nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Caña

Geboortejaar: november 2011
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 55
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
20-10-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Caña is van een bevriend asiel in het noorden. Deze zachte dame is al 10 jaartjes oud en het verdrietigste is dat ze inmiddels al 7 jaar (ja, 7 jaar!) in dit asiel verblijft. Onzichtbaar, dag na dag, maand na maand, jaar na jaar... Nog verdrietiger is dat ze haar plekje ondanks deze lange tijd nog niet kan vinden. En dit heeft niks met tijd of geduld te maken maar meer met haar karakter. Het continue alert zijn, de drukte, de spanning...het is gewoon niet haar ding! Ze vind het gezelschap van andere hondjes best fijn maar is niet meer de speelse "pup" die ze in haar jongere jaren was. Dominante of opdringerige honden houdt ze inmiddels niet meer van en dit laat ze met nette hondentaal op een stabiele manier merken in de groep. Haar echte hoogtepunten zijn de (weinige) wandelingen met de vrijwilligers buiten het asiel, in de natuur. Even weg van de spanning, even nieuwe geurtjes ontdekken, even een beetje vrijheid.

Vorige week zaterdag was een hele speciale dag voor haar. Een dag om niet te vergeten! Ze kwam met haar vaste vrijwilligers mee naar het zuiden om kennis te maken met ons! Zo hebben we heerlijk kunnen wandelen en meteen deze mooie foto’s en filmpjes kunnen maken voor de website met de hoop dat ze nu zichtbaar zal zijn voor die speciale familie waar ze zo enorm naar verlangt.

Het was best een avontuur. Na zo veel jaar mocht ze mee en ook nog eens een auto in. En niet zo maar een ritje...nee, het was wel 2 uur rijden! Maar Caña deed het voorbeeldig. Het was duidelijk allemaal nieuw en spannend maar ze ging meteen rustig liggen in de auto. Onderweg nog een veilige "pitstop" en weer verder rijden. Ze vond het allemaal prima.

Eenmaal bij ons liet ze alles rustig over zich heen komen. De nieuwe geurtjes maar ook de nieuwe wandelroute waren leuk en interessant! Ze liep nieuwsgierig en voldaan duidelijk te genieten, braaf aan de riem en goed oplettend naar haar beste vriend die met haar wandelde. Maar dan had je ook nog die vreemde mensen en die enge camera die haar achtervolgden...dat vond ze iets minder maar met geduld en voorzichtig handelen "ontdooide" ze al snel ook met ons, wildvreemde mensen voor haar.

We kregen na de wandeling en fotosessie zelfs nog een zachte knuffel met een onbetaalbare dankbare blik vol met hoop. Zou ze het weten? Dat de buitenwereld haar na 7 jaar nu eindelijk zal leren kennen en wie weet dat er iemand wel zo verliefd op haar raakt en haar die welverdiende kans op een eigen mens en een rustig en veilig plekje zal bieden?

Voor Caña zoeken we een gouden mandje buiten de drukte van de stad. Verkeer en lawaai vind ze eng. We plaatsten haar ook liever niet bij (kleine) kinderen om dezelfde reden. Eigenlijk zoeken we een plekje waar ze met heel veel geduld en rust kan opbloeien, ergens waar bijna alles mag en niks hoeft. Een eigen zacht mens die ze voor altijd trouw mag zijn. De zekerheid dat ze op die iemand kan bouwen is voor haar ontzettend belangrijk. Dit merken we in het asiel met de speciale band die ze heeft met de vaste vrijwilligers. Zodra ze je kent bloeit ze helemaal op. Op het eerste gezicht zou je het niet denken maar deze dame is een knuffelkont!

 Caña is met haar rugzakje geen beginnershondje. We zoeken daarom iemand met ervaring. Een stabiele hond of roedel zou een pluspunt voor haar zijn maar geen must. Rust, heerlijke buitenwandelingen en veel liefde zijn het belangrijkste voor haar.

We weten dat dit best wel veel gevraagd is maar Caña verdiend dat perfecte plekje op haar maat gemaakt waar ze eindelijk zal kunnen gaan genieten van het leven!

Caña heeft een kale lig plek op haar borst, dit omdat ze al heel haar leven op hard beton slaapt maar verders is ze helemaal gezond.

Ze is vrij getest van filaria, leishmania, erlichia en anaplasma en haar bloedonderzoeken waren perfect. Caña is gesteriliseerd en helemaal reisklaar.

(Input 20 oktober 2021)

Video