nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Jimena

Geboortejaar: augustus 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 0 - 40 cm
Hoogte: 35
Gewicht: 6,2
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
14-01-2022

Omschrijving

Asiel La Huella Verde Olvera:

Update 26 april 2022: Zoals je op de foto's kunt zien, heeft Jimena een flinke klap op haar hoofd gehad (mogelijk probeerden ze haar te doden) en is haar kopje licht misvormd. Gelukkig gaat het goed met haar en is ze helemaal gezondheid, maar soms coördineren haar hersenen niet goed. Dit betekent bijvoorbeeld dat ze slaapt en plotseling opgewonden wakker wordt. Het kan ook voorkomen dat ze rustig ontspannen is en ineens gromt naar een andere hond. Dit wordt een probleem als de andere honden groter zijn en daarom denken we dat Jimena een speciale familie of baasje nodig, een familie of baasje die net zo speciaal is als zij.

Jimena is nu in een pleeggezin, met meer honden. Het gaat goed met Jimena en haar "opvangmoeder" heeft geen klachten, maar door de gevolgen van de klap die Jimena heeft gehad, probeert ze soms zonder reden andere honden aan te vallen. De andere honden verdedigen zichzelf en reageren ook door aan te vallen. Jimena is te klein om aangevallen te worden door een grote hond dus maken we ons zorgen en zouden graag willen dat Jimena niet nog meer tijd in dat opvanggezin hoeft te blijven. De gedachte alleen al maakt ons bang dat Jimena hierdoor zou kunnen overlijden.

Ze kan hierdoor ook niet naar het asiel en daarom zijn we dringend op zoek naar een opvang die geen honden (meer) heeft. De ideale familie of baasje voor Jimena zou een familie of baasje zijn zonder kinderen en zonder andere dieren in huis. We weten dat dit dat dit niet gemakkelijk zal zijn maar we willen het met alle middelen proberen.

Thuis is ze lief, aanhankelijk, rustig, kalm, zindelijk... en loopt ze goed aan de lijn. 8 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 14 januari 2022: We hebben Jimena van de kant van de weg gered, ze had zo aangereden kunnen worden door een auto. Ze was erg klein en had geen microchip dus hebben we mensen die op een boerderij verderop in de straat woonden gevraagd maar niemand kende haar. Ze was schoon, maar wel erg mager. Na dagenlang naar haar familie te hebben gezocht en die niet gevonden te hebben, is besloten om voor haar een lief baasje of familie te vinden. Het was ons opgevallen dat het ene oog groter was dan het andere en dat haar schedel op één plaats niet helemaal mooi recht was. Na een check-up bij de dierenarts werd bevestigd dat Jimena een harde klap op haar hoofd had gehad, waardoor haar schedel was gebroken en er een asymmetrie in haar hoofd ontstond en één oog iets uitsteekt. Ze kan met beide ogen zien, maar we denken dat het gezichtsveld van het door de klap aangetaste oog enigszins is verminderd. Jimena heeft een schedelbreuk van ongeveer 1 millimeter die niet gesloten is na de klap. We weten niet of ze geprobeerd hebben haar iets aan te doen, het is gebeurd toen ze nog een puppy was. Jimena is een normale hond, die hetzelfde doet als andere honden. Op de foto’s is te zien dat het hoofd een asymmetrische vorm heeft en dat één oog iets meer opvalt maar je moet wel goed kijken want op het eerste gezicht zal het niet opvallen. Op de dag dat ze wordt gecastreerd zullen we een röntgenfoto van de schedel maken om 100% te weten hoe de breuk er uitziet, we kunnen dan gebruik maken van het feit dat ze al onder narcose is voor de operatie. Dit is gewoon uit nieuwsgierigheid, want we gaan de schedel niet echt opereren omdat het een oude breuk is die al is genezen, en de operatie een erg groot risico kan vormen voor Jimena.

Jimena is een erg aanhankelijk en rustig hondje, soms probeert ze dominant te zijn met andere honden, maar dat lukt haar niet als het gaat om honden die groter zijn dan zij. Op dit moment zit ze in een pleeggezin waar meer honden zijn en ze kan er prima mee samenleven maar we denken dat ze het liefst een hondje alleen zou willen zijn, of misschien met nog hooguit één hondenbroer(tje). Met katten is ze niet getest maar met mensen is ze heel braaf en liefdevol. Jimena is hoe dan ook een schatje, wie wil er nu niet beste maatjes worden met zo’n leuk klein meisje!

 

Video

dogstars