nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tyson

Geboortejaar: oktober 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 42
Gewicht: 11
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
07-11-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Helaas is Tyson terug gekomen van adoptie maar dat lag niet aan hem.

Tyson is een echte knuffelaar! Het liefst ligt hij de hele dag tegen je aan te knuffelen en kusjes geven, hij voelt zich een echt schoothondje vooral als hij een beetje angstig is. De gedragsdeskundige heeft aan ons verteld dat je hem altijd mag steunen als hij bang is. Ook als hij op je schoot wil zitten, hij heeft je op dat moment echt nodig! Tyson zijn lievelingsplek is het bankstel, hem zal je echt niet blij maken met een mandje in een hoek, hij is namelijk echt een mensenhond!

Tyson heeft geen baknijd en laat gewoon zijn snackje en voerbak van hem wegpakken, uiteraard probeert hij dit wel te voorkomen door snel weg te rennen!

Als je Tyson adopteert kan je ervan uitgaan dat je huis helemaal vol ligt met allemaal speelgoed want Tyson is dol op speelgoed en spelen met zijn mens, dit kan je het best doen door met een balletje te gooien of een trekspelletje met een lang touw. Hij kan in zijn enthousiasme wel eens wat lomp worden, maar hij bedoelt daar echt niks slechts mee!

Tyson is ook heeeeel erg dol op eten en bedelt er oplos maar als je hier wat van zegt luistert hij hier netjes naar.

Tyson loopt netjes aan de riem, en wandelt heel graag met je buiten! Tyson is ontzettend slim, hij werkt graag voor je en kan al op commando zitten en liggen! Binnen kan hij erg actief zijn vooral in het begin, soms wordt hem even te veel en wil hij gaan “rijden”, wij hebben van de gedragsdeskundige de tip gekregen om hem dan af te leiden met speelgoed en dat gaat heel erg goed! Hij weet namelijk soms niet wat hij met die spanning aan moet.

Nu hij iets meer gewend is in huis is hij normaal actief in huis en vindt het heerlijk om te slapen zodra je met hem op de bank gaat zitten.

Tyson houdt van wandelen dus hij wil het liefst een mens die veel met hem onderneemt.

Tyson is niet angstig aangelegd buiten! Hij woont nu tijdelijk bij 3 teefjes in huis en hij doet dat ontzettend goed en laat geen vervelend gedrag zien naar zijn meiden. Dit kan natuurlijk verschillen per thuis situatie, maar bij ons doet hij het erg goed.

Tyson is een angstig hondje zodra hij iemand niet herkent op een afstandje of er komt iemand nieuw binnen begint hij heel erg te blaffen wij raden aan om hem dan niet te corrigeren maar juist te steunen en af te leiden met knuffels. Zodra hij aan diegene ruikt, is het meteen weer helemaal goed! Mannen accepteert Tyson wel maar hij heeft sneller een hechte band met vrouwen.

Tyson heeft al veel meegemaakt, zijn eigenaren in Spanje wilden hem vermoorden en daarna heeft hij nog vele andere adressen gehad… Hierdoor heeft hij verlatingsangst gekregen en moet zijn nieuwe gezin hem echt een kans geven om te laten wennen aan zijn nieuwe huisje. ALSJEBLIEFT gun hem tijd en werk samen met hem om zijn angsten kwijt te raken zodat hij niet meer hoeft te piepen of in paniek hoeft te raken als je weg bent.

Wij zoeken voor lieve Tyson:

  • Iemand die het alleen zijn rustig kan opbouwen.
  • Iemand die het begrijpt dat hij tijd nodig heeft.
  • Iemand die actief is en die heel veel met hem wil spelen en wandelen.

Input 7 november 2021

 

Geschiedenis uit het Asiel Malaga Animales y Plantas:

Input 14 mei 2021: Tyson is een klein hondje aan de buitenkant, maar met een groot karakter! Hij heeft een erg complexe familiegeschiedenis en moest daar snel weg omdat zijn gezondheid in gevaar was. En wat hij daar heeft meegemaakt verdiende hij echt niet. Zijn eigenaren waren een geestelijk gehandicapt echtpaar, en Tyson woonde bij de grootvader van het gezin en nog een meisje. De zoon woonde in een pleeggezin vanwege de moeilijke gezinssituatie.

Het was deze tienerjongen die ons waarschuwde voor de situatie van Tyson, ze hebben verschillende keren geprobeerd hem dood te maken. De opa vond dat heel erg en is degene die hem probeerde te verdedigen, hij vertelde de jongen alles wat er in huis is gebeurd. Plotseling kregen we een op een dag het bericht dat ... of Tyson verlaat het huis of die nacht zou hij worden doodgestoken.

Hij heeft in erg moeilijke en onstabiele omstandigheden moeten leven. Tyson is een klein, actief, speels, sociaal en erg aanhankelijk hondje. Hij is opgewekt en zodra een andere hond wil spelen is hij de eerste die mee doet. Tyson vindt het heerlijk om geknuffeld te worden en duwt dan zijn snuitje tegen je aan. Hij vraagt aandacht en liefde en natuurlijk heeft hij dat nodig. Als je hem eenmaal begint te aaien, gaat hij dicht bij je staan met zijn snuitje zodat je door kunt gaan ... hij knuffelt zo graag!

Tyson loopt goed aan de lijn en is sociaal met andere honden hoewel hij graag de baas speelt. Tyson is geen hond die graag vecht maar het is wel een zelfverzekerde hond. Hij woont in het asiel samen met twee grotere mannetjes en ze kunnen prima met elkaar samenleven, hoewel dit kleintje niet bang is en er geen moeite mee heeft om te zeggen wanneer er iets hem niet zint. Tyson is niet sociaal met katten.

Hij heeft activiteiten en veel liefde nodig, maar ook regels en discipline. Hij zou een geweldig hondje zijn voor families die op zoek zijn naar een klein maar actief hondje om mee te sporten, wandelingen te maken of andere activiteiten te doen. 

Tyson is een nerveus hondje en hij zal zich verzetten tegen, voor hem, lastige behandelingen (zoals het knippen van zijn nageltjes), dus kun je hem hiervoor het beste de eerste keren een muilkorf omdoen. We denken dat zijn nieuwe familie hem moet leren om rustig te blijven en vertrouwen te hebben als hij ergens voor behandeld moet worden. Je kunt het hem ook niet kwalijk nemen, hij komt uit een echte hel. Tyson heeft een slecht leven gehad, nu is het zijn beurt om een ​​lief baasje te vinden die alleen maar lief voor hem zal zijn, hij heeft het verdient!

 

Video