nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Vera

Geboortejaar: februari 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 28-03-2022
Toegevoegd:
30-01-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update Vera 28-03-2022: Vera doet het supergoed. Ze is gehoorzaam en leergierig. Vanaf het moment dat ze aankwam hier in de roedel heeft ze grote sprongen vooruit gemaakt. Binnen gedraagt ze zich voorbeeldig. Natuurlijk houdt ze van een spelletje en/of stoeien met een ander hondje. Maar over het algemeen is Vera lekker rustig in huis. Als ze samen met de andere hondjes een keer alleen moet blijven, is er ook geen probleem zolang je niets laat slingeren. Als je dat wel doet kan ze daar wel eens mee aan de haal gaan.
Vera luistert erg goed, maar buiten heeft ze wel wat extra aandacht nodig. Op niet afgesloten plekken is de kans heel groot dat Vera daar nooit los kan lopen omdat ze erg afgeleid kan worden door bijvoorbeeld vogeltjes waar ze graag achteraan rent. Sinds kort mag Vera wel even los op een GOED afgesloten veld, met de nadruk op GOED afgesloten. Ze vind het dan heerlijk om racewedstrijden te houden met andere honden. Vera wint die races keer op keer weer.

Vera hecht heel veel waarde aan één of meerdere honden om haar heen. Daarom willen we Vera niet alleen plaatsen, maar liever op een plek waar minimaal één hondje aanwezig is. (10 nieuwe foto's en video toegevoegd).

Input 30 januari 2022: Voor je staat een beeldschone elegante Podenco. Ze kijkt trots uit die mooie diamantjes van ogen die niet alleen stralen, maar ook onmiddellijk je binnenste beroeren. Een vlaag van bewondering en onmiddellijk verlangen om haar te aaien en lief te hebben neemt beslag van je. Wat is ze mooi. Ze stapt naar je toe met haar koppie in de lucht waar bovenop twee joekels van puntoren staan die haar stoer, statig en zelfverzekerd doen over laten komen. Wees gerust, Vera heeft geen kapsones. Ze is een zachtaardige, lieve en begripvolle hond. Zodra ze dichtbij je staat en je je hand voorzichtig over haar vachtje laat glijden is ze dol op je. Ze had geen betere naam kunnen hebben, want als een veertje dwarrelt ze het liefst altijd om je heen.

Vera’s twee jaren op deze wereld waren bewogen jaren. Vanaf haar pup-zijn is ze eigenlijk (te) vaak van mandje gewisseld, waardoor ze zich nooit echt helemaal heeft kunnen ontpoppen. Door de onrust, de instabiliteit en de onzekerheid die de verhuizingen en de verschillende mensen met zich mee brachten, resulteerde dit erin dat Vera op een gegeven moment helemaal niet meer wist waar ze aan toe was. Omdat Vera zo’n mooie hond is, valt iedereen meteen voor haar, maar het hebben van een jonge hond vergt ook opvoeding, tijd en structuur. Nu ze een poosje in de opvang in Nederland zit en de rust is neergedaald, komt de ware Vera naar voren en ze is nog mooier en liever dan je had kunnen bedenken. 

Vera is een unieke hond met heel veel potentie die ze kan bereiken door een goede begeleiding. Een baasje die haar dingen leert, tijd met haar doorbrengt en vooral haar leert kennen wat zeer gemakkelijk gaat als je haar in haar waarde laat en haar je vertrouwen gunt. In de roedel van de opvang is ze met open armen ontvangen en voelt ze zich als een vis in het water. Ze kan goed opschieten met andere honden en zelfs katten loopt ze niet uit de weg of in de weg. Ook met mensen is Vera sociaal, vriendelijk en voorzichtig. Kinderen zijn voor haar altijd welkom, al was het alleen al omdat ze dan lekker kan spelen. Ze speelt trouwens ook graag met haar maatjes van de roedel of andere hondjes.

Vera zoekt je vaak op voor een knuffelmomentje en ze vindt het dan ook heerlijk om naast je op de bank te liggen. Ze ziet je niet graag weggaan. Ze heeft nooit geleerd om even alleen te zijn, maar Vera is slim en leert ontzettend snel. De aanwezigheid van een ander hondje in haar nieuwe thuis zou niet alleen bijdragen aan een veilige en rustige omgeving als het baasje even weg is, maar ook zou ze veel van een ander hondje kunnen leren. Daarnaast zien we in de opvang dat ze opleeft door de aanwezigheid van honden. Dit heeft een sprankelend effect op Vera. Daarom zijn we op zoek naar een baasje voor Vera die in ieder geval al een hond heeft. 

Vera houdt van beweging. Lekker rennen in de tuin, snuffelen in het park, spoorzoeken in het bos, eekhoorns tellen in de bomen of pootjebaden in een grote plas regenwater maken haar vrolijk en gelukkig. Ja, Vera is een Podenco dus haar neusje staat altijd aan. Dat betekent dat ze geuren en sporen onmiddellijk herkent en het voor haar puur natuur is om geïnteresseerd te zijn in de flora en fauna om haar heen. Zolang ze aan de lijn loopt, zal ze zeker naar je luisteren. Dat kan ook niet anders met zulke grote oren ;-)

Voor lieve Vera zoeken we een baasje (of familie) die onvoorwaardelijk voor haar gaat. Iemand die weet dat leren en leven ups en downs heeft en dat er geen overwinning is zonder tegenslag. Vera moet nog veel leren, daar heeft ze tot nu toe nooit de eerlijke kans voor gekregen. Ze hunkert naar een eigen thuis waar ze haar zelf kan zijn, waar ze de vrijheid heeft om dingen te leren en kan leren te vertrouwen op haar baasje. Uiteindelijk is het elkaar leren kennen en het samen een eenheid worden een leerproces voor zowel hond als baasje. Alle liefde door liefkozingen, aaien, aanhalingen, knuffels, spelletjes, wandelingen en samenzijn die je aan Vera besteedt, krijg je dubbel terug. Zo is ze. Een hart van goud. Alles in het leven is leuker met Vera.

Video

dogstars