nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Laudja - NL

Geboortejaar: maart 2012
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 23
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 06-11-2021
Toegevoegd:
16-09-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 6 november 2021: 5 nieuwe foto's en video geplaatst.

Update 7 oktober 2021: Met Laudja gaat het goed. Thuis is ze lekker op haar gemak. Ze is rustig, vrolijk en soms een beetje gek. Gek op een leuke manier. Als ze aandacht wil laat ze dat merken door met haar pootje tegen je aan te tikken. Dan wil ze ook echt even spelen. Ze vindt het heerlijk om lekker naast je op de bank te liggen. Soms gaat ze een beetje gek liggen rollen op de bank en dan ziet ze er heel grappig en tevreden uit.

Ondanks dat ze een dame op leeftijd is vindt ze het heerlijk om lange stukken te wandelen. Buiten is ze wel onzeker, vooral in deze tijd, de aanloop naar oud en nieuw, is erg spannend voor Laudja. Ze kan heel erg schrikken van vuurwerk en dan ook wel in paniek raken. Dan is alles wat ze wil naar huis en reageert ze overal op. Laudja is altijd wel alert buiten wat wel een aandachtspunt is.
Maar het kan ook heel leuk zijn buiten met Laudja. Vooral op de rustige plekken, bossen, parken, duinen en strand. Dat vindt ze allemaal geweldig en het is superleuk te zien hoe ze dan kan onderzoeken en overal van kan genieten.
Andere hondjes vindt ze leuk, zolang ze maar niet te druk zijn. Mensen vind ze altijd wel leuk, ook met nieuwe mensen wil ze altijd snel maar voorzichtig kennis maken. Laudja is al in Nederland dus als je haar eens zou willen ontmoeten neem dan gerust contact met ons op! 10 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 23 september 2021: Inmiddels is bekend dat Laudja artrose in haar onderrug heeft, ze mag bij pijnklachten novacam hebben. Daarnaast heeft Laudja ook een hartruis.

Input 16 september 2021: Laudja is een wat oudere dame van 9 jaar. Ze heeft een heel vriendelijk karakter en is gek op aandacht. In huis is ze rustig. Ze gaat goed met de andere honden om, maar wil ook graag haar momentje voor haarzelf. Ze kan bij een andere hond geplaatst worden als deze maar niet te jong is. Laudja is meer een mensenhond. Mensen vindt ze altijd wel leuk en ook de poes vindt ze erg lief. Ze komt graag bij je liggen en vindt het nooit erg als je naar haar toe gaat. Ze is gek op lekker wandelen in de natuur. Strand, duinen, park en bos, ze vindt het allemaal heerlijk en onderzoekt het liefst alles. Buiten reageert ze wel vrij sterk op andere (kleine)dieren. Andere honden niet echt. Maar vogeltjes, katten (buiten), konijntjes en andere diertjes kan ze op een vrolijke manier erg enthousiast van worden. Maar als je haar dan corrigeert wordt dat al snel minder. Verder luistert ze goed en loopt ze lekker rustig mee aan de lijn. Ze kan wel wat schrikken van onverwachte dingen en harde geluiden. Hierdoor kan ze niet zomaar overal los lopen. Als ze ergens heel erg van schrikt is de kans groot dat ze probeert te vluchten. Op afgesloten velden zou dat, als het vertrouwen goed gewonnen, is wel mogelijk zijn. Laudja is een lieve en bijzondere dame wie echt je maatje kan worden. En dat verdient ze ook!

 

Video