nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Nocilla

Geboortejaar: januari 2013
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 68
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
24-09-2021

Omschrijving

VIP SPONSOR: Carel Adriaans

                       Stefanie Kaiser

                       Anoniem

Asiel Tanamera:

Die arme Nocilla (spaans voor Hazelnootpasta)! Als fokteefje werd zij doorgegeven van de ene jager naar de andere, haar schoonheid en lieve karakter maakte dat iedereen wel puppies van Nocilla wilde! Nocilla was daardoor een waardevolle hond, maar werd zeer zeker niet als zodanig behandeld!

Wij (Tanamera) kwamen voor het eerst bij Nocilla kijken toen een vriendin ons vertelde van een arme oudere hond die vastgeketend zat onder een boompje. Ons hart brak ter plekke. Kaal, kreupel en wonden op diverse plaatsen door het hevige krabben. We braken de poort open en gingen bij haar kijken. Geen schoon water, geen dekentje, geen beschutting, geen bewegingsvrijheid. Wat ze wel had? Duizend vlooien, wormen, geen haar op haar rug, traanoogjes, stinkende plek om te liggen en twee dolle pups die continue op haar sprongen. Het ergst van alles, haar poot leek gebroken en ze stikte van de pijn! Ze jankte van de pijn toen ik haar tegen me aandrukte, maar wilde tegelijkertijd niet losgelaten worden, ze genoot van dat eerste gebaar van liefde.

Terug naar huis om de chipreader te halen, en voor de zekerheid tabletten tegen teken, vlooien en wormen. Helaas had Nocilla een geregistreerde chip en zat er niets anders op om de jager te contacteren. En natuurlijk wilde die niet meewerken! De politie had ook al geen interesse. Na weken onderhandeling en verhalen waar we een boek mee kunnen vullen, konden we eindelijk Nocilla kopen van haar jager. Ze was vrij voor het eerst in haar 8 jarige leventje.

Bij de dierenarts bleek dat wat we gevreesd hadden. Al de jaren uitbuiting hadden hun stempel gedrukt op haar gezondheid. Nocilla heeft leishmania! Daarom moet ze eerst aansterken en behandeld worden, pas daarna volgt sterilisatie en adoptie, indien interesse natuurlijk. Haar pootje is inderdaad gebroken geweest, maar aangegroeid en nu met flinke artrose. Met pijnstiller loopt ze inmiddels op 4 poten en zullen we waarschijnlijk geen operatie gaan plannen.  Herstel bij een leish hond is lastig en ze hinkt totaal niet momenteel! 

Adoptie? Wie weet straks als ze sterk en fitter is. Maar haar kansen zijn niet heel groot. Zieke honden zijn nu eenmaal minder gewild dan sterke jonge honden. En stress van de reis kan een nieuwe uitbraak van de leish teweeg brengen. 

 Nocilla maakt het niets. Bij Tanamera is ze veilig, heeft een warm bed, en die knuffels...weljaaaa dat is echt te gek!

Kijk in haar ogen en zie niets dan liefde. Je vraagt je af hoe dat kan na 8 jaar mishandeling. Maar die podencos, die zijn speciaal, en sterk! En echt de moeite waard om lief te hebben (en te sponsoren natuurlijk)

(Input 24 september 2021)