nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Happy

Geboortejaar: oktober 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 53
Gewicht: 14,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
16-10-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Hoe leuk, gezellig, vrolijk en dankbaar kan een hondje zijn? HEEL ERG! 

Happy werd gered uit een overvol asiel op La Palma net na de inmiddels beroemde vulkaan uitbarsting. Deze lieverd is een super leuk, gezellig en aanhankelijk podenco meisje. Ze heeft gekkigheid en liefde voor tien en een aanpassingsvermogen om trots op te zijn!

Ik werd meteen vriendelijk begroet door haar en na een kusje ging ze snel haar tennisbal halen. Deze brengt ze heel grappig naar je toe zodat je hem weg gooit en ze hem weer kan terug brengen. Haar grootste hobby naast wandelen! Toen haar tuigje om mocht was het helemaal een groot feest. Ze mocht mee! Toch was ze absoluut niet lomp ondanks haar enthousiasme en ze wachtte geduldig en volop kwispelend op me. 

In de auto deed ze het ook wederom voorbeeldig en zelfs de lange tocht op de boot naar Tenerife, inclusief vertraging door de chaos op het eiland, werd voor lief genomen. Het was uiteindelijk gezellig, ze hoorde er bij.

Eenmaal in het asiel op Tenerife, al laat in de avond, mocht ze samen met haar maatjes Mia en Turrón (ook van La Palma) eindelijk uit gaan rusten. Ze besloot eerst nog even gedag te zeggen met een kusje en een vriendelijke knuffel en ging toen op een rolletje liggen op een deken. Met een zucht en die typische "podenco glimlach" viel ze al snel diep in slaap. Wat een avonturen, wat een dag.

Happy is inmiddels drie weken bij ons. Ze is gesteriliseerd, ingeënt en rondom gezond gecheckt. Ook hebben we al een paspoortje klaargemaakt voor haar want zeg nou eens zelf, zo een ongecompliceerde, leuke en ontzettend vriendelijke mensenhond zal toch wel heel snel opgemerkt worden?

Happy heeft een speels karakter en is niet snel onder de indruk te krijgen. Ze is niet onzeker en ook niet wantrouwig. Eigenlijk hebben we haar nog niet angstig gezien, ondanks al de nieuwe situaties en spannende avonturen van deze laatste weken. Happy is heel graag onder de mens maar weet zich ook zelf prima te vermaken met een speeltje. Met andere honden weet ze ook goed haar plek, ze weet wie ze zo gek krijgt voor een spelletje en wie ze beter de ruimte kan geven. Een andere hond zou fijn zijn maar we denken dat het zeker geen must is want ze is heerlijk mensgericht. Een actief gezin, wie weet met kinderen, zou ideaal zijn voor haar!

Buiten wandelen is het hoogtepunt van de dag voor Happy. Sowieso maakt haar staartje altijd overuren maar tijdens het wandelen...gaat die echt non-stop heen en weer! Dan loopt ze super braaf en oplettend naast je. En zelfs zonder te trekken! Alsof ze nooit anders heeft gedaan... Ze vindt het heerlijk om al die nieuwe plekjes te ontdekken en is grappig nieuwsgierig. Jachtinstinct laat ze nog niet zien hier, ze vind de menselijke aandacht en al die nieuwe dingen veel leuker. Salamandertjes zoeken in de bosjes is wel leuk, maar ook hier heb je snel haar aandacht zodra je haar roept. Een "goed zo meisje!" is gewoon DE hoofdprijs voor deze lieverd.

We hopen dat ze snel een lief gezin gaat blij maken met haar besmettelijke vrolijkheid en levenslust. Ze zal zonder twijfel een aanwinst en maatje voor het leven worden voor diegene die haar opmerkt! Happy is nu al zo blij met de verbetering in haar leventje van het ene asiel naar het andere... Ik kan me gewoon niet indenken hoe dankbaar ze zou zijn met een eigen zachte mand en een eigen familie die ze de rest van haar leven trouw mag zijn...

(Input 16 oktober 2021)

Video