nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Seso

Geboortejaar: april 2015
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 22
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 30-01-2022
Toegevoegd:
09-01-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 30 januari 2022: Vrolijke Seso zoekt nog altijd zijn perfecte match. Hij is inmiddels bijna vier maanden bij ons in de opvang en hij groeit nog steeds in zijn ontwikkeling. Hij is altijd vrolijk en komt heel graag knuffelen! Pas was er een fotograaf mee wandelen en die werd overladen met knuffels! Seso kon bijna niet stil blijven staan voor de foto’s door al zijn vrolijke gekwispel.
Seso is altijd in voor een lekkere wandeling, maar heb je een dag wat minder tijd of zin dan is hij ook tevreden met een wat minder lange wandeling. Snurken kan Seso echt als de beste en dat doet hij dan ook erg graag in een lekkere mand of op de bank. ’s Nachts slaapt hij bij ons beneden in de woonkamer bij de rest van onze Podencos. Zoals gezegd in zijn 1e update is hij heel erg sociaal, met honden én katten. Ook met mensen is Seso heel sociaal en aanhankelijk. Seso is alleen een onzekere hond en moet je eventjes leren kennen en vertrouwen opbouwen. Maar zodra het ‘ijs gebroken’ is, heb je een gouden hond aan Seso! Hij heeft maar een klein beetje sturing nodig en zoekt vooral een baasje die de hondentaal spreekt/ begrijpt en hem met rust laat als hij dat wil. Seso komt uit zichzelf heel veel knuffels vragen maar snapt het ook prima als het even niet uitkomt en dan gaat hij lekker in een mand liggen. We plaatsen Seso bij voorkeur bij een andere hond, dat zal hem helpen met zijn onzekerheid. Hij kan echter wel als enige hond geplaatst worden, mits de omstandigheden perfect zijn. Dat wil zeggen, baasjes die hem de ruimte geven om op te bloeien maar ook baasjes die veel tijd voor hem hebben. Seso kan bij ons zonder problemen een paar uur alleen thuis blijven, maar dan is hij altijd met onze honden samen. Seso voelt zicht prettig in een groep, die kan uit mensen en/of honden bestaan. Daarnaast voelt hij zich prettig bij een baasje met wat zelfvertrouwen (in ieder geval qua omgaan met honden). Tot slot kan Seso prima in een woonwijk leven, daar leeft hij nu ook, verkeer, schoolpleinen, winkelstraten etc. gaan zonder problemen. De dagelijkse drukte van een echt stadcentrum is echter niet waar Seso gelukkig van zal worden.
Na heel wat jaren asiel is hij al aardig opgebloeid bij ons in de opvang, het zou nu geweldig mooi zijn als we zijn perfecte match vinden en hij voor altijd een (t)huis vindt! Daar droomt Seso vast zo graag over ?. 

Input 9 januari 2022: Seso is een vrolijke jongen van zo’n zes jaar jong. Hij komt uit Tenerife en heeft een aantal jaar in een (groot) asiel doorgebracht voordat hij bij ons in de opvang kwam. Seso is al zo´n drie maanden bij ons dus we kennen hem inmiddels vrij goed. Seso is ontzettend sociaal naar andere honden toe en spreekt de hondentaal dan ook heel goed. Wij hebben een hondenuitlaatservice en daar vermaakt hij zich dan ook uitstekend met spelen, rennen of graven. We hebben een omheind stuk bos en daar kan Seso goed loslopen, hij luistert heel goed naar zijn naam. Buiten dit omheinde bos vertoont Seso wel wat jachtinstinct en hebben wij hem nog niet los laten lopen. Of hij dit in de toekomst gaat kunnen dat is niet met zekerheid te zeggen, hij is namelijk erg baasgericht maar heeft ook zeker jachtinstinct. Wandelen aan de lijn vindt Seso ook geen enkel probleem. Hij kan nog wel eens trekken aan de lijn, daar zijn we mee aan de slag gegaan. Hij is best slim en weet dat we stoppen met lopen zodra er spanning op de lijn komt. Ook aan de lijn is Seso erg sociaal naar andere honden en ook vindt hij het geen probleem als onze kat meewandelt. Zowel binnen als buiten kan hij goed met katten omgaan.

Naar mensen toe is Seso ook heel sociaal, hij komt graag bij je langs voor een aaitje, ook vreemde mensen die we onderweg tegenkomen mogen hem aanhalen. Verder gaat Seso graag mee op pad, de auto is geen enkel probleem. Hij kan ook makkelijk een paar uur alleen thuisblijven, maar bij ons is hij natuurlijk altijd met onze eigen honden ‘alleen’ thuis.

Seso is wel een onzekere hond, hij vindt het fijn om te weten wat er van hem verwacht wordt en waar hij aan toe is. Hij heeft in huis zijn eigen warme veilige plekje (voor de verwarming) en als hij daar lekker ligt te slapen laten we hem met rust. Als we ’s morgens beneden komen worden we begroet met heel veel kwispels en veel vrolijkheid. Hij komt ook graag bij je langs voor een knuffelsessie, soms zelfs met kusjes ?

Vertrouwen moet hij opbouwen, maar het ijs breekt al vrij snel bij hem. Zo durfde hij bij ons de eerste dagen echt niet te plassen en vond hij het spannend om aangehaald te worden. Inmiddels kent hij ons goed en voelt alles veilig en vertrouwd, dan is ook al het ijs gesmolten.

Voor Seso zoeken we een baasje met ervaring, hoeft niet per se met Podenco’s te zijn maar wel met hondenervaring. Vanwege zijn onzekerheid is Seso geen beginnershond. Bij voorkeur zoeken we ook een baasje waar al een andere hond aanwezig is. Ook is het beter om hem niet te plaatsen bij kinderen onder de 12 jaar. We merken dat Seso zich optrekt aan andere honden en het ‘roedel’ idee fijn vindt. Wij hebben zelf vier honden, waarmee hij prima overweg kan. We merken wel dat hij aandacht en knuffelen erg fijn vindt en dat is wat verdeeld met vijf honden in huis. Vandaar de voorkeur voor een andere hond (of twee), maar geen echt grote groep. Tot slot is Seso gemiddeld actief, hij houdt van een lekkere wandeling maar kan ook uitstekend snurken!

 

Video

dogstars