nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Ollie

Geboortejaar: mei 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 0 - 40 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Onbekend
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 13-01-2022
Toegevoegd:
10-10-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 13 januari 2022: Kennen jullie Ollie al? Kleine hond, groot karakter? Nee? Ollie is een Podenco Maneto van 1,5 jaar die momenteel in de opvang zit in Nederland. Hij is actief, sportief, lief en vindt het heerlijk om lekker de voetjes onder z’n kleine lichaampje vandaan te rennen. Kleine Ollie heeft reuze vrienden (vanuit zijn oogpunt dan), maar dat ‘reuze’ slaat eigenlijk nog meer op dat hij reuze goed met ze op kan schieten. Er zijn namelijk meerdere honden in huis en zij zijn ondertussen zijn vrienden en vertrouwelingen geworden en dat had Ollie wel nodig. Ollie kwam als een doodsbang muisje naar Nederland. Hij was niets gewend. Als je alleen maar naar hem keek, schoot hij weg. Maar met de honden in huis, daarmee was het vanaf het begin af aan dikke mik. Ollie heeft echt honden om hem heen nodig. Het liefst ook nog honden die willen spelen, want hij doet niets liever dan dat. Bovendien hebben we kunnen zien dat het gezelschap van honden hem zelfverzekerder maakt.

Hij leert veel via de andere honden en krijgt op deze manier een gezonde dosis zelfvertrouwen. Met de mensen is Ollie ook al een stuk vertrouwder, maar het moet iets verder weg komen. Toch heeft hij al heel veel nieuwigheden overwonnen; hij schrikt niet meer van auto’s of fietsen op straat, vreemde mensen die hij tegenkomt vindt hij niet meer eng, in huis voelt hij zich al veel meer thuis, hij kruipt soms al spontaan naast je op de bank voor een knuffel en de wandelingen….daar is hij ondertussen dol op geworden. Momenteel vinden veel wandelingen plaats in de duinen en dat is echt één groot pretpark voor Ollie. Alle geurtjes, sporen en beestjes die daar wonen zijn enorm interessant, maar ook de vogels in de lucht vangen geregeld zijn aandacht. Hij loopt netjes aan de lijn zonder te trekken. Heel soms als er een paar vogels op de grond staan die aanstalten maken om weg te vliegen, kan hij het toch even niet laten om er keihard achteraan te rennen, ook al zijn de vogels ondertussen al hoog in de lucht. Met als gevolg dat het opvangbaasje in zijn kielzog aan het mee rennen is (gewoon omdat het leuk is) of dat hij even een sprintje trekt aan de lange lijn. Gelukkig hou je Ollie met gemak bij :-) Maar als je geen zin hebt om te rennen... Ollie luistert ook prima naar je commando.

Ollie is natuurlijk nog jong, dus heel veel is nieuw en interessant, maar hij is niet meer zo angstig als in het begin en als hij ontspannen is merk je dit gelijk. Met behulp van rust, geduld en respect van het opvanggezin heeft Ollie al heel veel overwonnen en natuurlijk ook dankzij een flinke portie dapperheid aan zijn zijde (waar hij ons subtiel even aan herinnert op het moment dat we dit schrijven). Ollie is slim en leergierig, dus als je lekker met hem aan de slag gaat om nieuwe dingen te leren, heb je al gauw al zijn aandacht. Hij vindt dat super leuk. Niet alleen leert hij zo nieuwe dingen, op deze manier verbetert zijn indruk van mensen ook.

