nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Polo

Geboortejaar: april 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
02-10-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Polo is een lief en gevoelig Podenco-mannetje. Hij is met zijn zachte karakter niet alleen ongelukkig maar ook erg kwetsbaar in het drukke asiel en je merkt dat hij duidelijk zijn best doet om onzichtbaar te zijn. Hij zal nooit om zijn eten vechten en durft ook geen plek te claimen. Het is niet zo dat hij bang in een hoekje gaat liggen maar hij doet gewoon zijn stinkende best om niemand in de weg te lopen en bij elke vorm van spanning uit de buurt te blijven. 

Polo is onzeker naar vreemde mensen toe maar dit gaat beter buiten de roedel. In de groep gaat hij voorzichtig en stilletjes achter de drukkere honden staan in de hoop dat hij toch nog in aanmerking komt voor een zachte aai zodra de rest genoeg heeft gehad.

Hem druk of lomp benaderen vind hij spannend en duidelijk niet fijn maar heerlijk zachtjes bij kroelen vind hij ge-wel-dig.

Normaal nemen onzekere honden een voorbeeld aan de drukkere honden en helpen deze ze uit hun schulp te komen. Bij Polo merken we het tegendeel in zijn groep. Hij houdt zichzelf juist op een veilige afstand van de drukte om op niemand zijn tenen te staan. Het liefst ligt hij te dutten in het rustigste hoekje van zijn patio, ver weg van de drukte.

Tijdens de weinige buitenwandelingen blijft hij in de buurt, zelfs aan de lange riem, en houdt hij je goed in de gaten. Hij geniet van de geurtjes maar vooral van de rust en dat beetje vrijheid van beweging. Harde geluiden of druk verkeer is hij duidelijk nog niet gewend en vindt hij spannend.

Voor Polo zoeken we een rustige plek waar hij met tijd, geduld en liefde eindelijk kan opbloeien en zichzelf durft te zijn. We hebben geen enige twijfel dat deze lieverd nog heel veel te bieden heeft maar zich nog enorm inhoud door de situatie in het asiel. Wie kan hem zijn welverdiende eigen plek geven en nog belangrijker...het gevoel van veiligheid en waardering bieden die er voor zullen  zorgen dat hij eindelijk gaat leven in plaats van overleven?

Polo is gecastreerd, rondom gezond en helemaal reis klaar!

(Input 2 oktober 2021)

Video