nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Mikaela

Geboortejaar: april 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 56
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
29-09-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Mikaela is een lief, mooi en vooral zacht podenco meisje met gevoel voor humor! Ze is nog een beetje onzeker bij nieuwe situaties maar groeit echt met de dag, letterlijk en figuurlijk. Mikaela is bij nieuwe situaties of vreemde mensen erg nieuwsgierig maar ook nog een tikkeltje verlegen, dit bezorgt best grappige situaties want je ziet haar haast hardop denken hoe ze er mee moet omgaan, hoe ze toch mee kan doen zonder dat het te spannend wordt. Dit met een bedenkelijk koppie en uiteraard een kwispelende staart.

Mikaela is buiten heerlijk actief en springt maar al te graag de bosjes in en uit op zoek naar salamanders. Zo kan ze zich echt urenlang aan een lange riem bezig houden. Aan een korte riem trekt ze niet en buiten de "jachtzone" loopt ze graag en netjes mee. Ze kan dolenthousiast worden wanneer ze je ziet aankomen voor de wandeling maar zal absoluut niet tegen je aan springen of andere honden uit de weg duwen. Ze heeft dan, ondanks haar enthousiasme, engelengeduld en zorgt er met grappige sprongetjes en dansjes voor dat ze niet vergeten wordt en mee mag!

Dit gevoelig meisje is nog maar een maand bij ons maar de enorme stappen die ze heeft genomen zijn nu al bewonderingswaardig. Ze leert heel snel en graag. 

We hebben haar ook al naar het kattenverblijf gebracht. Het was haar eerste visite en ze was duidelijk niet onder de indruk. Ze maakte overal een spelletje van en als een kat het op een rennen zette, dan ging ze er kwispelend achteraan. Een eigen kat in huis zou dus met geduld moeten worden begeleid net als al de andere nieuwe situaties want deze lieverd moet alles nog leren.

Een maatje zou heel fijn voor haar zijn. Ze vond in het asiel al snel haar plek in de roedel en stelt gezelschap van haar maatjes duidelijk op prijs. Ze daagt het liefst iedereen uit voor een spelletje, geeft de oudjes de nodige ruimte en slaapt graag dicht tegen haar beste maatje, Ely, aan. Voor hem is ze echt het zonnetje in de patio geworden. Dankzij haar gekkigheid durft hij namelijk steeds meer uit zijn schulp te komen.

Mikaela zou zonder twijfel een lief en gezellig maatje voor het leven zijn voor diegene die haar met liefde en geduld de kans kan geven om die mooie buitenwereld te gaan ontdekken met een familie die ze eigen mag noemen!

(Input 29 september 2021)

Video