nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

León

Geboortejaar: september 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 56
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 24-11-2021
Toegevoegd:
06-11-2021

Omschrijving

Asiel Malaga Animales y Plantas:

Update 14 november 2021: León is een bijzondere hond, hij heeft een baasje of familie nodig die hem liefde en begrip geeft en die hem begeleidt in alles wat hij voor het eerst doet. Een baasje of familie die zijn angsten begrijpt, die zich in hem kan verplaatsen en die blij is met elk klein stapje vooruit.

León zal ongetwijfeld de eerste dagen in zijn nieuwe thuis een terugslag krijgen en weer een bang zijn voor alles wat nieuw voor hem is maar zijn nieuwe baasje of familie kan hem helpen om hier doorheen te komen. León heeft mensen nodig die hem nooit meer in de steek laten, die met veel liefde, tijd en geduld León de zekerheid geven die hij nodig heeft.

León is dus geen beginnershondje, hij heeft een baasje of familie nodig die de nodige ervaring heeft met angstige honden. Die hem laten zien dat de wereld een prachtige plek is en dat hij alleen maar moet leren er van te genieten. 8 nieuwefoto's en video toegevoegd.

Input 6 november 2021: León is een Podenco met prachtig getekende ogen, hij was erg in paniek toen hij in het asiel aankwam, hij zocht zijn toevlucht in een hoekje van zijn kennel van waar hij naar ons gromde, blafte en huilde... Hij wilde dat we hem geen pijn zouden doen, hij wilde het liefst alleen maar verdwijnen. León was wanhopig en met de weinige aandacht die hij, in zijn nog korte leven, had gekregen kreeg, waren we niet verrast.

Maar het is niet de eerste keer dat hij bij ons in het asiel is want hij was al eerder, toen hij nog een angstige pupje was, in het asiel geweest. León was een pup die ver weg van mensen was geboren. Toen is hij naar een pleeggezin gegaan, een tijdelijk thuis waar hij zijn angsten had moeten overwinnen, had moeten leren omgaan met zijn emoties en op de juiste manier met de wereld om moest gaan.

De opvang van León bezorgde hem echter alleen maar een enorm verdriet en hielp hem helemaal niet om de wereld te leren kennen en nam hem nauwelijks mee wandelen op straat. Dit hielp hem natuurlijk zeker niet om zijn angsten te overwinnen. We hebben León toen teruggehaald naar het asiel zodat we hem konden helpen, en om hem uit die omgeving te halen.

Toen hij eenmaal in het asiel was werd hij binnen een paar dagen, met de liefde, het vertrouwen en het goede eten dat hij kreeg een vrolijke en blije hond die graag op het speelterrein gaat spelen met zijn hondenmaatjes, met wie hij samenleeft alsof ze broers zijn.

Hoewel hij een beetje bazig is, leeft hij zonder problemen samen met allerlei soorten honden, en zij helpen hem zo goed om ons te vertrouwen dat we dachten dat het goed zou zijn als er in zijn toekomstige thuis al een stabiele hond aanwezig is waarop hij kan leunen.

León leeft samen met honden die groter zijn dan hij, met een teefje die heel duidelijk is over wat ze wel en niet toestaat en een jonge reu die nogal enthousiast is. Hij respecteert het vrouwtje en valt haar op geen enkele manier lastig. Bij de reu is hij erg vasthoudend en enigszins dominant en als hij te enthousiast is, gaat hij op hem rijden. Dit is geen probleem aangezien ze elkaar perfect begrijpen, er is nooit een conflict tussen hen geweest. Op zijn beurt is dit jonge mannetje ook vasthoudend en erg bruusk als het gaat om spelen en drijft León in een hoek door in zijn nek te bijten en te ruw spelen. Maar León reageert niet boos, omdat ze, zoals gezegd, elkaar goed begrijpen.

Dankzij zijn kennelmaatjes heeft hij ook geleerd om netjes in de rij te zitten, wachtend op een stuk worst. Je ziet hem op het speelterrein springen en met een bal spelen en dat is heel ontroerend. Ondanks zijn verleden is León een hond die altijd nieuwsgierig rondloopt en graag de wereld wil verkennen. Hij vindt het erg leuk om buiten te zijn, hoewel hij nog wel bang is voor sommige geluiden.

León zoekt ons niet vaak op om aangehaald te worden, maar soms verrast hij ons met zachte kusjes terwijl hij met zijn staart kwispelt.

Hopelijk krijgt León ook zijn welverdiende kans bij een lieve familie die tijd, geduld en ervaring heeft met angstige honden, die hem laat voelen hoe belangrijk hij is en dat hij nooit meer bang hoeft te zijn.

 

Video