nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Lisa

Geboortejaar: september 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Nederland
Laatste update: 27-12-2022
Toegevoegd:
22-08-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland: 

Update 27 december 2022: Een kleine maand geleden is Lisa in Nederland  aangekomen. Na een lange reis van maar liefst twee dagen vanaf één van de Spaanse Canarische eilanden tot aan Eindhoven Airport, heeft ze  eerst de tijd gekregen om in alle rust bij te komen. En dat was hard nodig! Ze heeft de eerste paar dagen vooral lekker opgekruld onder een dekentje liggen slapen. Lisa is een enorme knuffel kont die het liefste de hele dag op een zo warm mogelijke plek tegen je aankruipt op de bank. Met truitje en deken natuurlijk ;-)
Niet alleen de Nederlandse kou, maar ook de omgeving is een hele verandering voor Lisa. Ze woont nu namelijk dicht bij het centrum van Eindhoven, wat soms best druk kan zijn met verkeer, mensen en treingeluiden. Bang kunnen we Lisa niet noemen, ze vindt het meer spannend. Ze begint al steeds meer te wennen en we zien haar al steeds meer op onderzoek uitgaan.
In de korte tijd dat ze in Nederland is heeft ze al enorme sprongen vooruit gemaakt! Vooral als ze met de auto mee naar het bos of de heide mag  dan is alles interessant en zien we haar los komen en lekker genieten. Haar staartje kwispelt dan nonstop. Ze is ook erg geïnteresseerd in de plekken waar onze eigen hond  op zoek gaat naar muisjes; het jachtinstinct zit er bij Lisa  dus wel in.
Als ze buiten andere honden tegenkomt dan vindt Lisa dat interessant en is ze wat aftastend. Omdat we onze wandelingen nog aan het opbouwen zijn en niet vaak honden tegen komen moeten we nog even aankijken hoe zich dit ontwikkeld .
In huis is Lisa erg rustig en ligt ze nog een groot gedeelte van de dag te slapen. Wel komt ze steeds vaker uit haar schulp en zien we een erg levendig en ondeugend hondje. Tijdens haar ‘gekke vijf minuten’ kan ze je echt aan het lachen maken door haar knulligheid terwijl ze de speeltjes achterna rent in huis.
Lisa is vanaf dag één ook al zo goed als zindelijk. Ze heeft nog maar twee ongelukjes in huis gehad en dat komt waarschijnlijk doordat wij het signaal van haar nog niet goed begrepen. Al met al heeft Lisa dus de afgelopen twee weken al flinke stappen gezet!

Update 23 november 2022: Lisa zal 24 november aankomen in Nederland. Zij krijgt dan even de tijd om te wennen aan de Nederlandse temperaturen en geluiden. Binnenkort kunt u hier een update vanuit het opvang gezin van Lisa verwachten.

Geschiedenis uit het Asiel Tenerife (Sabine):

Update 23 oktober 2022: 8 nieuwe foto's toegevoegd

Update 3 september 2022: 11 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 9 juli 2022: 5 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 22 augustus 2021: Lisa werd op straat gevonden en naar ons asiel gebracht. Ze zag er niet uit, zo vies, zo vermagerd... Je zou zeggen dat ze al een poosje rondliep maar toen opeens haar "baasje" langs kwam begrepen we dat ze niet deel uitmaakte van een familie maar meer "gereedschap" was voor haar jager. 

Gelukkig hebben we haar voor nu kunnen houden en ze is inmiddels gesteriliseerd maar we hopen dat ze zo snel mogelijk het eiland kan verlaten. Dan pas zal ze helemaal veilig zijn.

We hebben haar in korte tijd zien groeien van een wantrouwig podenco meisje dat niet wist wat liefde of aandacht van de mens was naar een leergierige en aanhankelijke dame die met nieuwsgierigheid rustig al de nieuwe indrukken over zich heen laat komen.

Lisa durft nu ook los te komen met de andere honden van haar groep en je ziet haar vaak rond rennen spelend met de rest. Dit had nooit anders mogen zijn want ze is nog maar een pup eigenlijk... maar het is nooit te laat en Lisa is klaar voor de volgende stap richting vrijheid: een lieve familie die ze eigen mag noemen en waar ze helemaal kan opbloeien tot de vrolijke podenco dame die ze nu al af en toe laat zien.

Lisa wordt hier elke dag aan de riem uitgelaten en geniet enorm van de wandelingen. Ook heeft ze inmiddels kennis gemaakt met de katten en dit ging voorzichtig, respectvol en heel lief. Met de nodige begeleiding denken we dat katten in huis geen probleem voor haar zullen zijn.

Hopelijk kunnen we binnenkort zeggen dat Lisa echt gered en helemaal veilig is, in een warm mandje, bij een liefdevolle familie die haar laat geloven en voelen hoe belangrijk ze is!

 

Video

dogstars