nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Aldea

Geboortejaar: augustus 2018
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 56
Gewicht: 17,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 09-07-2022
Toegevoegd:
10-02-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 9 juli 2022: 5 nieuwe foto's geplaatst

Input 10 februari 2022: Aldea komt van dezelfde jager als Gilda en Cisnera. Ze heeft een ontzettend zacht en lief karakter. Er zit gewoon geen kwaads in haar! Wel is ze de meest verlegene van het drietal, nog een beetje terughoudend en vooral afwachtend bij nieuwe situaties. Je kan duidelijk aan haar merken dat ze nog niet veel gewend is. Alles is nog nieuw voor haar. Of het nu auto's, televisies, geluiden of vreemden zijn, het zijn allemaal nieuwe indrukken voor Aldea die ze allemaal bekijkt met onschuldige baby oogjes die alles voor het eerst zien. Dingen die ze langzaam en in kleine stapjes moet leren maar gelukkig maar al te graag wil ontdekken.

Tijdens de buitenwandelingen geniet ze enorm aan een lange riem. Het perfekte alternatief om haar toch wat bewegingsvrijheid en een gevoel van vrijheid te geven. Je ziet haar dan los komen en mooi opbloeien.
Haar toekomstige eigenaren moeten zeker Podenco-ervaring hebben en haar de wereld met geduld en veel liefde uitleggen. Een andere hond in huis voor Aldea is ook heel belangrijk. We plaatsen haar daarom ook liever niet als enige hond want ze geniet duidelijk van het gezelschap van de andere hondjes in haar groep en volgt hun voorbeeld om te begrijpen wat er gaat gebeuren. Ze bieden haar rust en steun en krijgen haar af en toe zelfs zo gek om een rondje te rennen of lekker te spelen met zijn allen. 

Eenmaal er een routine is snapt deze slimme lieverd het al heel snel. Bezoek is aandacht! Het tuigje is wandelen! En broekzakken...ja! Daar zitten vaak snoepjes in. En dat is allemaal leuk en gezellig. Het is heel mooi om te zien hoe ze op haar ritme voorzichtig maar toch zeker vastberaden dingen ontdekt die wij mischien voor normaal nemen maar die voor haar helemaal nieuw zijn. Ze geniet ook van dit proces, neemt haar tijd, laat het rustig over zich heen komen.... We kunnen ons goed indenken hoe mooi ze zal opbloeien zodra ze de veiligheid en rust voelt die alleen een eigen familie en zachte mand haar kunnen bieden. Hopelijk komt die welverdiende kans binnenkort!

Aldea haar behandeling tegen filaria is bijna klaar en dan kan ze eindelijk aan haar nieuwe leventje beginnen, het echte hondenleven! Ze zal dan geen verdere medicatie nodig hebben hiervoor behalve tijdens zes maanden een maandelijks pilletje die we vanuit het asiel al mee zullen geven en die ze als een snoepje makkelijk neemt.

 

Video

dogstars