nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Rohan

Geboortejaar: september 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 49
Gewicht: 11
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 08-11-2021
Toegevoegd:
18-10-2021

Omschrijving

Opvang Greet:

Update 8 november 2021: Rohan is op 29 oktober naar Kibu (de dierenarts) gebracht om een biochemie en hemogram te doen vanwege zijn hoge Leishmania-niveau. Hieruit is gekomen dat de Leishmania geen problemen oplevert voor zijn organen. Het bleek ook dat Rohan een parasiet in zijn ogen had, zijn ogen zijn verdoofd en alles is verwijderd, Rohan is ontwormd en na 7 dagen krijgt hij de tweede dosis ontworming.

Toen de uitslag van het hemogram van Rohan bekend was is zijn behandeling met Miltefosine gestart, inmiddels heeft hij 2 behandelingen gehad. Zoals te zien is op de nieuwe video gaat het goed met Rohan en is hij een blij, vrolijk en heel lief hondje. Hij is ook, samen met zijn vriendje Armani, dol op de vrijwilligster!

Input 18 oktober 2021: Het was op een woensdagavond toen we een bericht van de politie ontvingen over twee honden die rondliepen in Priego. Onze collega Ruth ging snel in de rescue modus en ging ze zoeken. Toen ze bij de plaats kwam die door de politie was aangegeven, vond ze Rohan en Armani daar samen aan. De politie kon ze heel gemakkelijk benaderen en kon ze te pakken krijgen en er voor zorgen totdat onze collega Ruth arriveerde. Ruth zette de twee honden in de auto en bracht ze naar het asiel.

Knappe Rohan was bij binnenkomst een verlegen hond maar beetje bij beetje wordt hij wat losser en laat hij zijn verlegenheid achter zich. Hij is erg trouw aan de mensen die voor hem zorgen en ook intelligent, hij heeft zich de routines van het asiel heel gemakkelijk eigen gemaakt. Hij heeft geen last van baknijd en eet mee met de groep.

Rohan is het grootste deel van de dag rustig, hij heeft van zichzelf een rustig karakter, en zijn relatie met andere maatjes is goed, hoewel zijn rustige karakter wel betekent dat zijn omgang met andere reuen met een erg hoge energie niet erg goed past.

Ondanks het feit dat een hond misschien een meer introvert karakter heeft, is het een sociaal dier dat interactie nodig heeft met andere mensen en dieren om helemaal gelukkig te zijn. Rohan heeft een hoog niveau van leishmania, hij wordt hiervoor behandeld met Miltefosine dat altijd erg goede resultaten geeft, het verlaagd de niveaus van Leishmania aanzienlijk. Na deze behandeling wordt de bloedtest herhaald om het nieuwe niveau van Rohan’s Leishmania te beoordelen. Rohan krijgt ook de normale Allopurinol behandeling. Als de Leishmania onder controle is kan hij hiermee een lang en gelukkig leven hebben. Rohan heeft een leven nodig zonder de stress van een asiel, bij een lieve familie die goed voor hem zal zorgen, wie geeft hem een nieuwe kans?

 

Video