nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Ramon

Geboortejaar: augustus 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 70
Gewicht: 33
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 26-05-2022
Toegevoegd:
19-12-2021

Omschrijving

Asiel Mallorca 4 Patas:

Update: 26 mei 2022: 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Input 19 december 2021: Ramon is een reu van 4 jaar oud, hij is een podenco mix (onbekend welke mix) uit Ibiza. Ramon zat een half jaar in Can Dog, een niet zo’n goed asiel op Ibiza. Hij is daar uit gehaald door Beppe (4 Patas) maar zij hebben het eiland moeten verlaten vanwege het opzeggen van de huur door de landeigenaar. Beppe is daarom met de meeste honden verhuisd naar Mallorca. Can dog kon geen informatie verstrekken over de geschiedenis van Ramon maar eenmaal in de roedel bij Beppe blijkt hij een zeer open, vriendelijke , nieuwsgierige en mensgerichte aanleg te hebben. Ramon blijkt heel sociaal zowel naar honden, mensen,  kinderen en kleine dieren. Hij is vriendelijk en erg nieuwsgierig. Een hond die niet onzeker of angstig is en waarschijnlijk een thuis gehad heeft voor het half jaar dat hij in het asiel op Ibiza heeft doorgebracht. We zouden Ramon niet los laten ondanks dat hij geen jachtgedrag laat zien (hooguit minimaal bij het zien van een vreemde kat), maar geen focus die niet te corrigeren is.In huis gedraagt hij zich rustig en buitenshuis is hij speels.

Ramon zoekt contact en wil alles ontdekken wanneer we met hem gaan wandelen en ook vreemde mensen besnuffelt hij al kwispelend. Harde geluiden deren hem niet, hij kan aan de lijn lopen en trekt niet. Ramon is ook nieuwgierig naar kinderen en andere honden. Hij heeft nergens schrikachtig gedrag laten zien, het enige is dat Ramon nog geen eigen baasje heeft terwijl hij een uitermate geschikte gezinshond blijkt te zijn.

We zijn ook gaan testen hoe hij reageert op auto rijden, (vreemde) mensen, kinderen, kleine dieren, herrie,  drukte maar dat ging allemaal goed. Hij bleef nieuwsgierig en hij luistert ook als hij aan de riem loopt. Het was even de vraag hoe hij zou reageren vandaar dat hij te kort gehouden werd op het filmpje (achteraf gezien). Hij trekt overigens niet, dat lijkt alleen door ons zo. 

Het enige dat Ramon wel nodig heeft, naast de nodige spierkracht, is een lieve familie waar hij voor altijd mag blijven, heerlijke wandelingen en een thuis met voldoende ruimte gezien zijn formaat. ?

 

Video

dogstars