nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Cacao

Geboortejaar: november 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 42
Gewicht: 7
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
16-11-2021

Omschrijving

Asiel Apama:

Begin november om 10.00 uur 's avonds beëindigde mijn neef zijn dienst en toen zag hij een Podenco opgerold op de grond liggen, hij was erg mager. Het was hartverscheurend met alle kou die we 's nachts hebben. Mijn neef werkt in een fabriek buiten het dorp en het probleem was dat hij met zijn motor naar zijn werk was gegaan en niet wist waar hij het hondje zo laat op de avond heen moest brengen.

Daarom gaf hij hem wat te eten en water en het kleine hondje wilde alleen maar slapen en rusten. Hij zette het kleine hondje op zijn werk zolang in een toiletruimte om hem de volgende dag naar het asiel te brengen, dan zou hij het die nacht tenminste niet zo koud hebben. Hoewel we vol zitten in onze opvang konden we de kleine daar gewoon niet achterlaten omdat hij dan naar het gemeentelijk asiel zou zijn gebracht.

Cacao is erg mager maar de kleur van zijn vacht verbergt dat op de foto's. Zijn vacht is zonder enige glans en zijn kopje straalt niets meer uit, alleen nog pijn en lijden. Maar tegelijkertijd wil hij ons heel erg bedanken, hij komt altijd naar ons toe om te laten zien dat hij ons lief vindt en hij heeft al onze harten gestolen.

Hij had veel vlooien in zijn vacht en we kunnen duidelijk zien dat hij aan een ketting leefde. Zijn baasjes moeten echt ellendige mensen zijn geweest als je een dier zo behandeld...

Nu is hij veilig en wil hij zijn kleine kennel niet eens uit. Hij wil de kleine dingen die we hem kunnen bieden niet achterlaten: een kennel, een deken, eten en een bal ... voor hem is dit het mooiste wat hij hebben kan en is dit al wat voor hem lijkt op het hebben van een gezin en een huis.

We zijn er zeker van dat hij met meer honden heeft geleefd. Cacao is een erg rustig en braaf hondje,  de honden waar hij kennelijk mee samenwoonde moeten dominant zijn geweest en Cacao was waarschijnlijk de zwakste van allemaal. Dat zou zeker zijn angst voor andere honden in het asiel verklaren, hij wil niet dat ze bij hem in de buurt komen en ook niet bij zijn kennel en voer. Hij blaft naar de honden, maar daar maken we ons geen zorgen over, want we zijn er zeker van dat dit slechts een kwestie van dagen zal zijn voordat hij zal zien dat bij ons alles anders is dan in zijn vorige leven.

Hier zal hij nooit zonder eten zijn en is zijn bed alleen voor hem. Hier zijn alleen vrienden en hij zal binnenkort nieuwe vriendjes maken met wie hij kan spelen.

We hopen dat Cacao niet te lang in het asiel hoeft te blijven omdat hij zo gevoelig is. Hij is zo wanhopig op zoek om geaaid te worden en veel liefde te krijgen. Hij laat ons steeds weer zien hoe blij hij is met alles wat we voor hem doen, maar op dit moment is het echt koud...

Wie zorgt er voor dat Cacao zijn voor altijd liefhebbende familie snel vindt die hem alle liefde geeft die hij zijn hele leven niet heeft gehad. Hij verdient het echt heel erg en we willen hem graag zo snel mogelijk uit het asiel halen.

(Input 16 november 2021)