nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tina

Geboortejaar: januari 2015
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
18-08-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Tina werd gevonden in de bergen aan het einde van het jachtseizoen. Ze was toen erg onzeker en wantrouwig maar inmiddels, na zoveel jaren wachten, is ze één van de meest knuffelbare hondjes van het asiel en dat is heel wat want we hebben er op dit moment ruim 80!

Tina is gek op onze vrijwilligers en de twee wekelijkse wandelingen zijn duidelijk haar top momenten van de week. Trots, enthousiast en dankbaar loopt ze dan mee. Ze is vooral favoriet tussen de kleinste vrijwilligers die vaak speciaal komen om met haar te wandelen. Waarom? Omdat ze ook dan zich voorbeeldig weet te gedragen: speels en lief maar tegelijkertijd zacht en absoluut niet lomp. 

Tina kan goed met andere honden, ze leeft in haar groep dan ook zonder enige spanning en met heel veel plezier zowel met reutjes als teefjes, groot en klein. Ook de kennismaking met de katten van een van onze vrijwilligers deed ze voorbeeldig. In deze 5 jaar hebben we Tina echt zien opbloeien maar inmiddels merken we aan haar dat ze hoog toe is aan een eigen thuis, een eigen familie die ze trouw mag zijn en een fijner uitzicht dan tralies dag in, dag uit.  Het asiel leven heeft ze wel gezien zo langzamerhand, ze verlangt naar meer! En ja...jullie lezen het goed, VIJF jaar. Tina was een jaartje oud toen ze werd gevonden... en wacht inmiddels al 5 jaar in het asiel, onzichtbaar tussen zo veel andere honden die misschien net iets meer in beeld weten te springen door hun uiterlijk of hun enthousiaste karakter? Wij geven de hoop niet op want we weten dat Tina een hond uit duizenden is en door die ene speciale mens, haar eigen mens, wel opgemerkt zal worden. En dit hopelijk binnenkort nu ze op de site staat!

Tina mag af en toe mee naar een langere wandeling met onze vast vrijwilligers. Dan kan ze haar geluk niet op! Ze springt dan met een kwispelende staart de auto in en gaat, ondanks haar enthousiasme meteen rustig liggen op de achterbank tot de auto weer stil staat. Op straat en ook op het strand is haar gedrag voorbeeldig. Iedereen word enthousiast maar met respect begroet en je ziet haar dan ook echt genieten met volle teugen. Helaas komt er altijd een einde aan deze leuke uitjes en duurt het erg lang voor er weer zo een speciale dag komt.

Het is echt hoog tijd dat deze lieverd haar eigen forever plekje vind. Ze zal een aanwinst zijn voor die familie die haar deze welverdiende kans zal bieden! Zacht, speels en zo ontzettend lief... wie droomt er nou niet van zo een leuke maatje voor het leven?

(Input 18 augustus 2021)

Video