nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Carmelo

Geboortejaar: december 2015
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 55
Gewicht: 21
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
07-01-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Als je met je handen door zijn heerlijk zachte vachtje glijdt, dan kijkt hij je met dromerige oogjes aan en denkt “dit is pas genieten”. Carmelo weet wel wat hij fijn vindt. Hij is het laatste jaar in Nederland in de opvang echt uit zijn schulpje gekropen en een heerlijke stoere jongen geworden die weet wat hij wil. Zijn mooie voorkomen met zijn bijzondere kleuren en zijn waardering voor jouw aandacht maken dat je gewoon niet van hem af kunt blijven. Op dit soort momenten kan hij heerlijk bij je kruipen om alle liefde die je maar te geven hebt over zich heen te laten komen. 

Op andere momenten kruipt hij ook gerust bij één van de andere hondjes in de lekkere grote warme mand. In de opvang heeft Carmelo het namelijk voor het kiezen. Hij kan lekker zichzelf zijn en als Carmelo zichzelf is, verkeer je in geweldig gezelschap. Zoals een echte Podenco betaamt, weet Carmelo namelijk van bijna iedere situatie een “Podenco versie” te maken. Dat betekent dat hij met al zijn creativiteit en levenslust van zelfs de saaiste momenten een feestje kan maken en dat levert hilarische situaties op. Katten zijn voor Carmelo heel aantrekkelijk en het is beter dat hij daar niet mee samen hoeft te leven.

Laatst was zijn opvangbaasje bijvoorbeeld bezig sneeuw te ruimen met een grote schep. Die kans liet Carmelo niet aan zich voorbij gaan en hij heeft met al z’n pootjes zo hard hij kon meegeholpen de sneeuw weg te krabben…ware het wel naar de verkeerde kant van de tuin, maar een lol dat hij had! (en wij stiekem ook). Hij heeft ook nog een stukje tuin meegenomen… gewoon… om extra zeker te zijn. Daar kunnen dan het voorjaar gelijk de planten in.

Ondanks zijn mooie grote oren, hoort Carmelo ook “Podenco-style”, dus hij luistert wanneer hij zin heeft. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want hij is slim genoeg om te weten wanneer het menens is en dan vertrouwt meneertje zeker wel op z’n grote oren. Die grote oren zijn trouwens ook enorm handig tijdens de wandeling, hij hoort zelfs nog een uil vliegen. Dat maakt het leven zoveel mooier, want in het land van Carmelo is van alles een mooi sprookje te maken en als het te spannend wordt… dan sleept ie gewoon een paar knuffels en teddyberen mee in z’n mandje.

Carmelo is een heel lieve hond die ook met kinderen heel goed kan opschieten. Als de situatie een beetje te druk wordt of als er een aantal mensen binnenkomen die hij niet kent, zoekt hij het liefst even een rustig hoekje op. Als je hem dan zo nu en dan even een aai over z’n koppie geeft of even zachtjes toefluistert “goed zo jongen”, dan bezinkt de spannende of drukke situatie weer en komt hij al gauw om het hoekje kijken om iedereen even te begroeten. Dat moet natuurlijk ook allemaal even wennen. Als je Carmelo het gevoel geeft dat je zijn rots in de branding bent (en dat ook echt bent) en hij je daardoor helemaal kan vertrouwen, is hij je allerbeste en allerliefste maatje. Hij zal je op pootjes dragen en van iedere dag een Podenco-dag maken met alle liefde, humor en gezelligheid die hij in zich heeft. 

(Input 7 januari 2022)

Video

dogstars