nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Halvar

Geboortejaar: november 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 19
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 20-06-2022
Toegevoegd:
30-01-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 20 juni 2022: nieuwe video toegevoegd

Input 30 januari 2022: Halvar heeft een heel vrolijk karakter en is een echte lieverd. Toen we hem voor het eerst zagen, zo mager, vies en "gebroken", hadden we het zeker niet zo verwacht... Maar hij laat ons elke dag weer zijn enorme levenslust en dankbaarheid zien. Zijn gekkigheid is uiterst besmettelijk en met zijn aanhankelijke, vriendelijke, goedaardige en liefdevolle manier van doen wind hij iedereen om zijn poot. Hij kwispelt constant van geluk, haalt alle viervoeters over om een ​​extra rondje te "spelen" en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Een echte charmeur die het met iedereen goed weet te vinden!

Halvar heeft ondanks zijn verleden vol vertrouwen in de mens. En met andere honden heeft hij ook geen problemen, des te meer, des te gezelliger. Hij verblijft in een groep met reutjes en teefjes, zonder enige strubbelingen en meestal is hij diegene die voor de gezelligheid zorgt in de roedel.

Buiten is Halvar hier wel een andere hond, dan denkt hij andere "taken" te hebben namelijk! De aandacht voor ons wordt dan omgeruild voor interesse in de beestjes in de bosjes en vooral al die konijntjes die rondom het asiel zijn te vinden. Zijn toekomstige mensen moeten hier zeker rekening mee houden want je kan hem niet blijer maken dan hem lekker aan de lange riem zijn gang laten gaan in de bosjes. Niet dat hij iets vangt...maar hij vindt het gewoon geweldig om het te blijven proberen! Zijn non-stop zwaaiende staart en heerlijke sprongetjes blijven grappig om naar te kijken.

Waarschijnlijk zou Halvar in het dorp wel veel beter op zijn mens letten maar hier rondom het asiel is dat moeilijk te zien met zo veel jachtprikkels. Aangezien hij binnen wel al de aandacht voor ons heeft, super luistert en heerlijk rustig weet te genieten van knuffels denken we dat hij buiten deze jacht prikkels om wel netjes en graag mee zou wandelen want dat doet hij nu ook al wanneer we de bosjes zo goed mogelijk proberen te "vermijden".

Halvar werd in de buurt van het asiel uit een auto gesmeten. Hij was heel mager, vies en zat onder de wondjes. Zijn huid was in hele slechte staat, allemaal kale plekken en vol met vlooien en teken. We vreesden het ergste toen we hem gingen testen op mediterrane ziektes maar alles was helemaal in orde gelukkig! 

Toch, ondanks zijn verleden, had hij vanaf minuut één het volle vertrouwen in ons en leek hij duidelijk te weten dat zijn echte leven nu ging beginnen. Wat een dankbaarheid in zijn blik! Het blijft ontroerend om te zien hoe die lichaampjes kapot binnen komen maar dat die prachtige zielen levenslust en liefde voor tien hebben. Na drie maanden bij ons is Halvar inmiddels ook van buiten prachtig opgebloeid. Hier en daar nog een kaal plekje maar zijn vachtje glanst en de gewonnen kilo’s staan hem prachtig!

Hij is inmiddels helemaal klaar voor die volgende stap in zijn leven... een eigen mens die hij trouw mag zijn en met wie hij al zijn gekkigheid en liefde mag delen, voor de rest van zijn leven. Hopelijk komt die welverdiende kans binnenkort. Hij zal zonder enige twijfel een gezellige aanwinst zijn voor die familie die hem zijn gouden mand kan bieden!

 

Video

dogstars