nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Orejotas

Geboortejaar: september 2012
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 65
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 30-10-2021
Toegevoegd:
02-10-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 30 oktober 2021: 1 nieuwe foto en video toegevoegd

Input 2 oktober 2021: Orejotas kwam bij ons vanuit een heel groot asiel met bijna 500 honden. Hier werd hij telkens weer de hoek ingestuurd door zijn patio maatjes en de vrijwilligers vreesden dat het een keer helemaal fout zou lopen. 

Bij ons vond hij meteen zijn plekje en na een paar weken verdiende hij zelfs een "upgrade" buiten de patio’s! Dit betekend dat hij niet in één van de hokken zit maar lekker los loopt samen met nog 8 honden, 2 varkens, poezen en zelfs een schaap. Een hele gezellige boel dus!

Elk bezoek wordt voorzichtig onderzocht en zachtjes door hem begroet bij de ingang. Nieuwe mensen vind hij spannend en als ze hem te lomp benaderen, dan neemt hij afstand. Wel komt hij door zijn oneindige nieuwsgierigheid al snel weer om aandacht of koekjes "schooien".  Met de vaste vrijwilligers heeft hij inmiddels een hele mooie band opgebouwd. Toen hij een jaar geleden hier kwam was alles en iedereen niet alleen spannend maar soms zelfs eng en vluchtte hij vaak een hoek in. Wat is hij gegroeid in deze tijd, een echte metamorfose. Zo mooi om te zien!

De wandelingen zijn duidelijk zijn hoogtepunt van de week. Eerder kon je hem amper aanlijnen... en dan ook nog eens gaan lopen? Daar zag hij het nut dus echt niet van in! Maar nu? Nu staat meneer gewoon enthousiast naast de rest te wachten wanneer hij de riemen ziet. 

Buiten is hij ontzettend nieuwsgierig en onderzoekt hij alles grondig. Hierbij vergeet hij ook wel eens dat er nog een mens aan de andere kant van de riem mee loopt maar met zijn gevoelig karakter laat hij zich heel makkelijk door de mens corrigeren. Al die geurtjes en die heerlijke vrijheid die de lange riem bied vindt hij zo leuk en interessant! Toch krijg je zijn aandacht snel terug als je die vraagt, vooral met iets lekkers. Maar het is zo een genot om hem lekker zorgeloos te zien genieten dat je dat dan alleen doet wanneer het echt nodig is en hem liever lekker zijn gang laat gaan.

In de roedel is Orejotas ook letterlijk en figuurlijk gegroeid sinds zijn aankomst. Al de honden hebben respect voor hem en de nieuwe honden in de roedel worden door hem verwelkomd en ook gecorrigeerd als ze iets fouts doen. Orejotas is al lang niet meer dat onderdanige hondje dat zich in de hoek liet sturen, hij is inmiddels een van de leiders en stuurt de roedel op een rechtvaardige en stabiele manier en dit respect heeft hij op een nette manier weten te winnen. Welverdiend dus!

Voor Orejotas zoeken we een familie met ervaring. Een rustige plek, buiten de drukke stad of het lawaaiige verkeer, maar wel met de nodige natuur wandelingen en uitdagingen waar hij zo van kan genieten. Orejotas is filaria positief en begint volgende week aan zijn behandeling. Hij zal dus pas over een kleine drie maanden kunnen reizen. Hopelijk staat tegen die tijd zijn forever gouden mand klaar en een hele lieve familie op hem te wachten! Na de behandeling zal hij geen letsel overhouden of verdere behandeling nodig hebben behalve een maandelijks Cardotek pilletje voor zes maanden. Orejotas is een dankbare hond en zijn favoriete plek is een oude, harde mand die in een rustig hoekje staat vanuit hij waar alles goed in de gaten kan houden. Hij is hier al zo enorm gegroeid met onze kleine beetjes aandacht en het weinige dat wij hem kunnen bieden, hoe zou hij wel niet kunnen genieten met een eigen mens die hij trouw mag zijn voor de rest van zijn leven?

 

Video