nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Mowgli

Geboortejaar: januari 2018
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
20-10-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Turron werd uit het overvolle asiel van La Palma gered na de inmiddels beroemde vulkaanuitbarsting en vernoemd naar Mowgli, een onschuldig, aandoenlijk en vrolijk ventje! Mowgli verbleef al vanaf pup in dit asiel nadat hij werd gevonden met een lelijke klap op zijn koppie. Wat er met hem precies is gebeurd weten we niet maar wel weten we dat deze heerlijke clown geen rugzakje of trauma’s heeft en geen angsten kent! 

Wel weten we dat Mowgli een raar "loopje" heeft overgehouden van de klap. Hij loopt wiebelig en haast een beetje "dronken". Gelukkig heeft hij geen pijn en kan hij super genieten, springen, rennen, spelen, graven, op zijn achterpoten staan om een knuffel te vragen...kortom, hij is er zeker geen mindere hond door!

Mowgli is het toonbeeld van dankbaarheid. Wat een ontzettend lieve schat is het toch en hoe blij kan hij zijn met zo weinig. Deze clown staat altijd klaar voor een wandeling of een knuffel. Hij is echt dol op aandacht en vindt iedereen even leuk en gezellig. Het is echt een genot om hem om je heen te hebben en zijn vrolijkheid is hoogst besmettelijk. Met de andere honden is hij ook goed in de omgang. Op dit moment verblijft hij bij twee teefjes waarvan één nog erg onzeker is. Met haar is hij extra voorzichtig en ontzettend lief. 

Mowgli is heel graag bij je en loopt netjes mee aan de riem. Hij let goed op je en heeft hier nog geen jachtinstinct laten zien. Menselijke aandacht is veel fijner en belangrijker voor hem.

Tijdens de reis was zijn gedrag ook voorbeeldig. Eerst voor het eerst uit zijn vertrouwde omgeving om naar de auto te lopen, dan nog een hele autorit en zelfs een bootreis erbij. Mowgli liet alles rustig over zich heen komen en leek zelfs te genieten van de avonturen, eindelijk eens iets anders.

Eenmaal aangekomen in zijn nieuwe verblijf in het asiel op Tenerife vond hij ook al snel zijn plekje. We hebben geen spanning gezien in de groep en ook geen blafje of grommetje gehoord, wat een aanpassingsvermogen!

We hopen dat deze unieke schat snel wordt opgemerkt want hij is echt bijzonder zowel van binnen als van buiten. Een heerlijke gezellige, vrolijke en aanhankelijke knuffelkont met liefde en vrolijkheid voor tien, hoe kan je hier niet helemaal smoorverliefd op worden?

Mowgli is inmiddels gecastreerd en helemaal rondom gecheckt. Dit lieve ventje staat te popelen om zijn welverdiende kans te krijgen op een eigen familie, zijn koffertje staat al klaar!

(Input 20 oktober 2021)

Video