed op en loopt ze zelfs al netjes mee.

Yuna verblijft in een groep met andere pups maar ook volwassen en ze kan met iedereen goed. Ze kent de hondentaal goed en weet precies hoe ver of hoe gek ze elk maatje kan krijgen.

Yuna werd in de bergen gevonden samen Yakira die net ietsje ouder wordt geschat. Er was daar verder niks in de buurt, ze waren daar bewust gedumpt. Beide podencomeisjes waren erg vies en ontzettend mager maar gelukkig vanaf minuut 1 al vol vertrouwen naar de mens.

We denken dat Yuna zich razendsnel zal aanpassen aan het huiselijke leven en haar kans met vier poten en kwispelend zal aanpakken. We zoeken voor haar een actieve familie die er graag met haar op uit zal trekken, lekker die buitenwereld ontdekken en haar de nodige uitdagingen kan bieden om dat leergierige knappe koppie vrolijk te houden. Haar machtig mooie uitstraling maar ook haar onverbeterbare, gezellige karakter samen met haar besmettelijke vrolijkheid en gekkigheid zullen zonder twijfel een enorme aanwinst zijn voor de familie die haar een thuis kan geven!

 

Video

dogstars