In het begin moest Ollie best wel wennen aan mensen. Nu is dat al enorm verbeterd, maar soms merken we dat als er bijvoorbeeld mensen over de vloer komen die hij nog niet kent, hij nog niet zo goed weet wat hij er mee moet. Hij schiet niet (meer) in paniek en met een rustige “goed zo jongen” en een geruststellende aai over zijn koppie komt hij al gauw om het hoekje kijken om eventueel even gedag te zeggen. Tuurlijk zal Ollie ook bij zijn nieuwe baasje moeten wennen, maar als je hem de ruimte geeft om zelf naar je toe te komen en zelf uit te vinden dat alles okay is, is hij snel overtuigd. Kinderen zijn nog een beetje een enigma voor Ollie. Hij weet niet zo goed wat hij eraan heeft. Een thuis met veel en/of drukke kinderen zou voor Ollie dan ook niet zijn droom zijn. Hij heeft niets tegen kinderen, Ollie blijft gewoon rustig, maar hij snapt ze gewoon (nog) niet zo goed.

Toch is Ollie een hondje die hoe langer je hem kent, hoe meer hij van zichzelf durft te laten zien en dat is werkelijk geweldig. Ollie in je leven hebben, is als het lezen van een boek dat je altijd blijft boeien. Geen dag is hetzelfde en iedere dag brengt Ollie een extra franje aan de dag. Daarnaast komen steeds meer elementen van Ollie’s karakter naar boven. Zo durft hij zo nu en dan al grapjes uit te halen, een ondeugende blik op te zetten of een situatie te creëren waar je heerlijk om kunt schateren. Hij is grappig, wordt met de dag liever en zorgt iedere dag voor een lach. Dat is toch heerlijk!? 2 nieuwe foto's en video geplaatst.

Update 2 november 2021: 3 nieuwe foto's en een video toegevoegd.

Input 10 oktober 2021: Ollie kwam hier bij ons als een doodsbang muisje. Zijn plas en zijn poep liet hij al lopen als je alleen al naar hem keek. Hij was niets maar dan ook echt niets gewend.
Eerst maar eens vertrouwen in mij krijgen... we zijn nu weken verder en nu pas begint hij mij te vertrouwen. En dan bedoel ik echt te vertrouwen in de zin dat hij nu bij me komt liggen op de bank etc.
Daarvoor was het zo dat hij me overal volgde en ik kon hem aanlijnen zonder dat hij alles liet lopen maar hij hield ook van mij een poos lang verder afstand.
Tot dus vorige week.. dat hij in 1x zoiets heeft ohh die vrouw is zo slecht nog niet haha...
Mijn vriend kan hem inmiddels ook aanlijnen zonder dat hij alles laat lopen en gaat ook met hem inmiddels mee naar buiten ??.... Hij had wel wat langer nodig om aan mijn vriend te wennen dan aan mij... Maar dat is weer dat typische mannen en vrouwen dingetje haha...
Met mijn zoontje van 10 gaat het nog steeds niet..  dat vind hij dood eng. Terwijl mijn zoontje hem compleet met rust laat want die weet na al die jaren en al die bange honden die hier zijn gekomen inmiddels hoe het werkt... Maar Ollie in een huis plaatsen met drukke rennende Kids en Kids die hem niet met rust gaan laten dat wordt hem echt niet voor hem. Hij vindt die kleine wezens gewoon dood eng. Dus ik zou ollie zeker niet bij Kids plaatsen.
Toen ollie hier kwam was hij niets gewent dus een ronde in hier bij huis was dood eng.
Auto's, fietsers, mensen die gewoon op straat liepen alles was eng. Dit heb ik er volledig uit!!
Hij gaat graag mee naar buiten en vind de wandelingen heerlijk... Ollie is natuurlijk nog erg jong en zodra hij ontspannen is merk je dit gelijk…hahaha..
Gek doen met de andere honden en het liefste nog even zijn tanden ergens inzetten waar het niet mag??
Ollie heeft echt wel honden om hem heen nodig, en het liefste honden die willen spelen want hij doet niets liever dan dat... Dus ik zou hem ook zeker plaatsen bij andere honden. Niet alleen voor speelmaatjes maar ook zeker voor zijn stabiliteit.. Want hij leert nog steeds heel veel van de andere 5 honden hier... en zij geven hem echt meer zelf vertrouwen.? Ollie is al in Nederland dus ben je nieuwsgierig geworden naar hem neem dan snel contact met ons op!

 

Video

dogstars