nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Lunares

Geboortejaar: augustus 2008
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 25
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
08-11-2021

Omschrijving

VIP SPONSORS: Edward, Simone en Luna

Opvang Greet:

Op 17 mei 2019 kreeg Union Animal een melding dat er 2 honden opgehaald moesten worden. De eigenaar was overleden en de familie wilde niet voor de twee honden zorgen. Union Animal is naar de opgegeven locatie gegaan, het was een klein afgelegen huis. De zoon van de overleden eigenaar was al ter plaatse en liet de twee honden zien die vastgebonden waren aan extreem korte kettingen aan het hek. Het waren oudere honden, ze leken zeer gestrest en agressief. De zoon maakte de ketting los van Lunares en de andere hond, greep hun vast en gooide ze in het busje van Union Animal. Ze reden naar het asiel en probeerden de honden uit het busje te halen maar ze lieten zich niet aanraken en beten van angst. Met veel geduld en stukjes worst lukte het uiteindelijk. Lunares en de andere hond zaten vol met teken, vlooien en wormen waarvoor ze gelijk behandeld werden. De vrijwilligers hebben de  tijd genomen om vertrouwen en rust op te bouwen zodat ze konden herstellen.
Na een paar weken begon Lunares langzaam een relatie op te bouwen met zijn verzorgers.
In kleine stapjes kreeg hij meer vertrouwen en liet hij aanrakingen toe.
Toen kreeg Lunares een prachtig aanbod om naar een opvanggezin (Engelsen) te verhuizen, waar hij nu al 2 jaar is. Lunaris is 13 jaar oud en heeft het prima naar zijn zin bij het opvanggezin. Hij kan goed overweg met de kleine hond van het gezin en trekt zich erg aan haar op. Ze zijn inmiddels dikke vrienden.
Lunares is nog steeds voorzichtig met personen die hij niet kent maar gezien zijn geschiedenis is dat niet raar.
Lunares mag zijn laatste jaren bij zijn opvanggezin doorbrengen. Hij heeft een hartafwijking en daarom is hij niet gecastreerd en moeten wandelingen worden aangepast aan zijn dagelijkse routine. Omdat Lunares nog wel steeds onder Union Animal valt en ook alle kosten door hen betaald worden zijn Katrin (Union Animal) en ik (Greet) 2 weken geleden bij Lunares op bezoek geweest, hij moest even aan ons wennen maar liet zich al snel door ons aanhalen. Wat wij zagen was een lieve en aanhankelijke hond.
Lunares geniet nu volop van zijn huidige leven, hij krijgt nu eindelijk de liefde en warmte die hij al die jaren heeft moeten missen.

(Input 8 november 2021)