nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Ylva

Geboortejaar: december 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 47
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 06-05-2022
Toegevoegd:
08-01-2022

Omschrijving

vip sponsor: Willy Herskamp

Van Vip hond naar hond ter adoptie.

Opvang Greet:

Update 6 mei 2022: nieuwe video toegevoegd.

Update 13 februari 2022: Ylva zou, nadat ze 3 weken bij mij was, naar een ander opvanggezin gaan maar omdat er daar kennelhoest heerste, heb ik haar 29 januari 2022 naar het asiel gebracht. Het gaat goed met haar in het asiel en zoals jullie op de nieuwe video´s kunnen zien is ze dikke maatjes met Chilli (ook ter adoptie bij Podencoworld). Mijn droom zou zijn dat ze beiden door één familie geadopteerd zouden worden en ze dan heerlijk samen kunnen blijven genieten. Wat haar nieuwe familie moeten weten is, wat mijn ervaring is na haar 3 weken in huis te hebben gehad, dat ze echt een speelkameraadje nodig heeft. Ze is nog jong en wilde steeds met mijn eigen 4 honden spelen maar omdat die allemaal rond de 13 jaar zijn werd dat spelen niet gewaardeerd. Ook kon ze nu en dan janken als ik bv even naar de keuken liep en ze me niet zag, dat moet getraind worden. Ook een jong hondenmaatje is aan te raden omdat ze erg speels is en ze daardoor ook haar energie kwijt kan. De voorkeur gaat uit naar een huis met grote omheinde tuin waarin ze lekker vrij kan loslopen. Ze is heel aanhankelijk en wil het liefst constant tegen je aan liggen. Sinds Ylva naar het asiel is gekomen is ze dikke maatjes met Chilli, wat zou het mooi zijn als één familie hun beiden zou adopteren.2 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 6 februari 2022: Het gaat goed met Ylva. Omdat ze maar niet kon wennen aan het verblijf in een kennel mag ze nu samen met Chilli (het bruin/witte hondje) dag en nacht in de opvang loslopen. Ylva heeft inmiddels al haar vaccinaties gehad, ze heeft een paspoort en ze is gechipt. Nieuwe video toegevoegd

Update 16 januari 2022: Op 10 januari 2022 en 12 januari 2022 is Ylva voor controle geweest voor haar wonden, alles ziet er zeer goed uit, geen infecties. Bij elk bezoek krijgt ze een injectie antibiotica, pijnstiller en ontstekingsremmer en verder moet ze nog wel onder controle blijven. Ylva is een zeer aanhankelijke hond, ze is speels en actief en goed met de andere honden. Bij het uitlaten wil ze zo graag met ze mee rennen maar loslaten is er (voorlopig) niet bij. Wat nog aandacht nodig heeft is haar te laten wennen aan alleen zijn, zodra ik even uit zicht ben gaat ze janken en blaffen, hier werk ik elke dag aan. In de nacht is ze gelukkig stil.

Ik had tegen het asiel gezegd dat ze voor 2 weken bij mij kan komen om te herstellen maar er is inmiddels een andere opvang gevonden waar ze binnenkort  heen zal gaan. Daar is een grote omheinde tuin dus kan ze daarin lekker haar energie kwijt (ik heb geen omheinde tuin) samen met de andere opvanghonden.

Als haar hechtingen eruit gaan geven we haar nog wat tijd en dan zal ze gesteriliseerd worden.

Hier het verhaal van Ylva:

Input 8 januari 2022: Deze podenco is aangereden en is op 7 januari 2022 bij mijn dierenarts Rafa in de kliniek gebracht. Ze heeft geen chip en is ongeveer 2 jaar oud. De verwachting was dat ze geopereerd zou moeten worden aan een gescheurde spier. Het asiel had gevraagd om opvang waar ze kan herstellen van haar operatie. Ik (Greet) heb aangeboden te helpen en dus mag ze na haar operatie bij mij komen. Ik heb haar de naam Ylva (Scandinavisch voor wolvin) gegeven.

Gisteren is ze nog geopereerd en toen is gebleken dat door de aanrijding haar oren zwaar beschadigd zijn geraakt, en ook dat in haar linker voorpoot op 2 plaatsen spieren waren gescheurd. Op 8 januari 2022 om 13:00 uur heb ik haar opgehaald bij dierenarts Rafa. Ylva moet elke 2 uur een stukje lopen voor de bloeddoorstroming in haar linker voorpoot. Dat zal nog niet meevallen want ze zet geen stap, ze is best angstig. Vanmiddag ben ik een stukje met haar gaan wandelen en ze volgde me langzaam. Ze heeft goed gegeten en gedronken en slaapt veel. Maandagmiddag moeten we terug naar Rafa voor controle.

 

dogstars