nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Mambo

Geboortejaar: november 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
21-01-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Mambo...een toepasselijkere naam zou ik me niet kunnen bedenken! Wat een heerlijke, vrolijke, go with the flow. allemansvriend. Mambo heeft geen trauma’s en is niet snel onder de indruk te krijgen want hij vindt alles even leuk en gezellig. Een ongecompliceerde ziel met levenslust en liefde voor tien! Maar diep van binnen merken we aan hem dat hij ondanks zijn blijdschap toch naar meer verlangt. Een eigen mens die hij mag volgen, mooie avonturen samen delen en natuurlijk een eigen zachte mand dat zou een droom zijn. 

Op de finca (verblijfplaats op het platteland) waar hij verblijft doet hij het super en je ziet echt duidelijk dat hij ontzettend dankbaar is met de aandacht die hij krijgt. Hij maakt er het beste van en vermaakt zich prima zelf met speeltjes maar een honden vriend of een eigen mens mist hij zeker. 

Als we zien hoe blij hij is met de oude bank die we in zijn patio hebben gezet of hoe hij de kleedjes netjes neerlegt om zijn "nestje" op te maken dan kunnen we ons goed indenken hoe dankbaar en blij hij zou zijn in een eigen thuis.

Pas mocht hij mee voor een heel speciaal uitje. Er waren vrijwilligers op bezoek en we namen hem lekker mee op pad voor de dag om te zien hoe hij dit zou doen en wat hij er van zou vinden. Een hond veranderd namelijk veel buiten het asiel. Nou...het was een groot feest! Hij kwam dol blij ons begroeten en liet zich netjes aanlijnen. De auto? Daar sprong hij enthousiast in en ging na een paar minuten zelfs braaf liggen alsof hij nooit anders had gedaan. Onderweg kreeg ik nog een nat kusje in mijn nek om te laten weten dat hij er nog was en weer ging hij braaf liggen. 

Eenmaal in het dorp liep hij vrolijk en trots met ons mee aan de riem. Alles was nieuw maar niks was eng. Integendeel, hij genoot duidelijk van de nieuwe geurtjes en alles onderzoeken en ontdekken. 

Later zijn we nog in de bergen gaan wandelen om te zien of er enig jachtinstinct aanwezig was en dat hebben we niet gezien. Hij was te druk om ons groepje in de gaten te houden, geurtjes innemen en uiteraard iedere hond en mens die we tegenkwamen vriendelijk te begroeten. 

Om deze prachtdag af te sluiten zijn we ook nog even naar het strand gegaan. Ook hier waren weer vreemde honden en dit vond hij geweldig! Als goede pup is Mambo ontzettend speels en moet je dus wel uitkijken wanneer hij deze gekke momentjes heeft met zijn ere rondes, graven en non - stop zwaaiende staart in de lucht. Het is echt genieten en lachen met zijn besmettelijke vrolijkheid. Na nog een rondje zwemmen in de zee was hij eindelijk uitgeteld, net als wij! En hebben we nog even van knuffels, kusjes en rust genoten voordat we hem weer terug brachten naar de auto en de finca.

We stonden allemaal versteld van hoe Mambo zich aanpaste deze dag aan al de nieuwe situaties. Het is een jonge hond die alles nog moet ontdekken en leren maar hij is erg slim en leert ontzettend graag en snel. Een "nee" of een "goed zo" begrijpt hij duidelijk en accepteert hij ook erg snel voor zo een jonge hond die eigenlijk nog niet veel heeft kunnen leren.

Kortom, Mambo is een droomhond die alleen nog een eigen familie mist en hier enorm naar verlangt! Een actieve, speelse vriend voor het leven met gekkigheid, humor en knuffels voor tien. Een trouw maatje waar je heerlijk mee op pad kan gaan.

Mambo is gecastreerd, rondom gezond en helemaal reisklaar.

(Input 21 januari 2022)

Video

dogstars