nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Clara

Geboortejaar: april 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 64
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 09-07-2022
Toegevoegd:
01-02-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 9 juli 2022: Clara is sinds 30 juni in Nederland bij een fijne opvang , en wat doet dit geweldige meisje het goed zeg ! Ze leert alles super snel en geniet met volle teugen van alle aandacht en het leven in huis . Ze is heel zacht van karakter en lief en  aanhankelijk. Ook voor andere honden is ze vriendelijk .
Ze gaat graag mee wandelen en reageert heel kalm op alle vreemde dingen die ze tegenkomt. De opvang omschrijft haar als de perfecte hond, en verwacht dat ze met haar makkelijke karakter bij veel mensen past .

Geschiedenis uit het Asiel Tanamera:

Input 1 februari 2022: Al een tijdje hadden we Andy in de opvang, een geweldig lieve reu die gevonden was in het dorp. Een hondje met jachtinstinct, maar braaf genoeg om niet te ontsnappen. Maar wat schetste onze verbazing…bij een rit naar het asiel, liep daar ineens Andy. We riepen, maar hij kwam niet. Heel vreemd want Andy luistert naar zijn naam. En toen hadden we het ineens door. Dit was Andy niet! Een jager moet haar gedumpt hebben, want een zwerver was ze zeker niet. Waarom de jager Clara langer behouden heeft blijft een raadsel. Maar geluk blijft, dat ze nu weer bij haar broertje is, en een goede toekomst tegemoet gaat.

Clara lijkt sprekend op Andy, met uitzondering van wat sproeten op de neus, en natuurlijk dat ze een teefje is. De buitenste tenen van de achterpoten zijn te hoog geplaatst, hetgeen een erfelijke afwijking is. Geen probleem, maar ze loopt daardoor net wat meer op haar teentjes dan de ‘standaard’ podenco (zou dat de reden zijn dat ze is afgedankt misschien?) Nou, dat is de buitenkant. Haar karakter is minstens zo mooi. Clara is een rustige hond, ondanks haar jonge leeftijd. Ze ligt graag te zonnebaden en ook de katten op het naastgelegen grondstuk lijken haar niet echt te interesseren. Ze is wat terughoudender, maar laat zich toch heel graag knuffelen als ze je kent. Haar vooruitgang is uitzonderlijk, want in het begin was ze echt bang voor iedereen. Met de andere honden, en vooral met Andy doet ze het supergoed. Er valt nog veel te leren, maar Clara wil echt en ze is nog jong. Een heerlijke hond voor een rustiger gezin en jong genoeg voor lange wandelingen en een heel hondenleven samen!

 

dogstars