nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Pit

Geboortejaar: april 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 45
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 13-08-2022
Toegevoegd:
15-01-2022

Omschrijving

Opvang Greet:

Update 13 augustus 2022: een nieuwe video geplaatst

Update 30 juni 2022:  Aan Pit hebben we gemerkt dat hij erg gevoelig is voor de stress van het asiel. Als hij een keer het asiel uit mag voor een wandeling of een middagje uit dan gedraagt hij zich totaal anders. Binnen de poorten van het asiel is hij soms erg nerveus, maar als je hem even wat aandacht geeft wordt hij snel al rustiger.

Laatst waren we op een evenement in Córdoba met Pit en Rohan (ook op de website) en daar waren veel mensen. Hier waren zowel mannen als vrouwen, kinderen en andere honden. Pit was erg rustig naar alle mensen die hem benaderden, hij was constant op zoek naar genegenheid. We denken dat Pit met niemand problemen heeft maar het leven in een asiel verandert het karakter van de honden. Elke week komen er kinderen met een verstandelijke beperking naar het asiel om de honden te zien en uit te laten en Pit is altijd één van de honden die uitgelaten wordt en hij heeft nog nooit een probleem gehad. Pit heeft Leishmania waar hij voor behandeld wordt, dit is een matig niveau (1/23). Na zijn behandeling met Imizol is hij negatief getest op Babesia. Dit charmante mannetje is helaas nog steeds niet opgemerkt….. maar als je hem in het echt ontmoet en je hem zo ziet genieten van je aandacht is het moeilijk om het droog te houden. Wie adopteert mooie Pit, hij verdient het zo! 8 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 15 januari 2022:  Hij verscheen op een dag op het kermisterrein in Priego de Córdoba. Enkele mensen zagen hem en waarschuwden snel de politie om te vertellen over de conditie van de hond. De politie heeft gecheckt of hij een chip had en belde daarna ons zodat we op zoek naar hem konden gaan. Pit was, hoewel hij niet ondervoed was, erg vies en zat vol teken en vlooien.

We hebben hem Pit genoemd en hij is op zoek naar een lief baasje of familie. Pit is een reutje van amper twee jaar oud en hij weet nu al dat, als ze je niet meer leuk vinden, ze je zomaar in de steek laten. Het arme hondje heeft geen idee wat hij verkeerd heeft gedaan en hij begrijpt al helemaal niet waarom ze hem in de steek hebben gelaten. Maar we hebben hem verteld dat hij een nieuwe kans krijgt en dat we een lief nieuw baasje of familie voor hem gaan zoeken.

We noemen hem ook wel eens sneeuwvlokje vanwege zijn ongelooflijke witte vacht. Daarom vinden de vrijwilligers hem om op te eten, maar gelukkig komt het zover niet en blijft het bij kusjes en knuffels en daar houdt hij van!

Het is wel zo dat, hoewel hij in de steek is gelaten, hij niet laat zien dat hij enige vorm van wrok jegens de mens koestert. Integendeel, hij is dol op mensen en heeft ze het liefst zo dicht mogelijk in zijn buurt. Dit komt ook door de vrijwilligers die voor hem zorgen en lief voor hem zijn en dit is eigenlijk alles wat hij nodig heeft om gerustgesteld en rustig te zijn. Pit is dol op knuffelen, kusjes en wandelingen ... en hij laat je graag zien dat hij super dankbaar is en daarbij blijkt hij ook heel erg slim te zijn.

Met andere honden gaat het prima, in het begin lijkt hij misschien een beetje ruw, maar na een poosje ontspant hij zich en sluit hij zich perfect aan bij de andere honden. Op dit moment leeft hij samen met zowel mannetjes als vrouwtjes en hij vindt al zijn vrienden geweldig, ze hebben geduld met hem gehad en hebben hem als één van hen geaccepteerd. Sommige van zijn vriendjes zijn ook speels, net als hij en dat vindt hij heerlijk!

Zoals u al weet, is Leishmania in het Middellandse Zeegebied van Spanje aan de orde van de dag en ook Pit is hierop positief getest. Maar hij leidt geen ander leven dan de rest, hij is hetzelfde als alle andere honden. Hij krijgt ´s ochtends anderhalve pil Allopurinol (100 mg) en ´s avonds één. Pit hoopt dat dit niet alle deuren voor hem zal sluiten. Pit is gecastreerd maar dit is door de vorige eigenaar zelf gedaan, hij heeft hem zelf gecastreerd met scheermesjes, vreselijk. Maar hij heeft er niets aan overgehouden gelukkig. Pit is een charmante jongen die iedereen wil betoveren die deze beschrijving leest zodat hij snel opgemerkt wordt door een lief baasje of familie. Daar is voor Pit nu het wachten op dus …. wie geeft hem een kans, wie brengt dit mooie sneeuwwitte hondje thuis!

 

Video

dogstars