nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Africa

Geboortejaar: september 2017
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
20-10-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Africa is een zacht, lief en grappig meisje dat nog niet lang bij ons in het asiel is maar nu al vele hartjes heeft veroverd tussen de vrijwilligers!

Ze is erg klein voor de Canario’s die we gewend zijn maar is een echte podenco. Zacht, nieuwsgierig en aanhankelijk... maar ook ondernemend en hier en daar nog grappig verlegen.

Africa heeft waarschijnlijk nog nooit een zachte mand gehad en ze kijkt haar ogen uit met onze kleine beetjes aandacht. Ze is echt ontzettend dankbaar met de kleinste dingetjes! Een kleedje, een aai over haar koppie of een wandeling zijn dan ook duidelijk luxes voor haar die ze erg waardeert. Dit merk je door haar dankbare blik maar ook de grappige huppeltjes en dat kwispelend staartje van haar... ze springt gewoon direct je hartje in.

Africa kan heel goed met de andere hondjes. Ze verblijft in een groep met reutjes en teefjes en met haar stabiel karakter blijft ze uit de problemen. Ze speelt als ze er voor uit wordt gedaagd maar zal anderen nog niet uitlokken. Ook staat ze braaf en geduldig achteraan te wachten op haar beurt voor een wandeling of een knuffel, ze durft nog niks te claimen maar met die prachtige uitstraling van haar is ze zeker zichtbaar voor ons ook al staat ze achteraan! Ze laat niet zomaar over zich heen lopen maar accepteert wel iedere keer het kortste stokje en loopt problemen met een boog uit de weg.

Africa is buiten heerlijk nieuwsgierig en geniet het meest in de natuur aan de lange riem. Ze duikt dan spelend de bosjes in maar echt jagen...dat lijkt niet echt voor haar weggelegd te zijn. Drukte, lawaai of verkeer is dit zieltje nog niet gewend. Dit vind ze spannend en zou dus voorzichtig met geduld opgebouwd moeten worden. Africa heeft ook al kennis gemaakt met de katten van het asiel en dit ging voorbeeldig. Ze vond ze best spannend maar begroette ze voorzichtig en met respect.

Africa is gesteriliseerd, rondom gezond en haar koffertje staat klaar! Hopelijk mag deze lieve Podenco dame snel deel van een gezin uitmaken zodat ze kan gaan genieten van het echte leven.

(Input 20 oktober 2021)

Video