nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Mally

Geboortejaar: augustus 2014
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 0 - 40 cm
Hoogte: 27
Gewicht: 4
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 29-12-2021
Toegevoegd:
13-11-2021

Omschrijving

Opvang Greet:

Update: 29 december 2021: nieuwe foto en video geplaatst.

Input 13 november 2021: Mally verscheen op een dag bij één van de benzinestations in Priego de Córdoba, ze was in een vreselijke conditie. Ze had een enorme hernia die bijna de grond raakte en miste haar linkeroog. Gelukkig was op dat moment één van de vrijwilligers van Union Animal haar auto aan het tanken. Ze schrok enorm toen ze dat arme hondje zag, ze pakte haar snel van de grond, zette haar in de auto en bracht haar naar het asiel. Mally was erg moe en sliep dagen achter elkaar, ze stond alleen even op om te eten. Toen ze wat sterker was geworden namen we haar mee naar de dierenarts en is ze helemaal nagekeken op wat er moest gebeuren om haar beter te maken, als eerste was dat de operatie van haar enorme hernia.

Tot onze grote verrassing nam na enkele weken een familie contact met ons op die beweerden dat Mally hun hond was. Dat verontruste ons en we legden de situatie uit waarin we Mally opgepikt hadden en informeerden hen ook over de hoognodige operatie om de hernia van Mally te verwijderen. Vanaf dat moment heeft de familie niet meer naar haar gevraagd, dan is het duidelijk nietwaar? Eerst lieten ze “hun” hond ontsnappen en hielden haar jarenlang in zulke erbarmelijke omstandigheden... we waren dus helemaal niet verrast dat ze Mally niet wilden helpen, lees; geen geld aan haar wilden uitgeven. Dan liever het asiel hier voor op te laten draaien..

De vraag is nu of dit 7-jarige, eenogig hondje net zoveel harten kan winnen als alle andere honden. Mally is dus aangekomen met een hele grote hernia die inmiddels geopereerd is en ze is nu een echt piraatje omdat ze maar één oogje heeft. Dit weerhoudt haar er niet van om gelukkig te zijn, veel liefde te geven en lief gevonden te worden. Mally is op zoek naar een thuis waar ze heel veel van haar houden!! We zijn natuurlijk wat bevooroordeeld maar het is een feit dat ze een geweldig hondje is! Haar gedrag in huis is precies goed omdat ze niet super rustig is maar ze ook niet veel lawaai maakt, hoewel ze een soort lage snik laat horen als ze aangehaald wil worden en ze blaft als haar "pleegzus" blaft. Als zij blaft, blaft Mally ook, maar ze weet niet echt waarom ze dat doet. Haar opvangfamilie vertelt dat je je bij haar nooit alleen zult voelen, want ze zal je door het hele huis achtervolgen op zoek naar knuffels, in de keuken, in de badkamer, in de kamer ... waar je ook gaat, ze zal met je mee gaan!! Ze gedraagt zich heel goed bij andere honden, tenzij ze heel veel energie hebben, want ze is zelf erg rustig en dat is ook wat ze het liefst heeft: rust. Dit rustige karakter maakt het spelen met andere honden of speelgoed overbodig. Zo is Mally, ze vindt het prima om te kijken hoe anderen spelen, daar kan ze echt van genieten! Maar als ze op straat loopt is het anders, dan vindt ze het heerlijk om elke hond te ontmoeten, om ze te begroeten en aan hen te snuffelen, maar verder niet! Ze woont samen met katten en laat ze met rust maar als een kat wat te dichtbij komt gromt Mally een beetje omdat ze daar geen zin in heeft, maar ze valt de katten niet aan.

Mally vindt het heerlijk om aan de riem te wandelen en ze heeft geleerd om buitenshuis haar behoefte te doen, liefst in het veld, maar er zijn dagen dat het niet lukt en dat ze het binnen doet. Maar dat leert ze nu dankzij haar opvangfamilie want in het verleden hebben ze haar helemaal niets geleerd.

In het begin dachten we dat ze een beetje bang was, want elke keer als iemand haar wilde aaien, ging ze op de grond liggen. Maar na verloop van tijd hebben we ontdekt dat ze dat doet omdat het haar manier is om te zeggen "aai me" of "geef me knuffels". Dat is gewoon de manier waarop ze dat laat zien, schattig toch? Het is waar dat ze in eerste instantie een beetje bang was, maar omdat ze inmiddels heeft gezien dat er ook lieve mensen zijn, verdween dat kleine beetje angst. Mally is positief getest op Leishmania en wordt hier voor behandeld. Ze is een perfect hondje voor een familie die op zoek is naar een klein en rustig hondje. Mally is dol op eten en ze zal je altijd heel blij begroeten als je thuiskomt. Het liefst wil ze naast je te zitten op de bank om je aanwezigheid te voelen, om geaaid te worden en om gezelschap te hebben. Wie wil dit lieve, kleine meisje een kans geven? ze heeft het zo verdient!

 

Video