nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Duende

Geboortejaar: januari 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 57
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
25-09-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 15 december 2021: Onze lieve zachte Duende verlangt duidelijk naar rust. Een eigen mens die hij trouw mag zijn en met wie hij al die liefde die hij in hem heeft mag delen! Hij doet het gezien de omstandigheden van het asiel eigenlijk best goed maar zal hier nooit gelukkig worden. Daar is het voor dit zachte ventje gewoon te druk voor. Steeds vaker trekt hij zich terug zodat hij rustig een dutje kan doen of alles op een afstand kan bekijken. Je moet dan goed kijken en haast zoeken waar hij zich heeft "verstopt". Meestal is hij dan in een van de hokjes of de hoeken van de patio te vinden, waar hij zich letterlijk onzichtbaar maakt om rust te vinden. Toch als je hem meeneemt voor een wandeling, dan is hij zielsgelukkig, enthousiast, nieuwsgierig en zelfs grappig ondernemend. Je ziet gelijk verandering in zijn uitstraling in zijn blik en hele lichaamshouding, het is "zijn" moment van aandacht en dat weet hij dan goed. Hij wandelt lekker met je mee, kwispelend en geïnteresseerd in de omgeving. Als je vervolgens ergens gaat zitten voor een knuffelsessie, dan kan deze zachte lieve schat zijn geluk niet op en kruipt hij zelfs op schoot. We hopen dat dit lieve ventje snel zijn eigen thuis vind, want daar verlangt hij duidelijk naar! 8 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 25 september 2021: Duende betekend dwergje in het spaans en dat is dit leuke ventje voor de maat Canario’s die we hier zijn gewend maar...wat een wereldhond in een klein jasje! Een geweldig zacht karakter en een blik die harten steelt. Duende is hier en daar nog grappig verlegen maar ook heerlijk nieuwsgierig. Hij speelt graag met zijn patio maatjes en kan het met iedereen goed vinden, reutjes, teefjes, jong en oud. Ook de katten vind hij best gezellig ook al, met zijn speels karakter, vindt hij het nog wel eens leuk om erachteraan te rennen als ze geen honden zijn gewend. Zijn ze wel honden gewend...dan is dit grappige ventje opeens verlegen en voorzichtig.

Tijdens de (weinige) buitenwandelingen laat Duende geen jachtinstinct zien maar reageert hij wel speels op vlindertjes of salamanders. Het is eigenlijk net een pup die de wereld voor het eerst bekijkt, met lieve en onschuldige oogjes. Het is echt genieten om te zien hoe hij alles op zijn gemak ontdekt en geniet. De riem kent hij inmiddels heel goed en als hij deze ziet wordt hij helemaal blij. Hij trekt ondanks zijn enthousiasme niet en hij zal ook niet lomp tegen je aan springen. Aan de lange riem durft hij het meeste te genieten maar ook dan blijft hij in de buurt en houd hij je goed in de gaten terwijl hij heerlijk geniet van al die nieuwe geurtjes.

Duende is een gevoelig, lief en zacht hondje die een rustig plekje zoekt. Hij past zich voorbeeldig snel aan in de nieuwe situaties die voorkomen in het asiel maar met drukte, verkeer of lawaai doe je hem zeker geen plezier. De grote buitenwereld wil hij heel graag ontdekken maar dit moet zeker rustig en met liefde en begrip gedaan en begeleid worden. Andere honden zouden natuurlijk heel gezellig voor hem zijn maar het belangrijkste voor hem is dat hij een lief mens krijgt die hij eigen mag noemen en voor de rest van zijn leven trouw mag zijn.

 

Video